Heemradenlaan 5
3403NK
IJSSELSTEIN UT
tel. 030-6887646

Ons eerste elftal heeft een verdiende 0-2 zege geboekt op VVIJ, bij de aanvang van de wedstrijd nog koploper in de derde klasse. Wat telde zaterdag het meest voor ons: de zege van Nederland op de Verenigde Staten of die van Vriendenschaar op VVIJ?

Het was een bitterkoude zaterdagmiddag toen Vriendenschaar en VVIJ tegen elkaar aantraden. Handschoenen- en ijsmutsenweer, terwijl het niet eens vroor. Maar een noordoostenwind drukte zijn stempel op de gevoelstemperatuur.

Ons elftal startte in de volgende opstelling: John Verweij (doel), Kjell van Kemseke, Mark Verrips, Dave van Dalum, Thom Souhuwat, Souhail Maatougui, Corsin Vogtländer, Vincent Zuurmond, Maurits Nijenhof, Abid el Idrissi, Rick Mulder. Wissels waren Mike van Dalum (doel), Marwan Salama, Finn Spierings, Michaël Boutisma, Lucas Beck en Corné Pieters.

DSC06265.JPGIedereen zoekt de bal... rechtsboven!

In het eerste half uur van de wedstrijd gebeurden geen opzienbarende dingen. VVIJ had een veldmeerderheid, maar onze verdediging had de wedstrijd onder controle. Uit enkele corners die VVIJ mocht nemen, kwam weinig voort. Ook IJsselsteinse vrije schoppen leverden niks op. Een enkel schot en een kopbal vormden geen wezenlijk gevaar en konden vrij gemakkelijk door John worden gestopt. De paar aanvallen van Vriendenschaar tussendoor leverden ook niks op. Maurits ontving geel na tien minuten spelen doordat hij te hard op zijn tegenstander in ging. Na een kwartier lag het spel even stil vanwege een blessurebehandeling van Thom.

DSC06272.JPG
Abid in actie en Thom wacht links op de bal.

Pas na een half uur kwam er meer  leven in de wedstrijd door enkele aanvallen van Vriendenschaar, waarbij Abid was betrokken. Een paar keer werden zijn acties gestuit. En eenmaal kwam VVIJ goed weg toen een schot van Abid de paal van het VVIJ-doel schampte en vervolgens naast ging. Dat was in de 35e minuut.
En zonder verdere opwinding stevenden beide elftallen op de rust af: 0-0.

Bij het begin van de tweede helft was Marwan in het veld gekomen voor Rick. VVIJ begon de tweede helft met een kopbal die ver naast ging. Ook een paar vrije schoppen van VVIJ gingen naast. Maar gaandeweg werd duidelijk dat VVIJ niet zoveel meer had in te brengen en onze defensie de baas was. Aanvallend kwam ons elftal ook meer los. Een pass van Souhail op Abid in kansrijke positie was echter te hard.

DSC06311.JPG
Uit de tweede helft. Wedstrijdbeeld bij de zijnlijn op de helf van VVIJ.

In de zestigste minuut werd Maurits vervangen door Finn. Die kreeg in de 68e minuut een grote kans; zijn schot werd door de keeper van VVIJ ten dele gekeerd. Vervolgens schoot Vincent de bal hoog over. Finn kreeg hierna nog een paar kansen. Daarbij een harde kopbal na een half uur in de tweede helft. De bal kwam echter recht in de handen van de VVIJ-keeper.

DSC06330.JPG
Een van de laatste acties van Vincent voordat Amine voor hem in de plaats kwam.

In de tachtigste minuut kwam Michaël voor Abid in het veld. En in de vijfentachtigste minuut nam Amine de plaats van Vincent in.

In de slotfase trok ons elftal de wedstrijd helemaal naar zich toe. In de 88e minuut een pass van Dave van achteruit op Finn, die vervolgens de VVIJ-keeper het nakijken gaf: 0-1. VVIJ probeerde hierna alsnog een gelijkspel uit het vuur te slepen, maar kreeg de deksel op de neus. Want een opgedrongen VVIJ moest toezien hoe in blessuretijd Amine, opnieuw van achteruit door een verre pass van Dave, werd weggestuurd. Amine liet zich, op volle snelheid, niet meer achterhalen en schoot vervolgen de 0-2 binnen. Een minuut later floot de scheidsrechter af en ging een dolgelukkig Vriendenschaar terug naar de kleedkamer.

vrij  IJFC

Voor de huidige stand, klik op ranglijst.

Ons elftal heeft nu de belangrijke achtste plaats bereikt die bepalend is voor het behoud van het derdeklasserschap. De competitie is echter nog niet halverwege...