Grebbeberglaan 4
3527VX
UTRECHT
tel. 030-2965319

Ons eerste elftal heeft heel erg laat in de tweede helft nog een 1-1 gelijkspel uit het vuur gesleept op het moment dat er al gedacht moest worden aan een nederlaag. Want ons elftal kon zichzelf maar niet ontworstelen aan het getoonde eigen spel. De late gelijkmaker deed uiteindelijk wel recht aan de spelverhoudingen in het veld.

Ons elftal speelde in de volgende opstelling: John Verweij (doel), Kjell van Kemseke, Corsin Vogtländer, Dave van Dalum, Ronan Hendriksen, Marwan Salama, Souhail Maatougui, Thom Souhuwat, Vincent Zuurmond, Finn Spierings en Rick Mulder. Wissels waren Michel Sprong (doel), Amine Lakhal, Ibrahim Gumaa, Michaël Boutisma en Amer Maletic. Amine en Ibrahim zouden in de loop van de wedstrijd in het veld komen.

Vriendenschaar was gehandicapt door het ontbreken van Abid el Idrissi (geschorst) en Maurits Nijenhof (geblesseerd). Hierdoor stond er dit keer  toch wel een andere aanvallend trio op het veld  bestaande uit Ronan, Finn en Rick.

De eerste aanvallende acties kwamen van Zwaluwen Utrecht, waarbij John na vijf minuten een Utrechtse inzet onschadelijk maakte. Daarna had ons elftal meestal het initiatief. Aanvallend was Ronan op rechts behoorlijk actief, ook al doordat hij goed werd bediend door Kjell.

DSC06954.JPG
Kjell probeert hier Ronan (nr.7)  te bereiken.

Aan ijver ontbrak het ons elftal niet. Heel veel van de door ons van achteruit opgezette aanvallen waren best goed bedoeld, maar sneuvelden toch door onzuivere passes en door balverlies. Bij corners werd de bal steeds hoog voor het doel gebracht, die de relatief lange Zwaluwendoelman uit de lucht kon plukken.

Nadat Ronan met een hard schot naast het Zwaluwendoel had geschoten, lag het spel na een kwartier stil wegens kramp bij een van de Utrechtse spelers. Vijf minuten later lag de wedstrijd opnieuw stil. Thom had zich verstapt waardoor hij verzorgd moest worden. Na de spelhervatting was er een pass van Ronan op Dave. Die schoot de bal echter naast.
Halverwege de eerste helft gaf Thom aan dat hij niet verder kon spelen. Trekkebenend verliet hij het veld en kwam Amine voor hem in de plaats. Hierna kreeg ons elftal een paar corners te nemen, maar altijd gevangen door de keeper van Zwaluwen.

Na een half uur spelen, met af en toe een aanvalletje van Zwaluwen, was er aanval van ons elftal waarbij Ronan de bal op Finn speelde. Diens inzet werd door de keeper van Zwaluwen over het doel getikt, corner. De hierna voor het doel gebrachte bal werd door de keeper weer gevangen.
Een combinatie tussen Kjell, Ronan en Finn eindigde in een te zacht schot van de laatste. Een voorzet van Kjell werd hierna gevangen door de keeper, die even te voren behandeld was voor een rugblessure.

DSC06972.JPG
Finn probeert de bal onder controle te krijgen op de huid gezeten door een verdediger van Zwaluwen Vooruit. De keeper staat attent te zijn.

Een minuut voor het einde van de eerste helft kwam Zwaluwen Vooruit onverwacht op een 1-0 voorsprong. We stonden aan de andere kant van het veld en zagen vanaf die afstand een Zwaluwenspeler vanaf links, de bal bijna bij de achterlijn, richting Vriendenschaardoel schieten. De bal kwam daarbij tegen de onderkant van de rechter paal en caramboleerde ons doel in: 1-0.
Ronan probeerde hierna nog iets terug te doen, maar schoot de bal óver en naast het Zwaluwendoel. De scheidsrechter floot af voor de rust.

Na de rust probeerde ons elftal de achterstand ongedaan te maken. Vooralsnog tevergeefs. En bovendien moest opgepast worden voor tegenacties van Zwaluwen. Zwaluwen verdiende een paar corners, maar ook niet meer dan dat. In de zesde minuut een aanval van Vriendenschaar, maar Ronan kopte de bal naast. Amine probeert het een paar keer vanaf de zijkant. Een voorzet van hem in de vijftiende minuut belandde echter bij niemand van ons elftal. Vijf minuten later een schot van Amine vanaf de zijkant, maar nu kreeg  de Zwaluwenkeeper de bal in handen. Weer vijf minuten een schot van Amine dat achter ging..Met nog twintig minuten te gaan werd Marwan vervangen door Ibrahi .
Ons elftal kreeg haast, maar voetbalde ook meer en meer tegen zichzelf. Vincent probeerde het ongeveer tien minuten vóór tijd met een afstandsschot, maar de keeper kon ook deze bal vangen. Een schot van Ronan werd vervolgens door de Zwaluwenkeeper tot corner getikt. John moest nog een keer aan de bak bij een uitval van de Zwaluwen. De inzet werd door John gestopt.  Ibrahim kreeg een kans, maar kopte de bal net naast het Zwaluwendoel. Rick ging neer bij een aanval en Corsin mocht hierdoor  een vrije schop nemen. Er sprak enige wanhoop uit, want Corsin schoot de bal enkele minuten vóór tijd hoog over.

DSC07005.JPG
Ronan probeert zich te ontworstelen aan zijn tegenstander.

Hoeveel tijd had Vriendenschaar nog? En toen was daar ineens een aanval opgezet door Souhail. De bal kwam in de voeten van Finn en die wist met een uiterste krachtsinspanning de bal in het doel van Zwaluwen Vooruit te werken: 1-1.
Teleurstelling bij Zwaluwen Vooruit en enige opluchting bij ons elftal bij het laatste fluitsignaal. Verloren was er niet, maar een gelijkspel betekent toch een verlies van twee wedstrijdpunten, die we hard nodig hebben.