Pinksterbloem 91
4102KD
CULEMBORG
tel. 0345-515803

Vriendenschaar was in het veld de betere ploeg, maar door twee ongelukkige momenten ging IJFC toch met de winst aan de haal. Een zure nederlaag.

Ons elftal verscheen in de volgende opstelling:
John Verweij (doel), Michaël Boutisma, Mark Verrips, Dave van Dalum, Ronan Hendriksen, Corsin Vogtlander, Souhail Maatougui, Amine Lakhal, Abid el Iddrissi, Ibrahim Gumaa en Finn Spierings. Wissels waren Michel Sprong (doel), Marwan Salama, Jeffrey Koedam, Corné Pieter en Jack van Beem. Alle wissels, behalve Michel Sprong, maakten hun opwachting in de tweede helft.
Ibrahim stond voor de eerste keer deze competitie meteen in de basis. Jeffrey en Jack zouden met hun invalbeurt debuteren in het eerste elftal.
Thom Souhuwat, Kjell van Kemseke en Maurits Nijenhof waren geblesseerd.

Ons elftal stroopte de mouwen eens flink op om punten te kunnen pakken tegen de IJsselsteiners, die vorige week verrassend van JSV hadden verloren. Vanaf de aftrap kreeg ons elftal meteen drie kansen achter elkaar voor de openingstreffer. Die kwam er niet. Des te jammerlijker dat na vijf minuten IJFC al op een 0-1 voorsprong kwam. John en Mark begrepen elkaar niet en John verzuimde vervolgens de bal afdoende weg te trappen. De bal kwam in het bezit van een IJFC'er, die geen moeite had om de bal van dichtbij in ons doel te schuiven (0-1).

DSC07486.JPG
Ronan is ten val gekomen en raakt in dit duel de bal kwijt. Achter hem Corsin en op de rug gezien met nummer 9 Finn.

Ons elftal deed er vervolgens van alles aan om de onverwachte achterstand goed te maken. Daarbij er wel rekening mee houdend dat IJFC nog eens zou kunnen toeslaan. Zoals bij een paar corners en vrije schoppen van IJFC direct na de openingstreffer. Ons elftal nam het initiatief over door de aanval te kiezen. Vooral Ronan kwam veelvuldig mee op om de aanval  over rechts te versterken. In de twaalfde minuut een combinatie tussen Abid en Ronan, die eindigde in een schot over het doel van IJFC. In de zeventiende minuut een als voorzet bedoeld schot van Ibrahim waarbij de bal over het IJFC-doel vloog. In de twintigste minuut een vrije schop direct genomen door Abid. De bal ging eveneens over het IJFC-doel. Dan een minuut later een aanval over links, maar het schot van Amine raakte het zijnet.

DSC07526.JPG
Actie met Ibrahim aan de bal

Halverwege de eerste helft kreeg Corsin een gele kaart wegens comentaar op de leiding. Het zou de enige gele kaart uit de hele wedstrijd blijken.

In de 27e minuut ondernam Ronan een solo dwars over het veld. Deze eindigde in een schot op het doel waarbij de bal de linker doelpaal schampte en vervolgens tot corner werd verwerkt. Daar kwam niks uit voort. Drie minuten later weer een corner zonder resultaat. Een voorzet van Abid ging vervolgens een minuut later over en naast.
IJFC brak in de vijfendertigste minuut een keer uit. Het schot op doel werd door John gekeerd. Twee minuten later werd Ronan aangespeeld door Ibrahim. Ronan schoot de bal in de handen van de keeper. IJFC ging weer een minuut later in de aanval. Het harde, laag genomen schot ging naast.
Daarna twee corners achter elkaar voor Vriendenschaar, telkens eindigend in een schot naast.

DSC07545.JPGVallend en koppend heeft Abid de gelijkmaker gescoord.

