Pinksterbloem 91
4102KD
CULEMBORG
tel. 0345-515803

Ons eerste elftal heeft na een teleurstellend duel 0-0 gelijkgespeeld tegen laagvlieger Lopik. Ons elftal handhaafde zich weliswaar op de zevende plaats, maar die positie is nu uiterst wankel.

Ons elftal speelde in de volgende opstelling: John Verweij (doel), Kjell van Kemseke, Mark Verrips, Dave van Dalum, Marwan Salama, Souhail Maatougui, Corsin Vogtländer, Amine Lakhal, Vincent Zuurmond, Abid el Idrissi en Rick Mulder. Wissels waren Michel Sprong (doel), Finn Spiering, Ibrahim Gumaa, Jesse van Piggelen en Michaël Boutisma. Finn, Ibrahim en Jesse zouden in de tweede helft hun opwachting maken.

Ons elftal had Lopik al binnen drie minuten over de knie kunnen leggen, maar dat gebeurde jammer genoeg niet. In  de eerste minuut was er een combinatie van Abid naar Rick en vervolgens naar Vincent. Die verscheen alleen voor de keeper, maar koos oog in oog voor de verkeerde kant van de paal. Nog geen twee minuten later brak Abid door en stevende af op de keeper van Lopik. Nu hield hij de bal niet helemaal onder controle. Een doelrijpe kans kon nog net, via de keeper, in een corner worden omgezet. Maar daar kwam niks uit voort.

DSC07077.JPG
Eerste corner voor Vriendenschaar. De keeper van Lopik plukt de bal terwijl Dave hem attaqueert.

In de achtste minuut ontsnapte ons elftal aan een achterstand. Een aanvaller van Lopik kreeg bij toeval de bal op zijn hoofd. De bal kwam onbedoeld op de lat van ons doel.

Beide elftallen kregen in de loop van de eerste helft wat kansen, maar tot doelpunten kwam het niet. Een kopbal van Marwan kwam in de handen van de keeper van Lopik (minuut 10). Een boogbal van de voet van Vincent belandde net naast het Lopikdoel (minuut 20). Combinaties van Dave op Abid leidden tot niet meer dan een corner (minuut 28 en 34).
Een kortstondig opstootje op slag van rust  werd door de scheidsrechter beslist en leidde tot een vrije schop voor Vriendenschaar en een schot van Corsin over en naast het Lopikdoel.
Bij enkele aanvallen op ons eigen doel was het wel even moeilijk, maar kon onze defensie de bal wegruimen. Het lastigste moment voor ons was in de 35e minuut. Na een genomen vrije schop dook een speler van Lopik tussen onze verdedigers op. Met een snoeksprong probeerde hij de bal laag in ons doel te koppen, maar zonder succes.

DSC07122.JPG
Een aanvaller van Lopik is opgedoken, maar slaagt er al vallend niet in om te scoren.

In een aantal duels appelleerden spelers voor een overtreding, maar de scheidsrechter floot echter niet. Hij gaf met een handgebaar aan dat de bal was gespeeld en niet de man. Dat gebaar zien we tegenwoordig steeds meer.

Direct na rust (minuut 46) was er meteen een aanval van Vriendenschaar. Vincent passte op Rick, maar diens inzet was te zacht om Lopik te verontrusten. Een tegenaanval van Lopik een minuut later leidde tot een schot ver naast ons doel. In de 50e, 54e en 60e minuut moest John ingrijpen bij een inzet van Lopik, telkens als er door ons elftal balverlies was geleden.

DSC07139.JPG
Duel met Vincent. Verder op de foto Abid en Dave.

In de 55e minuut kwam Finn in het veld ter vervanging van Rick.
Meer en meer drong ons elftal hierna aan op het doel van Lopik, maar heel veel aanvallen smoorden in goede bedoelingen door verkeerde passing, balverlies in duels of buitenspel. En bij corners werd de bal elke keer hoog voor het doel van Lopik gebracht, waarna de keeper van Lopik de bal vrij eenvoudig kon vangen. Naarmate de tijd vorderde speelde ons elftal meer en meer tegen zichzelf dan tegen Lopik. Dat kreeg heel af en toe ook nog een kans, maar de enkele schoten gingen naast of over ons doel.

In de 70e minuut kwam Ibrahim in het veld en werd Amine gewisseld. Rond de 80e minuut kreeg Abid weer eens een gele kaart voorgeschoteld nadat de scheidsrechter genoeg had gekregen van diens protesten. Een paar minuten later werd Abid maar uit het veld gehaald en kwam Jesse van Piggelen hem vervangen. Het was Jesses debuut in de reguliere competitie.

DSC07186.JPG
Het kansrijke schot van Finn. De keeper van Lopik zou de bal pareren.

Ons elftal had in de tweede helft weinig kansen gecreëerd en de het prima schot van Finn in de 86e minuut was een uitzondering. Maar de keeper van Lopik stond op zijn post en bokste de bal uit het doel.

Ons elftal voelde in de slotminuten dat het vandaag niet meer goed zou komen. De handsbal die Corsin maakte, de bal dreigde bij een tegenstoot van Lopik over zijn hoofd te gaan, stond symbool voor het vertoonde spel in de tweede helft. Finn kreeg ook nog geel na een te hardhandige actie. Ibrahim en Oualid hadden samen nog een aanval in petto, maar die strandde in de verdediging van Lopik.

DSC07191.JPG
Een van de laatste acties. De 90 minuten staat al op het scorebord. Ultieme poging van Ibrahim.

De scheidsrechter die de wedstrijd goed had geleid, maakte na een paar minuten blessuretijd een einde aan het doelpuntloze treffen. Mitchell van Oorschot vatte de wedstrijd samen: ‘Het was een grijze dag, het spel was grijs en de uitslag was eveneens grijs’.