Pinksterbloem 91
4102KD
CULEMBORG
tel. 0345-515803

Ons eerste elftal, dat in deze fase van de competitie de punten zo hard nodig heeft, is met inzet spelend toch tegen een zure 1-2 nederlaag tegen VVIJ aangelopen.

Vriendenschaar begon in de volgende opstelling: John Verweij (doel), KJelle van Kemseke, Mark Verrips, Dave van Dalum, Lucas Beck, Marwan Salama, Corsin Vogtländer, Amine Lakhal, Vincent Zuurmond, Ibrahim Gumaa, Maurits Nijenhof. Wissels waren Abid el Idrissi, Thom Souhuwat, Finn Spierings en Jesse van Piggelen. Ze kwamen in de tweede helft in het veld.

Uit de eerste acties van VVIJ in de wedstrijd bleek wel dat de IJsselsteiners niet van plan waren om ‘vakantievoetbal’ te spelen, terwijl het eigenlijk geen kans meer heeft om in deze competitie nog een prijs in de wacht te slepen. Ons elftal daarentegen was zich ervan bewust dat er deze zaterdag gewonnen zou moeten worden om aan degradatie of nacompetitie nog te kunnen ontsnappen.

DSC08979.JPG
Vincent in een aanvallende actie in de beginfase van de wedstrijd

In de eerste fase waren er paar aanvallen over en weer, met de gevaarlijkste van VVIJ. Maar die liepen wel vast. In de negende minuut mocht ons elftal evenwel een corner nemen. Deze werd op links genomen door Vincent. De voor het doel gebrachte bal kwam vervolgens voor de voeten van Dave. Die nam de bal meteen op de slof en schoot raak: 1-0 voor ons elftal. Een opsteker!

Ons elftal voelde zich door deze vroege voorsprong geruggesteund en ging er beter door voetballen. Beter ook dan VVIJ. Drie minuten na de openingstreffer was er een kans voor Vincent. Maar zijn schot belandde in de handen van de VVIJ-keeper. Na zo’n twintig minuten schoot Maurits vanaf rechts, schuin voor het doel de bal op de lat, waarna de bal vervolgens door VVIJ tot corner werd verwerkt. Bij deze corner kwam de bal in het bezit van Marwan, maar die schoot over. Vier minuten later een vrije schop voor Maurits, maar die leverde niks op. In de 27e minuut kreeg ons elftal een corner te nemen na een combinatie tussen Lucas en Vincent. De corner genomen door laatstgenoemde leverde geen grote kans op. Een minuut later weer een corner voor Vriendenschaar. Dave nam die op rechts. De voor het doel gebrachte bal kon, ten koste van een nieuwe corner, net aan worden wegwerkt door VVIJ. Bij de tweede door Dave genomen corner ging de bal over de zijlijn.

DSC09015.JPGDe VVIJ-defensie slaat een aanval van Vriendenschaar af. V.l.n.r. Mark, Vincent (in een houdgreep) en Amine.

Tussen de 35e en 40e minuut een viertal aanvallen van VVIJ. De eerste, over een aantal schijven, leverde niks op. Een minuut later een vrije schop voor VVIJ, maar de bal werd te snel en te gehaast genomen  en vloog naast ons doel. Weer een minuut een aanval van VVIJ waarbij de bal werd doorgespeeld en vervolgens op ons doel gekopt. Maat nu stond John op de goede plaats om de kopbal af te stoppen. Weer drie minuten later ging een schot van VVIJ hoog over ons doel.

In de 44e minuut liep Kjell tegen een gele kaart op toen hij te fel een duel met zijn tegenstander aanging. In de slotminuut mocht VVIJ nog een corner nemen. Die werd uit onze verdediging weggewerkt, waarna de scheidsrechter voor de rust floot.

Door de bank genomen was ons elftal toch de betere ploeg geweest en daarom werd met een goed gevoel de kleedkamer opgezocht.

