Woerden - Vriendenschaar 0-1 - C.V.V. Vriendenschaar

Woerden - Vriendenschaar 0-1

Woerden 1

0 - 1

Vriendenschaar 1

Competitie

3e klasse D

Datum

13 mei 2023 14:30

Scheidsrechter

N.S. Hendrikx

Accommodatie

Sportpark Woerden
Steinhagenseweg 7
3446GP
WOERDEN
tel. 0348-415757

Ons eerste elftal, verdienstelijk en gedisciplineerd spelend, heeft tegen Woerden een verdiende 0-1 zege afgedwongen. Jesse van Piggelen, toch de hele wedstrijd al goed spelend, scoorde in de tweede helft de winnende treffer.

De weersomstandigheden waren puik. De kikkers in de sloot kwaakten al dat het een lieve lust was, maar de rechtgeaarde Vriendenschaarsupporter had wat anders aan het hoofd. Zou ons elftal deze zaterdag de punten kunnen pakken om zo in leven te blijven?

Voor beide ploegen stond er veel op het spel. Want voor zowel Woerden als Vriendenschaar zijn er nog steeds drie opties: je in veiligheid brengen door op de achtste plaats te eindigen, veroordeeld te worden tot de nacompetitie of zelfs regelrecht degraderen. Woerden stond er vóór het eerste fluitsignaal nog het beste voor in verhouding tot ons elftal: op de achtste plaats staande. Bij een gelijkspel zou het ons elftal in ieder geval hebben uitgeschakeld voor die belangrijke positie.

Ons elftal, spelend in rood uittenue, kende dit keer toch wat andere opstelling dan in de voorgaande wedstrijden: Michel Sprong (doel), Lucas Beck, Kjell van Kemseke, Dave van Dalum, Amine Lakhal, Marwan Salama, Souhail Maatougui, Jesse van Piggelen, Vincent Zuurmond, Abid el Idrissi en Jeffrey Koedam. Wissels waren:Stan van de Wiel, Ibrahim Gumaa, Ferris Harte, Corsin Vogtlander en Mark Verrips. 

DSC09086.JPG
Aanval met Vincent, die zou stranden in het doelgebied van Woerden.

Gezien het belang van de wedstrijd zou je kunnen bedenken dat de beide teams stijf van de zenuwen stonden. Maar dat viel erg mee. Er werd door beide partijen behoorlijk op de aanval gespeeld en er werd van de zenuwen niet geblunderd. Ons elftal was het meest aanvallend en er dienden zich in de eerste helft een zestal goed kansen aan.  Maar ja, scoren blijft dit seizoen een lastige opgave. Enkele aanvallen verzandden in de verdediging van Woerden, of de keeper van de Woerdenaren greep in. De beste kans was er nog voor Vincent Zuurmond. Bij een razendsnel genomen vrije trap kreeg Vincent de bal aangespeeld. In redelijk vrije positie staande knalde hij de bal na ongeveer een half uur spelen op de lat van het Woerdendoel. 

DSC09104.JPGAanval in het doelgebied van Woerden. De kopbal van Jesse, geheel rechts, kan niet meer door Abid onder controle worden gebracht. In het midden Jeffrey.
 
Woerden kreeg ook wel enkele kansen. In de twaalfde minuut dacht Woerden de score te kunnen openen. Het net van het Vriendenschaardoel werd gevonden, maar de treffer werd gedecideerd door de scheidsrechte wegens buitenspel afgekeurd. Verder verrichtte Michel Sprong, sinds lange tijd ons doel weer verdedigend, een tweetal goed reddingen.
Alle acties ten spijt, het rustsignaal klonk bij een dubbelblanke stand.

Het spelbeeld in de tweede helft was ongeveer gelijk aan dat van de eerste helft. Meer aanvallende acties van onze kant. Maar ons elftal moest waakzaam blijven bij tegenacties uit corners of vrije schoppen. En het werd gaandeweg duidelijk dat de doelpunten weer schaars zouden blijven. Maar wie zou er het eerst doelpunten?

Nadat over en weer wat kansen waren gemist, werd er van Vriendenschaarzijde in de zestigste minuut voor het eerst gewisseld. Abid maakte plaats voor Ibrahim. Hierna moest ons elftal wat aanvallen van Woerden weerstaan. In de 65e minuut werd een aanval van Woerden over rechts onreglementair onderbroken. De vrije schop voor Woerden kon in ons doelgebied worden afgeweerd ten koste van een corner over links. De weer voor het Vriendenschaardoel gebrachte bal kon dit keer door Michel over de lat worden getild.

DSC09136.JPG
Michel onderschept de bal en tilt hem over de lat.

Uit de volgende corner kwam niks voort. Een minuut later bij een aanval van Woerden weer een schot op ons doel, maar nu kon Michel de bal stoppen. Na deze aanval verplaatste het spel zich naar de andere kant. Vlak bij de doellijn van Woerden pikte Ibrahim de bal op. Hij zette laag voor en de bal kwam bij Jesse terecht. Die aarzelde niet en schoot de bal gedecideerd in het doel van Woerden. Een bekroning voor zijn goede spel, maar ook van ons hard werkend elftal.

DSC09120.JPG
Souhail zet de bal voor met in zijn buurt vier spelers van Woerden.

Het was nu zaak om deze kleine, maar verdiende voorsprong vast te houden. In de zeventigste minuut kwam Mark in het veld voor Lucas. Souhail zette nog een paar aanvallen op, maar Woerden onderbrak die. In de tachtigste minuut ging Souhail van het veld af en kwam Corsin hem vervangen. Ook Jeffrey ging van het veld en Ferris Harte was zijn vervanger.

In de slotfase zette Woerden alles op alles om nog en gelijkspel uit het vuur te slepen. Twee vrije schoppen van Woerden in de 86e en 87e minuut gingen naast.En nadat ons elftal ook niks gehaald had uit een vrije schop was er weer een aanval van Woerden, maar nu werd de bal naast gekopt. 

De blessuretijd was aangebroken en de scheidsrechter liet nog een vijftal minuten doorspelen. Zowel Vriendenschaar als Woerden haalden niks uit een nog toegekende vrije schop. De Vriendenschaarsupporters verzameld aan de 'overkant van de tribune' begonnen te roepen dat de wedstrijd beeindigd zou moeten worden. Een minuutje later klonk, tot hun en ook onze vreugde, het eindsignaal: een kleine, maar zeer verdiende winst op Woerden.

De uitslagen van deze zaterdag:

 Aanvang  Wedstrijd  Uitslag
 14.00  Zwaluwen Utrecht 11 - Elinkwijk  4-5
 14.30  IJFC - Houten  2-3
 14.30  Lopik - Brederodes  1-2
 14.30  Nieuw Utrecht - DVSU  3-0
 14.30  NiTA - JSV  2-0
 14.30  Woerden - Vrienenschaar  0-1
 vrij  VVIJ  


Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!