Vijf minuten voor de rust was daar eindelijk de verdiende gelijkmaker. Na een voorzet van Ronan kon Abid de bal vallend laag inkoppen (1-1). De keeper van IJFC blesseerde zich nog, maar kon na behandeling weer verder. Ons elftal probeerde hierna door te drukken met een schot van Ibrahim dat net over het IJFC-doel ging. Een voorzet van Ronan ging over de achterlijn en het doel.

Lang zou ons elftal niet kunnen genieten van de gelijkmaker. Een minuut vóór het rustsignaal ging IJFC in de aanval. Ronan probeerde de bal te achterhalen, maar bracht binnen het strafschopgebied de aanvaller van IJFC ten val. Een geheide penalty die onberispelijk werd benut: 1-2. Daarmee ging even later ook de rust in.

Direct bij het begin van de tweede helft stond Marwan in het veld en had Michael Boutisma plaats gemaakt. Het wedstrijdbeeld was weer dat ons elftal de aanvallende ploeg was, met af en toe een tegenactie van IJFC.

DSC07555.JPG
Ronan glipt langs zijn tegenstanders.

Vijf minuten na rust weer een vrije schop voor ons elftal. De door Abid ingeschoten bal belandde in de handen van dd keeper. Twee minuten later maakte John een inzet van IJFC onschadelijk. Weer twee minuten later verzond Dave de bal van achter uit ver naar voren, maar er was niemand om de bal op te pikken. Dan een aanval over links met Amine. Diens inzet ging echter net over de lijn uit.
In de vijfenvijftigste minuut een tegenaanval van IJFC. De kopbal die volgde ging naast ons doel. Direct erop een actie van Ronan, maar hij werd afgestopt. Abid raakte hierna geblesseerd, maar kon toch weer door. In minuut 62 een vrije schop voor VVIJ, maar de bal ging naast. Drie minuten later een vrije schop voor ons elftal. De bal, genomen door Abid, ging over. Direct erop een mooie actie van Ibrahim die de bal dwars over het veld naar Amine zond. Maar Amine kreeg de bal niet onder controle. In de 66e minuut ontstond een scrimmage voor het doel van IJFC. Eind van het liedje: IJFC kon de bal met moeite uit het doelgebied wegewerken. Hierna enkele acties met een corner voor IJFC.

DSC07565.JPGDe keeper van IJFC heeft de bal. V.l.n.r. Ronan, Dave, Finn en Marwan kunnen allen maar toekijken.

Corsin werd in de zeventigste minuut gewissseld. Voor hem kwam Jeffrey in het veld. Daarna kwamen Ronan en Amine weer met aanvallen aan bod, maar zonder resultaat. Met nog een kwartier te gaan een vrije schop voor Vriendenschaar. Abid weer achter de bal, maar de bal ging over het IJFC-doel. Vijf minuten later weer een actie van Ibrahim. De bal kwam in het doelgebied en werd door IJFC tot corner verwerkt. Abid verliet nu het veld en Corné Pieter kwam hem vervangen. Vijf minuten voor het einde van de offciele speeltijd ging ook Souhail het veld af en kwam Jack hem vervangen. Ons elftal bleef op het doel van de tegenstander beuken. IJfC kwam er nog nauwelijk uit.

DSC07613.JPGAmine in actie in de slotfase van de wedstrijd.

De negentig minuten speeltijd zaten erop, maar de scheidsrechter liet nog doorspelen. Corners voor Vriendenschaar, maar de hoge ballen werden door de keeper van IJFC weggevangen. Een schot van Amine werd door de keeper gestopt. En hij verhinderde vervolgens met een geweldige reflex dat Marwan tot scoren kon komen. De verdiende gelijkmaker bleef ook nu uit.
Ons elftal bleef in het doelgebied te hoop lopen, maar zonder te scoren. Na een minuut of acht extra tijd besloot de scheidsrechter een einde aan de wedstrijd te maken. De IJsselsteiners gingen opgelucht van het veld. De spelers van ons elftal deden dat  wat gelaten. Goed gespeeld, hard gewerkt, maar het lege handen. Er was met veel energie gebonkt op de deur van IJFC. Maar we ontbeerden al met al toch een scherpschutter.