Na de rust begon VVIJ met enkele aanvallen. In de 51e  minuut een slap schot op ons doel. In de 55e minuut een schuiver die door John tot corner werd gegleden. In de 58e minuut kwam VVIJ echter op gelijke hoogte met Vriendenschaar. VVIJ mocht een corner nemen en de voor het doel gebrachte bal werd ingekopt: 1-1. Maar was het wel een geldig doelpunt? Want Dave lag ‘uitgeteld in het doel en er leek een overtreding tegen hem te zijn gemaakt. John protesteerde bij de scheidsrechter, terwijl Dave door Marcel werd verzorgd. Geel voor John, maar het doelpunt bleef staan.

DSC09037.JPGVVIJ heeft gescoord. John is nog in protest, terwijl Marcel Dave weer speelklaar probeert te maken.

Met alle macht probeerde ons elftal de wedstrijd weer naar zijn hand te zetten. Direct na de gelijkmaker werd Abid ingezet voor Maurits. Tien minuten later kwam Thom in de plaats van Amine. In de 75e minuut werd Ibrahim gewisseld voor Finn en ging Jesse spelen voor Vincent. Ons elftal drong aan, zag ook de mogelijkheden. Maar de voeten deden niet wat de ogen zagen.
Abid kreeg in de 68e minuut een vrije schop te nemen, maar zijn inzet werd door VVIJ weggekopt. In de 73e minuut was er een lage voorzet van Abid met vervolgens een goed kans voor Ibrahim. Zijn schot ging echter naast in plaats van ín het VVIJ-doel. Een minuut later passte Ibrahim op Abid, maar die verspeelde bij de volgende actie de bal. Een voorzet van Jesse in de 79e minuut werd niet door zijn medespelers begrepen.

VVIJ deed in de tussentijd zeker wat terug. In de tachtigste minuut een schot van VVIJ op ons doel, maar John kon de bal over de doellat tillen. En drie minuten later moest John een inzet van VVIJ tot corner verwerken. In de negentigste minuut op het scorebord onderschepte John een voorzet van VVIJ.

DSC09074.JPGDe negentig minuten zitten er al op. Vriendenschaar is op achterstand gezet. Mark doet nog een poging voor de gelijkmaker. Links Finn en rechts Marwan.

Hoeveel blessuretijd zou de scheidsrechter nog bijtellen en kon Vriendenschaar daarin nog iets doen? Een bal van Abid op Finn werd door de laatste  hard naast geschoten. En terwijl ons elftal aandrong, werd het vonnis over ons elftal geveld. Bij een aanval van VVIJ over links werd de bal van opzij op ons doel geschoten. De bal ketste tegen de rechterpaal van ons doel en toen erin. 1-2 voor VVIJ.

De strijd was gestreden al probeerde Jesse na aangeven van Abid nog de gelijkmaker te scoren. De bal werd echter naast gekopt….

Onze spelers gingen zeer teleurgesteld naar de kleedkamer. Er kon nog wel een spelershand af naar de winnaars; bovendien was de wedstrijd sportief verlopen. Maar dat het redelijk goede spel en de werklust niet waren beloond, dat stak toch wel.

We hadden ons elftal de winst graag gegund. Over de hele linie beschouwd was een gelijkspel wel de juiste verhouding geweest. De nederlaag was zuur. Vriendenschaar staat na deze wedstrijdronde op de twaalfde plaats. Gezien de uitslagen had ons elftal bij winst slechts één plaats kunnen stijgen, maar was wel de veilige achtste plaats nog enigszins in het vizier gekomen. Er zijn nog drie wedstrijden te gaan en de wonderen zijn nog niet de wereld uit. Dat de ‘zijden draad’ dunner is geworden, is buiten kijf.

Komend weekeinde zijn er geen wedstrijden. Er is weliswaar een inhaalweekeinde gepland, maar geen enkele ploeg heeft nog iets in te halen. Op 13 mei wordt de competitie voortgezet met een uitwedstrijd tegen Woerden. Daarna ontvangen we op 20 mei Nieuw Utrecht en op 27 mei is de laatste wedstrijd uit tegen Lopik. Wie weet …, wie weet….