Pinksterbloem 91
4102KD
CULEMBORG
tel. 0345-515803

Ons eerste elftal heeft zaterdag een zure 1-2 nederlaag geleden tegen kampioenskandidaat Houten (al is het pas na vier competitiewedstrijden). Ons elftal had minimaal één punt uit de wedstrijd mogen slepen. Het was het ons elftal echter niet gegund. Een zeer dubieuze beslissing van de scheidsrechter in de tweede helft zorgde ervoor dat ons elftal met tien man kwam te staan. Met de moed der wanhoop streed ons elftal desalniettemin nog voor een gelijkspel, nadat het vroeg in de tweede helft met 1-2 achter was komen te staan.

Ons eerste elftal trad met de volgende basis aan: John Verweij (doel), Kjell van Kemseke, Mark Verrips, Dave van Dalum, Thom Souhuwat, Corsin Vogtländer, Maurits Nijenhof, Marwan Salama, Vincent Zuurmond, Rick Mulder. Wissels waren Finn Spierings, Michaël Boutisma, Souhail Maatougui, Amine Lakhal, Corné Pieter, Stan van de Wiel (doel). De wissels kwamen in de loop van de tweede helft in het veld, afgezien van Stan.

DSC00584.JPGActiefoto uit de eerste helft met v.l.n.r. Maurits, Dave en Mark.

Van tevoren was een uiterst moeilijk duel tegen Houten voorzien. Houten herbergt in beginsel meer kwaliteit dan ons elftal en weet van scoren.  Daar hoeven we niet moeilijk over te doen. Het was daarom bewonderenswaardig hoe ons elftal zijn tegenstander tegemoet trad.

Vanuit een geslotener opererende defensie dan in de voorgaande wedstrijden en met veel inzet werd Houten het spelen erg moeilijk gemaakt. Nog anders: in de eerste helft had ons elftal het betere van het spel. Houten kreeg nauwelijks de gelegenheid om in het eigen spel te komen. Onze vleugelverdedigers  Kjell Kemseke en Thom Souhuwat gaven hun tegenstanders geen kans en rukten geregeld mee op naar voren.  Mark, Corsin en Dave controleerden in defensieve zin de wedstrijd. Marwan en Vincent schakelden tussen defensie en voorhoede. Abid was weer overal op het veld te vinden. Maurits was actief op rechts en werd vaak aangespeeld door Kjell. Rick probeerde meermalen met een snelle sprint een aanval op te zetten, maar werd jammer genoeg nogal eens  door de defensie van Houten een halt toegeroepen. John was in diverse situaties een betrouwbare sluitpost.

DSC00569.JPG
Rick probeert zich te ontworstelen aan zijn tegenstander.

In de achttiende minuut kreeg Abid een goede kans om de score te openen. Zijn schot werd echter door de keeper van Houten gekeerd. De bal bleef echter bij Vriendenschaar. De daaropvolgende voorzet van Maurits werd door de keeper gevangen. In de 25e minuut schoot Abid laag in op het Houtendoel na een genomen corner. De bal werd door Houten weggewerkt ten koste van een nieuwe corner, die vervolgens eindigde met een ingooi voor Houten. John had inmiddels een paar aanvallen van Houten onschadelijk gemaakt.

En toen brak de 35e minuut aan. Vriendenschaar opende een aanval en Abid zette del bal voor. Vincent Zuurmond nam vervolgens de bal meteen op zijn pantoffel en scoorde zeer fraai de 1-0 binnen. De keeper van Houten was kansloos.
Lang mocht ons elftal van deze voorsprong niet genieten. Twee minuten na het openingsdoelpunt kreeg een van de aanvallers aan de linkerflank en met wat geluk onder controle. Een scherpe voorzet volgde en van dichtbij kon Houten de 1-1 scoren. Met deze stand gingen beide elftallen ook rusten.

DSC00574.JPGOf Maurits bij deze actie door de scheidsrechter werd 'gezien', weten we niet. Maar Maurits trekt overduidelijk aan het shirt van zijn tegenstander.

