Oud Wulfseweg 2
3992LT
HOUTEN
tel. 030-6372179

Met een miraculeus doelpunt, gescoord in de tweede minuut van de blessuretijd, heeft ons eerste elftal een 1-1 gelijkspel tegen Houten uit het vuur gesleept.

Vriendenschaar speelde in de volgende opstelling en in het rood: John Verweij (doel), Kjell van Kemseke, Mark Verrips, Dave van Dalum, Thom Souhuwat, Corsin Vogtländer, Marwan Salama, Vincent Zuurmond, Maurits Nijenhof, Lucas Beck, Amine Lakhal. Wissels waren Michel Sprong (doel), Ibrahim Gumaa, Finn Spierings, Michaël Boutisma en Jeffrey Koedam. De vier veldwisselspelers kwamen in de loop van de tweede helft opdraven.

Vanaf de aftrap was Houten de betere ploeg en dat zou zo blijven tot ver in de tweede helft. In de eerste helft diende ons eerste elftal zich vooral bezig te houden met verdedigen. Het had moeite om de vleugelaanvallers van Houten onschadelijk te maken.

DSC08094.JPG
Aanval van Vriendenschaar n de beginfase. De keeper van Houten onderschept de bal. Amine, Maurits en Vincent kunnen alleen maar toekijken.

In het eerste kwartier kwam ons elftal wel toe aan enkele aanvallen, maar de bal kon gemakkelijk door de Houtenverdediging worden weggewerkt. Of de bal kwam in handen van de Houtenkeeper, zonder dat deze tot een grote redding gedwongen moest worden. De beste Vriendenschaaraanval was na dertien minuten in een combinatie waarbij Amine en Maurits waren betrokken. De bal kwam uiteindelijk bij Corsin, maar die schoot recht in de handen van de Houtenkeeper.
Houten had in de tussentijd enkele corners afgedwongen.  Die in de vijftiende minuut zette ons elftal op achterstand. Houten mocht op rechts een corner nemen. De voor het doel gebrachte bal werd in eerste instantie door onze verdediging weggewerkt, maar vervolgens van dichtbij opnieuw door Houten laag ingeschoten en raak: 1-0.

DSC08103.JPG
Houten schuift de bal in ons doel (1-0)

Daarna hebben we in de eerste helft vooral aanvallen van Houten gezien. In zeker vijf gevallen eindigden die in een corner, waaruit Houten echter niet kon profiteren. Eenmaal belandde de bal bij een aanval na een corner op het dak van ons doel. In de veertigste minuut werd de bal net naast ons doel gekopt. En twee minuten voor de rust mocht ons elftal van geluk spreken toen de bal tegen de binnenkant van de paal van ons doel werd geschoten en weer het veld in sprong.
De scheidsrechter sloot ‘klokslag’ voor het einde van de eerste helft. Hij had best enkele minuten kunnen bijtellen vanwege oponthoud bij enkele vrije schoppen. En ook een botsing tussen Amine en een Houtenspeler in de veertigste minuut kostte vanwege de verzorging blessuretijd. Aan het einde van de tweede helft zou hij alsnog een aantal minuten speeltijd bijtellen.

DSC08117.JPGAmine probeert langs de doelman van Houten te glippen. Het levert geen doelpunt op.

In de tweede helft had ons elftal lange tijd, bijna een half uur, niet zoveel in te brengen tegen Houten. Maar de aanval van Houten slaagde er ook niet in om het overwicht in doelpunten om te zetten. Er was in de 68e minuut een mooie aanval, waarbij na een verre pass de bal van redelijk dichtbij door een van de Houtenaanvallers vallend werd ingekopt. Maar via John ging de bal corner.
Inmiddels was ons elftal aan de gang gegaan met wisselen. De wissels pakten in die zin goed uit dat de aanval aan kracht won. In de zestigste minuut gingen Marwan en Lucas het veld af en kwamen Ibrahim en Finn voor hen in de plaats. Vijf minuten later ging Maurits het veld af en kwam Jeffrey hem vervangen. En in minuut tachtig maakte Kjell plaats voor Michaël.

DSC08128.JPG
Maurits in duel met twee Houtenspelers.

In het laatste kwartier begon ons elftal aan een krachtig slotoffensief om toch nog een punt uit de wedstrijd te bemachtigen. Lang zag het ernaar uit dat het een wanhoopsoffensief zonder resultaat zou zijn hoezeer Vincent, Amine, Finn en Ibrahim hun best ook deden om de bal in het Houtendoel te werken.

De negentigste minuut stond al op het scorebord en het zag er eigenlijk niet meer naar uit dat ons elftal tot scoren zou komen. In de tweede minuut van de blessuretijd mocht ons elftal echter een drietal corners nemen. Bij de laatste, op links genomen door Vincent, werd de bal hoog voor het doel gebracht. In de opeenhoping van Houten- en Vriendenschaarspelers werd door niemand de bal geraakt. Die trok zijn eigen plan en zorgde ervoor dat hij rechtstreeks in het Houtendoel vloog. Gejuich alom bij onze spelers bij deze late meevaller. Doordat de scheidsrechter hierna nog enkele minuten liet doorspelen, probeerde ons elftal zelfs nog een winnend doelpunt te forceren. Maar dat was wat teveel van het goede.

DSC08171.JPG
Uit de slotfase met Jeffrey Koedam (nr.17) en Finn Spiering (liggend op de grond). De bal hangt ergens in de lucht. Nummer 14 van Houten zoekt naar de bal.

We mochten onze handen best al dichtknijpen. Wie weet hoe belangrijk dit wedstrijdpunt nog in het vervolg zal zijn. We houden op de tiende plaats, met nog vijf wedstrijden te gaan, de achtste plaats in zicht met één punt achter op DVSU, dat op die belangrijke plek staat. Wel heeft DVSU een wedstrijd minder gespeeld. Op de tiende plaats staat Lopik, eveneens een punt achter DVSU.
Komende zaterdag, 15 april, staat de thriller DVSU – Vriendenschaar op het competitieprogramma!
We hopen dan een massa supporters van Vriendenschaar op de been te brengen. Want tegen Houten zagen we helaas niet zoveel aanhang uit Culemborg.