JSV Nieuwegein C1 - Vriendenschaar JO15-1

C-Junioren, C1, Hoofdklasse C

4 september 2010 9:30

Sesink Clee, A.

Competitie aftrap

Afgelopen zaterdag 4 september stond dan eindelijk het eerste competitieduel op het programma voor de C-1. Leuk hoor al die oefenpotjes en de beker maar het gaat toch om de competitie!

Eerst wil uw verslaggever iets rechtzetten uit het voorgaande verslag. Daar schreef ik een doelpunt van Maikel aan Mike toe. Sorry, Maikel een foutje… maar het ging ook zo snel. Arjan heeft dit gelukkig inmiddels gecorrigeerd.

Uit tegen JSV en vertrekken om 8.00 uur dat valt niet mee. Vorig jaar hebben we bij JSV, na met 2-0 voor gestaan te hebben, met 3-2 verloren en dat deed pijn. Dat moest recht gezet worden! Gelukkig was de trainersstaf met Stefan weer compleet en lag het echte grasveld er prima bij. Om 9.30 uur kon de scheidsrechter beide doelen zien en volgde de aftrap op het hoofdveld van JSV.

Direct werd het een pittig en fel duel. Beide ploegen waren vanaf het begin direct bij de les. Tom, Joram, Stefan en Joey  zagen dit vanaf de bank. Vriendenschaar werd in de 4e minuut erg gevaarlijk. Manel gaf een scherpe voorzet en Abdillah miste op een haar na de bal. Direct daarop miste ook JSV een enorme kans. Het was duidelijk het werd een echte wedSTRIJD. Sonny had zijn handen vol aan de snelle rechter spits van JSV(14). Obbe en Bram roeiden af en toe de bal weg uit onze verdediging. Niet altijd mooi maar wel nuttig.

In de 15e minuut speelde JSV de lange bal achter onze verdediging. Bo reageerde alert en was net eerder bij de bal. Het ging in deze fase gelijk op en het was echt spannend. Willem gaf de verdediging luide aanwijzingen en zette ze goed neer. En goed stonden ze onze mannen!

Rond de 17e minuut vond Abdillah het mooi geweest en zette een lange solo door het midden in en ronde dit heel koelbloedig af 0-1.

Pittige duels volgden en we kregen niets cadeau. Even hierna kreeg Jeffrey een enorme kans die er net niet in ging. Het deed uw reporter plezier te zien dat onze spitsen regelmatig van positie wisselden. JSV had het hier moeilijk mee.

In de tweede helft bracht JSV een paar reuzen in het veld. Je zag onze jongens kijken van wat krijgen we nu? De nummer 10 en 17 van JSV waren erg gevaarlijk maar spelen (gelukkig voor ons) vaak te solistisch. In minuut 40 scoorde Abdillah zijn tweede treffer uit een prima voorzet van Jeffrey 0-2.

Even hierna kwamen  Tom en Joram in het veld voor Manel en Jeffrey. Het bleef een wedstrijd met veel inzet, vroeg storen en veel communiceren. Toch gaf JSV zich niet gewonnen. Kort na de 0-2 kreeg JSV net buiten de 16 meter van Vriendenschaar een vrije trap. Deze ging er, ondanks ons muurtje, prachtig hoog in de kruising in 1-2. Bo zat er nog wel goed bij maar kwam een paar centimeter te kort. Het werd moeilijk. De gelijkmaker hing in de lucht. Tijd voor wissels. Stefan er in en Sonny er uit.

In de 59 e minuut kwamen we goed onder druk uit en ontstond er een rommelige situatie voor het JSV doel. Iemand zette net op tijd zijn voet tegen de bal …. Abdillah 1-3.

Joey kwam er vervolgens in voor Maikel. Vriendenschaar ging iets te opzichtig tijd rekken. Wel nuttig maar je kunt het ook overdrijven. Joey had een prima invalbeurt. Hij gaf een mooie pass op Achraf die heel rustig bleef en mooi scoorde 1-4. Jammer van dat gebaartje naar de tribune.  Het was gespeeld maar de scheidsrechter telde ruim tijd bij. Dat gaf Joey nog de kans om ruim in blessuretijd de 1-5 te maken met het mooiste doelpunt van de wedstrijd. Hij ging alleen af op de JSV keeper en gaf toen een heel droge lob. Toen vond ook scheidsrechter Clee Sessink het mooi geweest en floot af. Een goed begin van de competitie.

Wederom was de tweede helft  van Vriendenschaar veel beter dan de eerste. Het blijft een mysterie wat er in de rust allemaal gebeurt, maar het helpt blijkbaar, en dat willen we toch?