Met een goed gevoel kwam ons elftal in ongewijzigde samenstelling weer uit de kleedkamer. Er was op dat moment geen enkele aanleiding om wissels in te brengen, daarvoor speelde ons elftal te goed. En waarom zou je dan wisselen? In de tweede minuut was de mee naar voren gekomen Thom kansrijk, maar zijn schot eindigde in een melee van Houtenverdedigers. Twee minuten later was er een aanval van Houten waarbij de bal gemist werd en voorlangs ons doel ging. Weer drie minuten later een aanval van Houten die voor ons elftal slecht zou aflopen. Bij deze aanval waren te weinig van onze verdedigers ter plaatse. Houten profiteerde van de geboden ruimte en de bal ging ons doel in: 1-2. Houten ging na dit doelpunt wat vrijer spelen en met wat moeite kon onze verdediging de zaak klaren waarbij een keer de bal vlak bij ons doel moest worden weggekopt.

DSC00616.JPG
Ook Finn, in de tweede helft ingevallen, zit aan het shirt van zijn tegenstander.

En toen lag de bal rond de twintigste minuut  een tijdlang stil vanwege een hevige discussie die van Vriendenschaarzijde met de scheidsrechter werd gevoerd. Vanwege een te harde overtreding kreeg Vincent de gele kaart. Vervolgens trok de scheidsrechter de rode kaart voor een vertwijfelde Vincent. Maar Vincent had eerder helemaal niks misdaan. Het bleek dat de scheidsrechter Vincents naam ook had genoteerd vanwege een overtreding die was begaan door Maurits. Hoe onze spelers ook discussieerden met de scheidsrechter over de vermeende tweede gele kaart voor Vincent, de scheidsrechter wilde niet op zijn besluit terugkomen. Uiteindelijk ging Vincent dan toch maar het veld af. Ons elftal moest het zien te rooien met tien man.

DSC00625.JPG
Een kans voor Amine, maar zijn schot zal naast gaan.

Het moet gezegd worden dat ons elftal de strijd met Houten verder aanging en met verwoede pogingen om toch nog een gelijkspel uit het vuur te slepen. Met nog een kwartier te spelen scoorde Houten zijn derde doelpunt, maar dit werd afgekeurd wegens buitenspel. Er was nog hoop voor ons elftal.  Souhail, samen met Finn ingevallen, was dreigend, maar zag zijn schot net langs de buitenkant van de rechterpaal naast gaan. Amine, als vervanger van Maurits, kreeg twee kansen. De eerste keer kon de keeper van Houten de bal onderscheppen, de tweede keer schoot Amine naast. Ook de ingevallen Michaël leverde een schot op doel af, maar het was te zacht.

In de allerlaatste seconden van de wedstrijd was er nog één kans voor ons elftal. Even buiten het strafschopgebied, rechts, kreeg ons elftal een vrije schop te nemen. Onze spelers trokken naar voren wachtend op de bal van Abid. Die besloot echter tot een schot in plaats van een voorzet. De bal vloog over het doel van Houten. Direct daarop floot de scheidsrechter voor het einde.

DSC00635.JPGIn de eindfase: een speler van Houten is gevallen, maar de scheidsrechter liet doorspelen. Op de foto Cornee Pieter met Corsin Vogtlander en op de achtergrond Dave van Dalum.

Ons elftal had veel strijd geleverd, maar stond toch weer met lege handen. Van Houten verliezen is geen schande. En of ons elftal de 1-2 achterstand nog had kunnen goedmaken als het volledig was gebleven, die vraag kan natuurlijk niet beantwoord worden. Het goede spel van ons elftal, met name in de eerste helft, doet hopen op een beter vervolg van de competitie.

Komende zaterdag is er een beker- en inhaalprogramma. Ons elftal heeft geen wedstrijd te spelen. De spelers krijgen vrijaf. En nu maar zien of ons elftal over veertien dagen, uit tegen Elinkwijk, de eerste punten kan pakken.