Pinksterbloem 91
4102KD
CULEMBORG
tel. 0345-515803

Ons eerste elftal heeft eindelijk de eerste winst te pakken door een dik verdiende 2-1 zege op JSV. Ondanks de grote meerderheid moest ons elftal tot op het laatste moment van de wedstrijd zwoegen om de drie punten in eigen huis te houden. In de negentigste minuut doelpuntte Maurits Nijenhof en bezegelde hij het lot van JSV.

Vriendenschaar begon in de volgende opstelling: John Verweij (doel), Kjell van Kemseke, Mark Verrips, Dave van Dalum, Marwan Salama, Corsin Vogtländer, Souhail Maatougui, Vincent Zuurmond, Abid el Idrissi, Rick Mulder en Finn Spierings. Wissel waren Stan van de Wiel (doel), Corné Pieter, Amine Lakhal, Maurits Nijenhof en Ronan Hendriksen.

DSC05632.JPG

In de beginfase kon de keeper de situatie klaren door de bal weg te koppen. Finn kon alleen nog maar toekijken.

In de eerste tien minuten gebeurde er eigenlijk niks. Zowel Vriendenschaar als JSV kreeg een paar vrije trappen te nemen waaruit geen gevaar kwam. Hierna maakte ons elftal zich echter meester van het veld en werd JSV in de verdediging gedrukt. Al na een kwartier spelen resulteerde dat in de 1-0 voor ons elftal. Abid werd aangespeeld en met een schijnbeweging ontdeed hij zich van zijn tegenstander. Daarna schoof hij de bal langs de JSV-keeper. Twee minuten later had Abid de 2-0 op zijn schoen. Hij werd door Rick in stelling gebracht, maar zijn schot ging nu net naast. En in de 25e minuut was er weer een kans voor ons elftal na een combinatie tussen Abid, Finn en Vincent. De laatste stuitte op de keeper van JSV. Twee minuten later schoot Finn de bal rakelings over het doel van JSV. Weer twee minuten later passte Abid op Vincent, maar die kwam net te laat om iets zinnigs met de bal te doen.

DSC05643.JPG
Aanvallende actie - dribbel - van Rick.

Na ruim een half uur spelen werd Corsin van de bal gelopen, maar JSV wist zich hierna geen raad met de geboden kans.
In de 35e minuut mocht ons elftal twee corners achter elkaar nemen. De tweede werd onderschept door de keeper van JSV. Een vrije schop van Vriendenschaar leverde daarna niks op doordat onze aanval buitenspel liep. Enkele minuten vóór rust dan een incidentele actie van JSV, maar de aanvaller van JSV werkte de bal zelf over de doellijn.
Met een 1-0 voorsprong ging ons elftal de rust in. Het gevoel overheerste dat ons elftal in de eerste helft met nóg een doelpunt al het verschil met JSV had moeten maken. Souhail had zich in de eerste helft onderscheiden door zijn acties.

DSC05651.JPGSouhail was zeer actief op het middenveld.

Na de rust was te verwachten dat JSV in de aanval zou gaan om de 1-0 achterstand ongedaan te maken. Dat gebeurde bij de aanvang van de tweede helft ook, maar er school geen direct gevaar uit de aanvallen. Een schot van JSV uit een vrije schop werd door John gekeerd.
In de 56e minuut kreeg Abid weer eens een gele kaart gepresenteerd vanwege commentaar op de toch  uitstekend leidende scheidsrechter. Abid  kan beter zijn voeten laten spreken. In dezelfde minuut belandde een kopbal van Marwan in de handen van de JSV-keeper. In de 57e minuut kwam JSV plotseling en bepaald niet verdiend op 1-1 na rommelig verdedigen.

DSC05687.JPG
Marwan ziet zijn kopbal in de handen van de JSV-keeper komen.

Schrikken geblazen aan onze kant. Ons elftal probeerde de rust te bewaren. Zowel Abid als Finn kregen kansen. De laatste na een mooie dribbel van Rick. Hierna werd besloten tot een wissel. Abid en Vincent werden vervangen door Ronan en Maurits. Er kwam weer wat  ‘schwung’ in ons elftal. In de 70e minuut kreeg Maurits een goede kans, maar de afwerking ontbrak. Vervolgens kreeg Rick een kans, maar bij zijn dribbel verspeelde hij de bal. Dave van Dalum rukte van rechts op, passte op Muarits, maar die kon niet meer dan een corner versieren. De hierna genomen bal werd door de keeper van JSV uit de lucht geplukt. Met nog een kwartier te spelen werd Amine ingezet en verliet Finn het veld.  Ronan onderscheidde zich hierna door een aantal gevaarlijke acties. Daarbij kwam de bal een keer tegen de paal van het JSV-doel. Met nog tien minuten voor de boeg verliet Corsin het veld en kwam Corné Pieter voor hem in de plaats.

DSC05703.JPG
Passeerbeweging van Ronan.

Ons elftal bleef de aanval zoeken, maar moest in de slotfase beducht zijn voor dat ene, plotselinge moment waardoor JSV alsnog en onverdiend met de winst zou kunnen strijken. En zoiets gebeurde bijna rond de 85e minuut. JSV kreeg dichtbij het Vriendenschaardoel toch nog een kans. Gelukkig maakte JSV die zelf ongedaan.
Op het moment dat we gingen geloven dat er maar één punt uit de wedstrijd gehaald kon worden, we zaten in de negentigste minuut, veroverde Maurits de bal. En hoewel hij door een JSV-verdediger flink op de huid werd gezeten, wist hij de bal langs de verbijsterde keeper in het doel te schuiven. Het was wel een heel late treffer, maar zonder meer leverde het Vriendenschaar een dik verdiende overwinning op.
De scheidsrechter liet nog drie/vier minuten doorspelen, maar daarin gebeurde niks meer. Met een gevoel van opluchting kon ons elftal het veld verlaten. De hatelijke ‘nul’ was in ieder geval van tafel.