Pinksterbloem 91
4102KD
CULEMBORG
tel. 0345-515803

Ons eerste elftal heeft ternauwernood, en op het tandvlees spelend, in de laatste minuten van de wedstrijd nog een 1-1 gelijkspel uit het vuur gesleept tegen Brederodes. Maar met dit gelijke spel en één wedstrijdpunt deed ons elftal zich toch tekort.

Ons elftal speelde in de volgende opstelling: John Verweij (doel), Mark Verrips, Dave van Dalum, Thom Souhuwat, Corsin Vogtländer, Ibrahim Gumaa, Marwan Salama, Vincent Zuurmond, Abid el Idrissi, Amine Lakhal. Wissels waren Stan van der Wiel (doel), Kjell van Kemseke, Finn Spierings, Maurits Nijenhof en Lucas Beck. Behalve Stan kwamen alle wissels in de tweede helft in actie.

Het is de vraag of de toeschouwers zich bij deze wedstrijd hebben vermaakt. Het regende voortdurend en soms kwam het water met bakken uit de loodgrijze hemel. Bovendien speelden beide teams bepaald niet best en onder hun kunnen. Mogelijk kwam  dat vanwege de positie van beide teams op de ranglijst. Beide teams waren eigenlijk gebaat bij de volle winst. Ook na deze wedstrijd bevinden de ploegen zich nog steeds in de problemen.

DSC08000.JPGSouhail (nr.14)  duelleert om de bal. Op de foto Amine (achter) en Abid.

In de eerste helft waren de goede combinaties met een lantaarntje te zoeken. De passes kwamen niet aan of de aanname van de bal liet te wensen over. Ons elftal creëerde wel een veldoverwicht , maar haalde daar geen rendement uit. In de eerste vijf minuten kreeg Ibrahim een paar kansjes. Daarna gebeurde er weinig in het veld. De minuten verstreken.
In de 23e minuut mocht Dave een vrije schop nemen waarbij de bal rakelings over het Brederodesdoel werd geschoten. Twee minuten later moest een geblesseerde speler van Brederodes verzorgd worden, wat trainer Niek de gelegenheid gaf aanwijzingen aan de spelers te geven. Of dat geholpen heeft???

DSC08009.JPG
Amine in een duel verwikkeld met vier Brederodesspelers om zich heen.

Een redelijke kan kans voor ons elftal was er nog in de 36e speelminuut. Amine was in de aanval gegaan, maar werd onreglementair gestopt. Vrije schop voor Vriendenschaar en een gele kaart voor de Brederodesspeler. Bij het nemen van de vrije schop kwam de bal voor het Brederodesdoel en kon maar met moeite uit de doelmond worden weggekopt. Drie minuten later kreeg ook Brederodes een vrije  trap te nemen. De bal werd tegen de paal van het Vriendenschaardoel geschoten. De terugspringende bal werd van dichtbij opnieuw ingeschoten, maar ditmaal werd de bal door John uit het doel gekeept, enigszins met behulp van de doelpaal. Op slag van rust was er nog een aanval van ons elftal. De bal werd voor het doel gebracht, maar de Brederodeskeeper kon de bal nog net uit de lucht plukken. De ruststand kwam met 0-0.

In onze tribune had de Brederodesaanhang zich ter linkerzijde genesteld. Jammer genoeg waren er enkele, en nog niet eens van die jonge supporters, die elke keer luidkeels hun ongenoegen kenbaar maakten als onze grensrechter Huub, aan de tribunezijde lopend, vlagde voor buitenspel. Los van het feit dat Huub dat correct deed, konden deze Brederodessupporters de situatie helemaal niet beoordelen omdat ze veel te schuin van de spelsituatie vandaan zaten. Niet zo sportief dus.

DSC08027.JPGDrukte bij het doel van Vriendenschaar bij een corner van Brederodes. De scheidsrechter probeert er de orde in te houden.

Bij de aanvang van de tweede helft stond Kjell in het veld ter vervanging van Mark. Maurits was de stand-in van Amine. De wedstrijd was nog niet hervat of Dave moest na een botsing behandeld worden door onze verzorger Marcel. Gelukkig kon Dave daarna verder.
Een aanval van Vriendenschaar via Ibrahim en Abid werd wegens buitenspel afgefloten. In de 54e minuut een corner voor Brederodes eindigend in een slap schot op ons doel. Aansluitend verlengde Abid zijn abonnement op gele kaarten door commentaar op de scheidsrechter.

In de 58e minuut kwam Brederodes op een 0-1 voorsprong na een halfbakken voorzet. Maar de raar opstuitende bal werd vervolgens rommelig en met het nodige effect in ons doel gewerkt. Een ‘lullig’ doelpunt en geen afspiegeling van enig Vianens overwicht.
Ons elftal probeerde wat terug te doen, maar kwam niet veel verder dan een paar ongevaarlijke aanvallen en een schot van Dave over het Brederodesdoel. Ook Brederodes schoot een keer ongericht op ons doel.
In de zeventigste minuut twee wissels bij Vriendenschaar. Finn kwam Ibrahim vervangen en Lucas ging het veld in ter vervanging van Marwan. Een minuut later was er een goede kans voor ons elftal. Maar het schot van Souhail, van enige afstand, werd door de Brederodeskeeper tot corner gedoken.

DSC08036.JPG
Een vertwijfelde doelpoging van Dave. Hoewel de doelman van Brederodes niet bij de bal kan, gaat de boel toch niet in het doel.

En toen was er in de 74e minuut ineens een opstootje tussen enkele spelers vlak voor de tribune. De precieze aanleiding was voor uw reporter niet duidelijk. Wel dat Souhail een gele kaart ontving, de scheidsrechter de  wedstrijd staakte en de beide elftallen naar de kleedkamer verwees.

Na een pauze van zo’n tien minuten kwamen de spelers van Brederodes  weer het veld op. Doordat Vriendenschaar nog niet verscheen, begonnen zij maar aan een ingelaste warming up. Een paar minuten later verscheen ons elftal ook, samen met de scheidsrechter.

Het laatste kwartier van de wedstrijd verliep hectisch en rommelig. Ons elftal forceerde een paar corners, maar kwam daar niet verder mee.  Brederodes kreeg de beste kans met een hard laag schot van afstand en van rechts. De bal stuitte via de linkerpaal weer het veld in. Souhail kreeg een tweede gele kaart en mocht vertrekken. Ook een speler van Brederodes en Vincent gingen later nog  in het boekje van de scheidsrechter.
Met tien man perste ons elftal er nog een slotoffensief uit.  En bij een niet zo overzichtelijke aanval wist Thom de bal in het doel van Brederodes te krijgen: 1-1.
Kort hierop floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Brederodes was uiteraard zeer teleurgesteld, want een belangrijke ‘driepunter’ was ze door de neus geboord. Ons elftal ging ook niet met een jubelstemming van het veld af, want ons elftal had eveneens moeten winnen om enigszins uit de problemen te komen. Wie weet echter hoe belangrijk dit ene wedstrijdpunt in de slotfase van de competitie nog kan blijken.