Amsterdamsestraatweg 1015
3555HT
UTRECHT
tel. 030-2440448

Een hard en goed werkend eerste elftal heeft bij Elinkwijk desondanks een 3-1 nederlaag geleden. Een gelijkspel had meer recht gedaan aan het duel. En van zelfs een overwinning had niet opgekeken hoeven te worden. Elinkwijk won echter en ons elftal bleef met lege handen achter. Paarden die de haver verdienden, kregen die niet. Zo is soms het wrede voetballeven.

Het in volledig rood geklede Vriendenschaar startte in de volgende opstelling:  John Verweij (doel), Kjell van Kemseke, Mark Verrips, Dave van Dalum, Thom Souhuwatt, Corsin Vogtlander, Marwan Salama, Souhail Maatougui, Rick Mulder, Abid el Idrissi  en Finn Spierings. Wissels waren Michel Sprong (doel), Amine Lakhal, Ronan Hendriksen, Corné Pieter en Michael Boutisma. Michel en Michael bleven op de bak. Vincent Zuurmond was geschorst en Maurits Nijenhof was vanwege vakantie niet beschikbaar.

DSC05334.JPGDe keeper van Elinkwijk grijpt in na een corner terwijl Mark (nr.3) en Dave (rechts) mee in de aanval zijn.

Ons elftal stond dit keer veel beter opgesteld dan in de vorige wedstrijden. Achterin zat het goed op slot. Er werd georganiseerd verdedigd. Thom en Kjell ondersteunden via de vleugel de aanval. Ook Mark en Dave waren, zodra het kon, mee voorin te vinden. Het was niet zo dat Elinkwijk niet aan aanvallen toekwam, maar die hielden toch minder gevaar in dan die van Vriendenschaar. Vriendenschaar verdiende diverse corners, maar de Elinkwijkverdediging kon vooralsnog afdoende ingrijpen. De beste kans was na een kwartier spelen voor Vriendenschaar. Rick bediende de mee opgelopen Kjell op maat. Diens vleugelschot ging echter rakelings over het Elinkwijkdoel.
Al met al had Elinkwijk het maar lastig met ons elftal.

DSC05349.JPG
Even een opstootje en de scheidsrechter staakte hierna tijdelijk de wedstrijd.

Na een half uur spelen was er een opstootje aan de zijlijn. Er zou een overtreding door een Vriendenschaarspeler op een van  Elinkwijk zijn begaan. Moeilijk van afstand te beoordelen, maar de spelers van Elinkwijk liepen te hoop en ook de bank van de thuisclub liep leeg. Ook onze spelers gingen maar eens kijken wat er aan de hand was.  Aanleiding voor de scheidsrechter, die de wedstrijd verder goed leidde, om niet uit te zoeken wie wát had gedaan. Hij stuurde de beide elftallen naar de kleedkamers voor een periode van ‘afkoeling’. Deze afkoelingspauze duurde een kwartier. Daarna kwamen de beide elftallen terug in het veld en iedereen mocht weer meedoen. De wedstrijd werd voortgezet alsof er verder niks aan de hand was geweest. Ook het spelbeeld was als ‘vanouds’ met een toch wat beter Vriendenschaar dan Elinkwijk. De beloning kwam drie minuten vóór de uitgestelde rust. Ons elftal zette een aanval op waarbij de bal terecht kwam bij Finn. Die passte op de vrijstaande Rick. Met een schuiver in de linkerhoek liet Rick de Elinkwijkkeeper vervolgens kansloos.

DSC05368.JPGSituatie in het doelgebied van Elinkwijk. Finn probeert koppend de bal onder controle te krijgen. Links Rick en met nr. 15 Abid.

Onze spelers kwamen beslist met een goed gevoel terug uit de kleedkamers, vastbesloten om de punten mee naar Culemborg te nemen.  Vooralsnog zag het er goed uit. In de zesde minuut na rust werd Finn onderuit geschoffeld ten koste van een gele kaart voor de speler van Elinkwijk. De door Abid genomen vrije schop werd door de Elinkwijkdefensie weggewerkt.

DSC05385.JPG
Finn gaat neer na een onbesuisde actie van zijn tegenstander.

Na tien minuten een grote kans voor ons elftal. Een combinatie tussen Kjell, Corsin en Rick eindigde in een schot dat niet veel over het Elinkwijkdoel ging.  Weer een kleine tien minuten later een dribbel van Mark, die eindigde in een schot net over het Elinkwijkdoel.

Met nog een kwartier  te spelen  en met nog steeds 0-1 op het denkbeeldige scorebord (het echte was bij Elinkwijk buiten werking), gingen Souhail en Abid van het veld en kwamen Amine en Ronan binnen de lijnen. Vijf minuten later ging ook Thom van het veld en kwam Corné Pieter diens plaats innemen. En toen werd het pakweg drie minuten later ineens 1-1. Bij een aanval van Elinkwijk werd de bal vanaf de rechterflank scherp voor gezet. Elinkwijk was voor het doel kennelijk sneller bij de bal en John werd van dichtbij gepasseerd. Ons elftal was zeker niet van slag af, maar het moest vijf minuten later toch toestaan dat Elinkwijk op voorsprong kwam.  Eerst was nog een vrije schop van Elinkwijk door onze defensie onschadelijk gemaakt. Echter wilde een van onze spelers de bal naar voren werken. Hij kwam in een tackle terecht, gleed uit of werd ondersteboven gelopen, van veraf was dat moeilijk waar te nemen. Feit was wel dat de desbetreffende aanvaller van Elinkwijk vrij kwam te staan en met een hard schot doel trof (2-1).

DSC05418.JPG
Na de 2-1 koos ons elftal voluit voor de aanval met v.l.n.r. Finn, Mark, Kjell en Marwan.

Er was niet zo gek veel tijd meer voor ons elftal om nog een gelijkmaker te forceren, hoewel de scheidsrechter toch nog bijna vijf minuten extra bijtrok. Met de moed der wanhoop ging ons elftal toch nog proberen een gelijkspel uit de strijd te halen, wat overigens verdiend zou zijn. Er ontstonden diverse scrimmages na corners voor het Elinkwijkdoel maar zonder resultaat. Een lage voorzet van Ronan kwam tegen de arm van een van de Elinkwijkverdedigers, maar de scheidsrechter wilde van geen hands weten. Finn kreeg een kans, maar op het moment van afdrukken gleed hij onderuit. Een schuiver van Rick van dichtbij werd door de keeper van Elinkwijk gestopt. Elinkwijk brak een keertje uit en schoot de bal net naast ons doel. Twee, drie minuten vóór het einde brak Elinkwijk nog eens uit en nu was het wel raak. Het werd 3-1 en daarmee ging de wedstrijd eveneens op slot.

DSC05429.JPG

De eerste wedstrijdpunten voor Vriendenschaar waren heel dichtbij. Maar een feit is dat ons elftal na vijf duels nog steeds met lege handen staat. Het vertoonde spel geeft wel uitzicht op een betere voortzetting van de competitie. Kijken of het komende zaterdag thuis tegen JSV eindelijk eens gaat lukken.