Heemradenlaan 7
3403NK
IJSSELSTEIN UT
tel. 030-6887151

In deze nog jonge competitie heeft ons elftal voor de derde achtereenvolgende keer verloren. Ditmaal met 2-0 van het heus niet zo briljante IJFC. In de drie verloren gegane wedstrijden herkennen we een patroon: bij uitvallen van de tegenstander laten we ons in de verdediging overrompelen. En aanvallend voetballen we ons steeds weer ‘vast’. Trainers en spelers moeten maar snel met elkaar overleg hoe dit patroon kan worden doorbroken.

Vriendenschaar begon de wedstrijd in de volgende opstelling: John Verweij (doel), Michaël  Boutisma, Mark Verrips, Dave van Dalum, Thom Souhuwat, Corsin Vogtländer, Maurits Nijenhof, Marwan Salaman, Rick Mulder, Souhail Maatougui, Abid el Idrissi. Wissels waren Stan van de Wiel (doel), Finn Spierigs, Amer Maletic, Lucas Beck en Amine Lakhal. Alle wissels met uitzondering van Stan, werden i de tweede helft ingezet.

Het was prachtig voetbalweer en er was hoop dat ons elftal een goede prestatie zou kunnen leveren. Al zeiden we onder elkaar: ‘Het mag wat ons betreft ook pijpenstelen regenen, als we maar winnen’. Nou regenen ging het niet en de winst werd evenmin behaald.

DSC00483.JPGMichael probeert de bal te onderscheppen. Achter hem Marwan.

Het zag er in de aanvangsfase nog aardig uit. Na een begin van aftasten kopte Abid in de tiende minuut, na een voorzet van Souhail, net naast. Direct daarop werd Marwan door Abid aangespeeld. De pass van Abid was te scherp waardoor Marwan net niet bij de bal kon komen.

En dan is er na een kwartier spelen het eerste fatale moment. Vriendenschaar mocht een corner nemen. De bal werd onderschept en door IJFC snel naar voren gespeeld. Bij ons achterin werd te veel ruimte gelaten, waardoor een IJFC-aanvaller de bal kon oppikken en op ons doel kon schieten. John bokste de bal nog wel uit het doel, maar de bal kwam opnieuw in het bezit van IJFC. Schuin links voor ons doel werd de bal nu wel raak ingeschoten. 1-0 voor de IJsselsteiners.

Ons elftal probeerde wat terug te doen . In de negentiende minuut een door Thom opgezette aanval met een voorzet op Maurits. Maar de keeper van IJFC greep in. Drie minuten later maakte John een aanval van IJFC onschadelijk. In de 26e minuut een corner genomen door Rick, maar de bal werd vervolgens door Abid langs de verkeerde kant van de paal naast geschoten. Twee minuten later een vrije schop van IJFC waarna de bal door John werd gestopt. Maar in dezelfde minuut ging het voor ons elftal opnieuw mis. Een aanval van Vriendenschaar werd door IJFC onderbroken en de bal werd meteen richting Vriendenschaardoel gedirigeerd. Mark zag de bal langs zich heen gaan, protesteerde nog wegens buitenspel, maar de scheidsrechter liet doorspelen. Daarna was het voor IJFC niet moeilijk meer om ook John te passeren: 2-0.

DSC00487.JPG
Spelmoment met Abid met drie IJFC'ers om hem heen

Ons elftal probeerde daarna de schade nog wat te repareren voordat de rust zou aanbreken. Bij een vrije schop genomen door Abid werd de bal naar Thom gespeeld, maar die zag zijn inzet net naast gaan. Nog een vrije schop rechtstreeks door Abid op het IFC-doel geschoten. Maar nu redde de keeper ten koste van een corner. De rust ging in met een 2-0 voorsprong voor IJFC.

Vriendenschaar zette na de rust twee wissels in: Lucas Beck kwam voor Michaël  in het veld en Amine Lakhal kwam Marwan aflossen. In de eerste minuut na rust moest ons elftal meteen aan de bak om een aanval van IJFC te onderbreken. Daarna waren er pogingen van Amine om door de defensie van IJFC heen te breken, maar het leverde niks op.

DSC00526.JPG
De keeper van IJC maakt een aanval van Amine onschadelijk.

In de  52e minuut dwong Lucas een corner af. Deze werd door Abid genomen en zo scherp dat de bal bijna direct in het doel zeilde. Helaas ging de bal net over de kruising. Rond de zestigste minuut een schot van IJFC van verre, maar John kon de bal stoppen.
Hert was logisch dat onze aanval versterking nodig had, al zou de ten koste gaan van onze verdediging. Hoe dan ook, in de zestigste minuut maakte Mark plaats voor Finn Spierings.   Hoe ijverig onze aanval ook wilde zijn, een doorbraak kwam er niet.

DSC00532.JPG
Het zat ook niet mee.Hier tikt de keeper van IJFC de bal over de lat. Links Mark en rechts Maurits.

Onnauwkeurig spel, teveel achteruit voetballen en balverlies leidden ertoe dat IJFC steeds kon ingrijpen en de aanval kon overnemen. Gelukkig kon John onheil voorkomen. Eenmaal kon de bal uit ons doelgebied worden gekopt ten koste van een corner.  Uiteindelijk bleef de 2-0 stand op het scorebord staan.

Met nog een kwartier te spelen ging Abid van het veld af en kwam Amer in zijn plaats te spelen. Onze voorhoede kon echter geen verandering teweeg brengen. De laatste aanvallen vóór de officiële speeltijd waren nog  voor IJFC, maar die leverden ook niks op, hooguit een corner.
Vanwege de blessurebehandeling van een van de IJFC-spelers in de tweede helft, liet de scheidsrechter enkele minuten langer doorspelen. In deze blessuretijd nog een goed kans voor ons elftal uit een schot van Thom. Maar de keeper van IJFC tikte de bal corner. Maar het geloof in een goed resultaat was allang bij ons elftal vertrokken.

DSC00540.JPG

Een kopstoot van Amine waarbij de keeper van IJFC al is gepasseerd. Maar de bal zal achter Thom (nr.5) ploffen. Geheel rechts Maurits.