Sportpark Rijnvliet 3
3545EA
UTRECHT
tel. 030-6701762

Na een spannend duel heeft ons elftal, toch wel verrassend, een 0-1 zege geboekt op Nieuw Utrecht. Op basis van het vertoonde spel, de inzet én het winnende doelpunt in de tweede helft kwam ons elftal de overwinning toe. Maar de eerste helft moet dan wel worden vergeten.

Ons elftal begon in de volgende opstelling: John Verweij (doel), Kjell van Kemseke, Mark Verrips, Dave van Dalum, Thom Souhuwat,  Marwan Salama, Souhail Maatougui, Corsin Vogtlander, Vincent Zuurmond, Amine Lakhal en Rick Mulder. Wissels waren Youri Blommers (doel), Lucas Beck, Abid el Idrissi, Maurits Nijenhof en Finn Spierings. Abid en Maurits kwamen direct in de tweede helft in actie en Finn tijdens de tweede helft.

Het weer op het mooie sportpark Rijnvliet, even voorbij knoopunt Oudenrijn, liet zich van zijn beste zijde zien. Als je niet beter wist, was het voorjaar al in aantocht. Het natuurgras, waarop het strijdtoneel zich afspeelde, was overigens nogal hoog en maakte het veld stroef. Ons elftal leek daar, gezien het vertoonde spel in de eerste helft, moeite mee te hebben.

Al in de eerste minuut mocht Nieuw Utrecht een vrije schop nemen die echter niks opleverde. In de tweede minuut later een inzet op het Vriendenschaardoel, die John fraai uit het doel kon weg boksen ten koste van een hoekschop. Geen resultaat voor Nieuw Utrecht. Maar direct daarna weer een vrije schop voor Nieuw Utrecht na hands. Nu ging de bal vlak langs ons doel. Daarna een voorzet van Nieuw Utrecht, waarbij de bal hoog over ons doel werd geschoten. We zaten pas in speelminuut zes.

DSC06611.JPG
Dave van Dalum ontwijkt in de eerste helft een tackle en zet daarna een aanval op.

Souhail Maatougui, voor niets en niemand bang, onderbrak enkele aanvallen van Nieuw Utrecht ten koste van een vrije schop. In de elfde minuut een uitbraak van ons elftal met een enorme kans voor het vijandelijke doel. Maar er was niemand om de bal de beslissende tik te geven.
De aanvallen van Nieuw Utrecht gingen door en twee minuten later teisterde de bal ons doel op de kruising. En zo ging het maar door. Omdat bij Nieuw Utrecht de bal maar hoog voor de pot bleef brengen, kreeg ons elftal toch wel steeds weer de gelegenheid om in te grijpen.

In de 25e minuut leidde de opgerukte Thom een van de zeldzame Vriendenschaaraanvallen in. Maar zijn lage voorzet belandde in een mêlée  van spelers en kon door Nieuw Utrecht worden weggewerkt. Een minuut later kreeg Souhail geel, omdat hij naar het oordeel van de scheidsrechter al te enthousiast ingreep bij een verdedigende actie.

DSC06637.JPG
Actie met Corsin, zij het in de tweede helft.

Na een half uur spelen schoot Nieuw Utrecht de bal weer eens net over ons doel. Twee minuten later een van de weinige aanvallen van ons elftal. Dave van Dalum ging met de bal aan de haal. Zijn lage voorzet bereikte geen medespelers. Drie minuten later liet de scheidsrechter doorspelen ook al zag ons elftal zelf een overtreding. De bal werd nu naast ons doel geschoten.
Nieuw Utrecht kreeg hierna nog een paar kansen en er was vlak voor het rustsignaal nog een schot waarbij de bal over ons doel vloog. Vincent teisterde hierna de onderkant van de paal van Nieuw Utrecht, maar de scheidsrechter had al buitenspel geconstateerd.

De rust kwam met 0-0.
Conclusie na de eerste helft was dat Nieuw Utrecht de kansen had gemist en Vriendenschaar blij mocht zijn met de gelijke stand. De achterhoede van nieuw Utrecht leek kwetsbaar, maar het aantal aanvallen van Vriendenschaar was te beperkt geweest om Nieuw Utrecht te verontrusten.

Het was voorspelbaar dat Abid en Maurits in de tweede helft hun opwachting gingen maken. En dat gebeurde ook. Amine en Rick bleven in de kleedkamer.

DSC06621.JPG
Inleiding tot de 0-1. Maurits heeft de bal te pakken en passt loepzuiver op Abid.

Het bleek een 'gouden' wissel. Want al in de tweede minuut na het begin van de tweede helft kreeg Maurits de bal te pakken. Er volgde een zuivere pass op Abid die de bal van dichtbij in het doel van Nieuw Utrecht kon schieten. Abid moest de bal nog wel een extra zetje geven om er zeker van te zijn dat de bal 'zat'. De gensrechter van Nieuw Utrecht protesteerde nog wel, maar geheel ten onrechte.

Het doelpunt luidde een ommekeer in. Ineens had ons elftal, vooral verdedigend, de wedstrijd meer in zijn greep. En Nieuw Utrecht bleef maar volharden in hetzelfde spel waarop onze verdediging meer en meer vat kreeg. En dan waren er de niet ongevaarlijke tegenacties van ons elftal, zoals in de achttiende minuut van de tweede helft. Een Vriendenschaaraanval via Souhail, Thom en Maurits strandde echter in het zicht van het Utrechtse doel.

Beide elftallen kregen hierna nog verscheidene kansen. Een kans voor Maurits na twintig minuten ging verloren omdat er buitenspel werd gegeven. Vijf minuten later gleed de aanval van Nieuw Utrecht de bal net naast ons doel. Beide partijen kregen hierna enkele vrije schoppen te nemen, maar gevaarlijk bleken ze niet.Na een half uur spelen kwam Finn in het veld om Vincent te vervangen.

Het zag er meer en meer naar uit dat ons elftal ging verrassen. Maar de tanden moesten nog wel even op elkaar worden gezet. Vijf minuten voor het officiele einde bracht ons elftal zich weer eens in de moeilijkheden. Vanuit balbezit werkte onze verdediging de bal niet goed weg. Op de rand van het strafschopgebied leidde dit uiteindelijk tot een onnodige vrije schop voor Nieuw Utrecht. Gelukkig wist onze verdediging de bal weg te ruimen.

DSC06667.JPG
Een 'weg' gegeven vrije schop voor Nieuw Utrecht. John, tweede van links is geconcentreerd. We kunnen de bal wegruimen.

De officiele speeltijd was voorbij, maar gezien wat blessures in de tweede helft besloot de scheidsrechter er nog vijf minuten bij te trekken. Beide ploegen kregen nog wat mogelijkheden uit vrije schoppen. Zoals Vriendenschaar toen Abid bij een uitval werd neegelegd. Wat op dat moment natuurlijk niet in het voordeel van Nieuw Utrecht bleek. Ons elftal hield zich staande en ging met de volle winst naar huis. Toch wel verdiend gezien het spel in de tweede helft en het vroege doelpunt uit de combinatie Maurits - Abid. Nieuw Utrecht deed zichzelf in het 'pak' door de toch wel eenzijdige, weinig gevarieerde manier van aanvallen.

DSC06678.JPGVoetbalgevecht met Maurits in blessuretijd. Zie het scorebord op de achtergrond.