Vriendenschaar - Woerden 0-1 - C.V.V. Vriendenschaar

Vriendenschaar - Woerden 0-1

Vriendenschaar 1

0 - 1

Woerden 1

70'
... (schot)

Competitie

3e klasse D

Datum

10 december 2022 14:30

Scheidsrechter

M. Baist

Accommodatie

Sportpark Terweijde
Pinksterbloem 91
4102KD
CULEMBORG
tel. 0345-515803

Ons eerste elftal heeft zaterdag een zure 0-1 nederlaag geleden tegen een bepaald niet imponerend Woerden. Er zijn wedstrijden dat er niet zoveel lukt. Ons elftal was voortdurend in de meerderheid, maar zag geen kans, dat was toch wel de makke, om die meerderheid om te zetten in doelpunten.

Vriendenschaar speelde in de volgende opstelling: John Verweij (doel), Kjell van Kemseke, Mark Verrips, Dave van Dalum, Thom Souhuwat, Suhail Maatougui, Corsin Vogtländer, Vincent Zuurmond, Maurits Nijenhof, Abid el Idrissi, Rick Mulder. Wissels waren Michel Sprong (doel) , Marwan Salama, Finn Spierings, Lucas Beck, Amine Lakhal. Alle wissels, uitgezonderd Michel, zouden in de tweede helft ingezet worden.

Het was net al vorigeweek  wederom koud en kil. Dus sjaals, handschoenen en ijsmutsen voor de toeschouwer die niet verwend werden door het spel binnen de lijnen.

DSC06371.JPG
 Rick, omringd door spelers van Woerden, zet een aanval in.

Het eerste kwartier van de wedstrijd gebeurde er nauwelijks iets dat de moeite waard was. Beide partijen tastten elkaar af. Het eerste kwartier eindigde met een slap schot van Woerden op ons doel. Hierna kreeg ons elftal de overhand. Een aantal combinaties tussen Rick en Vincent, en omgekeerd, leverde kansen op, maar gescoord werd er niet. De schoten op het doel van Woerden gingen net naast.

Halverwege de eerste helft bleef Abid geblesseerd op het veld liggen. Na behandeling door Marcel Uding kon Abid toch weer verder. Hij was nauwelijks opgestaan of Woerden kreeg plotseling een strafschop te nemen. De overigens goed leidende scheidsrechter had geconstateerd dat een speler van Woerden bij een aanval in ons strafschopgebied werd gehaakt. En hoewel het niet in verhouding tot het wedstrijdverloop was, mocht Woerden een penalty nemen.  Tot ons geluk werd de bal ver naast ons doel geschoten. John hoefde de bal alleen maar ná te kijken.

DSC06394.JPG
Een van de vele aanvallen op het doel van Woerden, maar zonder resultaat.

Na deze misser had ons elftal weer  de meerderheid. Abid, Vincent en Rick trokken meermalen richting het Woerdendoel, maar tot een doeltreffend eindschot kwam het niet.
Met de rust stond het nog steeds 0-0.

Ons elftal kwam zonder Abid weer de kleedkamer uit. Kennelijk toch te veel last van de in de eerste helft opgelopen blessure. Finn kwam voor Abid in het veld.
De wedstrijd ging na de rust op ongeveer dezelfde wijze door. Vriendenschaar viel vooral aan, maar aan de afwerking ontbrak het steeds. Het waren ‘bijna’-doelpunt van onder meer Finn, Vincent en Corsin. Laatstgenoemde zag zijn schot net voorlangs het Woerdendoel gaan.

DSC06409.JPG
Aanvallende actie van Vriendenschaar in de tweede helft. Woerden probeert deze te verhinderen en Finn kijkt uit naar de bal.

In de 55e minuut kwam Marwan het veld voor Maurits, die tot dan een weinig gelukkige wedstrijd had gespeeld. Hij was tot dan ook niet zoveel in het spel betrokken geweest.
Na een kwartier in de tweede helft werd een aanval van Vriendenschaar door de scheidsrechter afgebroken vanwege een blessure van een speler van Woerden. Of die aanval tot een doelpunt zou hebben geleid, blijft gissen.
In de zeventigste minuut was er een aanval van Vriendenschaar die vlak bij het eigen doelgebied door Woerden onderbroken werd. Souhail werd daarbij naar de grond gewerkt. De scheidsrechter zag er geen overtreding in en gebaarde dat er doorgespeeld moest worden. Woerden was intussen in de aanval gegaan. Die werd links, bij de zijlijn, ter hoogte van ons doelgebied onreglementair onderbroken. Woerden mocht aan de flank een vrije schop nemen. De bal werd laag voor ons doel gebracht. De inzet leek door onze defensie niet goed beoordeeld en de bal kon in ons doel worden gewerkt. Tegen alle verhouding in was Woerden op een 0-1 voorsprong gekomen.

DSC06412.JPG
Dave probeert de bal te onderscheppen.

Niet veel later vlogen de spelers naar de zijlijn aan de andere kant van het veld waar een toeschouwer kennelijk beledigende opmerkingen had gemaakt in de richting van onze grensrechter Teus Zuurmond (laten we het hier maar op houden).Vanwege de opeenhoping van spelers besloot de scheidsrechter de wedstrijd tijdelijk te staken. De spelers zochten de kleedkamers op. Vijf tot tien minuten later werd de wedstrijd hervat. Lucas kwam in het veld voor Thom en Amine voor Rick. Maar de ‘snee’ was er aan onze kant uit. Zonder uitgesproken kansen voor ons elftal werd de wedstrijd uitgespeeld.

Resultaat was dat Woerden drie punten rijker van het veld ging. Ons elftal stond met lege handen en met de gedachte dat het verlies onnodig was geweest. Maar als je het doel van de tegenstander niet echt weet te vinden, houd je alleen een ongelukkig gevoel over bij deze geleden nederlaag.

De uitslagen:

 Aanvang  Wedstrijd  Uitslag
 14.00  Houten - IJFC  0-0
 14.30  Vriendenschaar - Woerden  0-1
 14.30  Brederodes - Lopik  2-1
 14.30  DVSU - Nieuw Utrecht  2-5
 14.30  Elinkwijk - Zwaluwen Utrecht '11  7-1
 14.30  JSV - NiTA  0-0
 vrij  VVIJ  Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!