Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 2 17

Leusderweg 310
3817KJ
AMERSFOORT
tel. 033-4619325

In de laatste wedstrijd in de bekerpoule heeft ons eerste elftal in Amersfoort royaal met 1-5 van het niet zo sterke Amsvorde gewonnen. Ons elftal is desondanks uitgebekerd, doordat Zeist eerder met 6-0 van Amsvorde had gewonnen. Op doelsaldo gaat Zeist nu door naar de knock-out fase.

Ons elftal kwam in de wedstrijd in de volgende samestelling uit: John Verweij (doel), Michaël Boutisma, Mark Verrips, Dave van Dalum, Corné Pieter, Jesse van Piggelen, Corsin Vogtländer, Rick Mulder, Maurits Nijenhof, Abid el Idrissi en Amine Lakhal. Wissels waren  Youri Blommers (doel), Marwan Salama, Ferris Harte, Ali Javad Hasani.

DSC00236_2.JPGAmine duelleert.

Ons elftal wist in principe wat het te doen stond tegen Amsvorde, doordat Zeist eerder had gespeeld en met 4-2 had gewonnen van VVA Achterberg. Tegen VVA Achterberg had Vriendenschaar ook met 4-2 gewonnen. Zeist – Vriendenschaar was eerder geëindigd in 2-2. Met andere woorden: Vriendenschaar zou met grote cijfers, zeven doelpunten verschil, van Amsvorde moeten winnen. In dat geval zou Vriendenschaar op doelsaldo poulewinnaar zijn en naar de knock-outfase gaan. Maar of dit realistisch was, zou in de wedstrijd moeten blijken.

Ons elftal was gehandicapt door een aantal blessures. Vincent Zuurmond was geschorst vanwege de rode kaart tegen VVA Achterberg. In de basis stonden de jongelingen Corné Pieter en Jesse van Piggelen, spelers van onze O23. De wedstrijd was nog nauwelijks begonnen of Corsin moest zich al laten vervangen vanwege een hamstringblessure. Tijdens de warming up begonnen de hamstrings op te spelen, maar Corsin dacht dat het nog wel los zou lopen. Maar dat was niet zo. Ferris Harte, ook O23, viel na vier minuten voor Corsin in.

Vriendenschaar was vanaf de aftrap weliswaar de veel betere ploeg, maar schonk vooral in de eerste helft nogal wat kansen aan Amsvorde. Het was dat het vizier van de aanvallers van Amsvorde niet op scherp stond, anders hadden we een ander wedstrijdverloop kunnen zien.
De eerste aanvallen waren voor ons elftal. In de achtste minuut een overtreding op Rick. De vrije schop van Abid belandde in het zijnet. Een minuut later zag Maurits zijn schot gestopt door de Amsvordekeeper. In de tiende minuut speelde Rick zich vrij en met een laag, onhoudbaar schot passeerde hij de keeper (0-1).

DSC00232.JPG
Bij deze actie scoorde Rick de openingstreffer: 0-1.

Twee minuten later ging Rick neer, maar de toegekende vrije schop leverde niks op. Vervolgens schoot de aanval van Amsvorde de bal hoog over en naast ons doel. In de zestiende minuut bediende Abid Rick op maat en stond het 0-2. Zo doorgaan zou ons elftal wel eens met de berekende monsterzege als poulewinnaar van het veld kunnen gaan.

Maar na dit doelpunt stokte voorlopig de blauwzwarte productie. Amine schoot een keer voorlangs, Maurits stond op het punt te scoren, maar hij had hands gemaakt (minuut 31). Een afstandsschot van Dave belandde in de handen van de keeper (minuut 32), een lage voorzet van Corné kon vlak voor het doel door Amsvorde worden weggewerkt (minuut 37). Maar ook Amsvorde had intussen ook de nodige kansen gekregen uit corners en vrije schoppen. Eigenlijk was het enigszins een wonder dat Amsvorde daaruit niet wist te scoren. Vlak vóór de rust liet Rick zich geblesseerd vervangen door Ali. Met een 0-2 voorsprong voor Vriendenschaar gingen beide ploegen rusten. De monsterscore om verder in de beker te komen zat er niet erg meer in.

DSC00281.JPG

Beeld na de rust met Amine, Corné en Dave. Amsvorde is teruggekomen in de wedstrijd. Het staat 1-2. Het tijdstip op het scorebord klopt niet, de klok heeft stil gestaan.

Het werd nog minder voor de hand liggend toen vier minuten na rust Amsvorde op 1-2 kwam. Een van de aanvallers brak uit en snelde naar ons doel. Achtervolging mocht niet meer baten.
Deze stand bleef vrij lang op het scorebord staan in een fase waarin ons elftal wel de overhand had en Maurits een schot afvuurde, dat voorlangs het doel van Amsvorde ging (55e minuut). Een paar kansen voor Vriendenschaar gingen verloren doordat de scheidsrechter voor buitenspel floot. Een paar keer zat hij er ook echt naast. Het leidde tot een debat met Abid die daardoor op geel werd getrakteerd. In de 62e minuut werd Abid door Ali met een pass bediend. Abid kon doorlopen en scoorde de 1-3.  Vriendenschaar kreeg hierna via Abid nog een aantal kansen die echter niet werden verzilverd.

DSC00295_2.JPGJesse van Pigglen in de tweede helft aan de bal. Links Ferris, rechts Maurits en Michael.

In de tachtigste minuut werd Corné na een actie door een pijnlijke kramp geveld. Na behandeling door Marcel verliet hij het veld. Marwan kon zijn trainingspak nog voor korte tijd uittrekken.Bij de eerste de beste aanval werd Marwan betrokken en scoordehij de 1-4.

In de 89e minuut wist Maurits door de verdediging van Amsvorde heen te breken en bepaalde hij de eindstand op 1-5. De scheidsrechter trok geen tijd bij en eindigde in de negentigste minuut de wedstrijd.

Vriendenschaar won dus met ruim verschil van Amsvorde, maar wist zich voor het bekertoernooi desondanks uitgeschakeld. Ons elftal heeft een goede oefencampagne achter de rug, met slechts één nederlaag in het eerste oefenduel. Volgende week treedt ons elftal voor de competitie aan tegen NiTA uit. Dan gaan we snel zien wat de oefencampagne waard is geweest…