Doude van Troostwijkstr 2 A
3626AV
NIEUWER TER AA
tel. 0294-233741

Ons eerste elftal is de start van het competitieseizoen 2022/23 beroerd begonnen. Van het bepaald niet imposante NiTA werd in het dorp Nieuwer Ter Aa, even voorbij Breukelen, met 3-0 verloren. De nederlaag had ons elftal enigszins aan zichzelf te wijten, al was er op het verkeerde moment – direct na rust – wel sprake van domme pech. Goed gespeeld werd er namelijk niet. Er werden drie wedstrijdpunten verspeeld. En dit in de wetenschap dat dit seizoen elk punt er meer dan ooit toe zal doen.

Vriendenschaar startte in de volgende basisopstelling: John Verweij (doel), Michaël Boutisma, Mark Verrips, Thom Souhuwat, Dave van Dalum, Corsin Vogtländer, Marwan Salama, Vincent Zuurmond, Maurits Nijenhoff, Abid el Idrissi, Amine Lakhal. Wissels waren Stan van de Wiel (doel), Jesse van Piggelen, Lucas Beck, Souhail Maatougui, Corné Pieter, Finn Spierings en Ali Hassani.

Ons elftal speelde niet overtuigend en met weinig creativiteit. Je hebt het aanvankelijk niet zo in de gaten, omdat NiTA ook niet zoveel voorstelde. En dan hoop je dat de wedstrijd een keer gaat ontbranden en dan natuurlijk bij je eigen elftal. Helaas…

DSC00352.JPGAanval op het doel van NiTA met Amine aan de bal. Met nr.3 Mark.

In het eerste kwartier van de wedstrijd gebeurde er  eigenlijk niks dat de moeite waard is om na te vertellen. De bal werd over en weer gespeeld. Beide ploegen creëerden nauwelijks kansen. In de twaalfde minuut kreeg NiTA een vrije schop te nemen. De bal ging over ons doel.

Pas na dit kwartier kwam er iets meer leven in de strijd. Thom Souhuwat onderscheidde zich op de linkerflank met enkele sprints waardoor aanvallen ontstonden waar wat in zat. Maar het leverde niet meer op dan enkele corners en voorzetten, die door NiTA  uit de verdediging konden worden weggewerkt. De grootste kans was er vooreerst voor de bij een corner mee naar voren opgelopen Dave van Dalum. Maar zijn harde schot in de twintigste minuut ging van dichtbij over het NiTA-doel.

Twee minuten later een vrije schop voor ons elftal waaruit een corner resulteerde, maar daarna niks. In de vijfentwintigste minuut werd een aanval van NiTA geblokt. De bal ging omhoog waardoor een kopkans voor NiTA ontstond. Maar met zacht ingekopte bal had John geen moeite. Vijf minuten later weer een  vrije schop voor NiTA. De laag inschoten bal kon door John uit de hoek worden getikt.
NiTA kon nog een paar keer aanvallen. Die van de 37e minuut zag er gevaarlijk uit, maar de vanuit de rechterflank voorgezette bal kreeg de aanvaller van NiTA niet onder controle.

DSC00353.JPG
Abid werd een aantal keren gevloerd. Vincent (nr.10) protesteert. Geheel links Amine.

Aanvallen van Vriendenschaar waren tussentijds wegens buitenspel afgefloten, waar Abid het tenslotte niet mee eens was en dat uitte aan het adres van de scheidsrechter. Geel voor Abid en de eerste gele kaart in de nieuwe competitie was gegeven. Het vervolg in de 39e minuut was vervelender. NiTA mocht namelijk een vrije schop nemen. De bal ging razendsnel naar voren en daarna kon de aanval van NiTA van dichtbij, bijna ongehinderd, scoren: 1-0.

Vriendenschaar wilde voor de rust nog iets terugdoen, Thom zette enkele aanvallen op.  Een minuut vóór het rustsignaal belandde de bal na zo’n aanval bij Maurits. Diens schot kwam vervolgens in het zijnet terecht.

DSC00374.JPGEen actie met Vincent.

Ons elftal ging met een 1-0 achterstand naar de kleedkamer. Goed was er weliswaar niet gespeeld, maar NiTA was niet beter geweest. Alle mogelijkheden dus om de zaken in de tweede helft nog recht te zetten. Maar die vlieger ging niet op. Ons ongewijzigde elftal keek na een halve minuut  in de tweede helft ineens tegen een 2-0 achterstand aan. Uit een corner en vervolgens een inzet van NiTA kreeg Mark Verrips de bal tegen zijn schouderpartij aan geschoten. Je kunt de beslissing van de scheidsrechter betwisten, maar hij legde de bal meteen op de stip. NiTA faalde bij de toegewezen penalty niet en het was 2-0. Direct na de aftrap probeerde Vincent wat terugdoen. Maar in zijn ijver ging hij te hard in op de keeper en werd ook hij geconfronteerd met een gele kaart.

Nadat John een kopbal van NiTA had gekeerd kwam in de twaalfde minuut de beste, snelle aanval van Vriendenschaar tot stand. Het was Amine die Abid in kansrijke positie zag staan en de bal tijdig op hem afspeelde. Jammer genoeg stak een NiTA-verdediger zijn been uit, waardoor de bal niet bij Abid kwam maar tot corner werd verwerkt.
DSC00383.JPG
Vergeefse aanval op doel van NiTA met v.l.n.r. Dave, Mark, Michael en Amine.

Na een kwartier in de tweede helft werd Vincent in het strafschopgebied van NiTA ten val gebracht. Het leek verdacht veel op een begane strafschop. Niets van dit alles. Wat de scheidsrechter eerder geconstateerd had, bleef een raadsel. Maar hij gaf ergens bij de middellijn een scheidsrechtersbal voor NiTA.

Nadat over en weer wat aanvallen waren gestrand (Vincent, Maurits), gingen Corsin, Michaël en ... halverwege de tweede helft van het veld. Souhail, Lucas en Ali kwamen hen vervangen.

DSC00395.JPGMaurits probeert een aanval op te zetten.

Maurits, een keer naar links uitgeweken, werd ten val gebracht en moest door onze verzorger worden behandeld. Met nog een kwartier te spelen werd Finn ingezet voor Amine.
Naarmate de wedstrijd vorderde verdween het geloof van ons elftal in een goed resultaat. De meeste aanvallen kwamen van NiTA, dat juist meer en meer het gevoel kreeg dat de wedstrijd in de knip zat. Bij een van de acties van NiTA, met nog vijf minuten te spelen,  belandde de bal op het dak van ons doel. De wedstrijd ging drie minuten vóór tijd definitief op slot bij een uitval van NiTA. Met een hard laag schot werd John voor de derde keer gepasseerd: 3-0. En met deze duidelijke cijfers ging ons elftal teleurgesteld van het veld.