Mannen KNVB beker Amateurs 1e ronde Groep 3 Regio 3

Hernhuttersingel 1
3703DX
ZEIST
tel. 030-6924583

Na drie overwinningen in de poulefase van de bekercompetitie stond de eerste knock-outwedstrijd op het programma. Het in de competitie ongeslagen Jonathan werd van te voren als een sterke opponent beschouwd.

Vriendenschaar begon met de volgende basis: Michel Sprong, Kjell Kemseke, Mitchel van Dalen, Dave van Dalum, Dennis Veldhuizen, Tibor Veldhuizen, Zinho Neves, Marwan Salama, Jesper van Engen, Amine Lakhal en Anass Jijih. De wissels waren Stan van de Wiel, Corsin Vogtlander, Abid el Idrissi, Souhail Maatougui en Lucas Beck.

IMG_20211012_20323623683_2.jpgDe spelers begroeten elkaar vóór de aanvang van het bekerduel.

Vriendenschaar begon sterk aan de wedstrijd. In de vijfde minuut was er al een mooie steekpass van Jesper op Anass. Jonathan had een overtreding nodig om de doorgebroken Anass te stoppen. De vrije trap leverde niks op. Kort daarna viel er na een corner een bal op randje 16 die Tibor een meter naast wist te schieten.

Het spel was open en golfde wat op en neer. Na 12 minuten was de eerste kans van Jonathan. De opkomende rechtsback schoot de bal vanaf randje 16 net naast. Nog geen 4 minuten later volgde de tweede kans van de thuisploeg, waarbij de spits de bal net niet kon controleren van een voorzet. Vriendenschaar werd hierdoor gedwongen om weer wat scherper te zijn en dat gebeurde ook.

Hierna speelde het spel zich voornamelijk op de helft van Jonathan af, waarbij de vrije man goed werd gevonden. Dave en Mitchel strooiden op momenten met mooie crossballen. Dit resulteerde uiteindelijk in een bijna Van Basten-goal van Amine, maar de bal belandde vol op de lat.

Vriendenschaar had de overhand, maar aan de goede eindpass ontbrak het. Vijf minuten voor rust opende Jonathan de score na slordig uitverdedigen in de eigen 16. Tegen tegenstanders van dit kaliber, wordt dit keihard afgestraft. Vriendenschaar was even van slag na dit doelpunt en kreeg in de slotfase van de eerste helft nog twee enorme kansen tegen. Michel pareerde er een voortreffelijk en de andere werd rakelings over geschoten. Ruststand 1-0.

In de tweede helft kwamen Souhail, Lucas, Abid en Corsin in de ploeg. Marwan, Zinho, Mitchel en Amine mochten in de kleedkamer blijven. De tweede helft begon slordig van beide kanten. In de 55e minuut verdubbelde Jonathan de score na wederom een slordig moment in de eigen 16. De bal viel net achter de verdediging en de spits was het slimste, 2-0. Kort hierna veroverde Jesper de bal op het middenveld. Souhail kon Abid de hoek in sturen, die vervolgens Anass 1 op 1 met de keeper zette. Anass schoof de bal onder de keeper door, 2-1. Het geloof was er weer. Het spel werd iets beter aan beide kanten, maar Vriendenschaar nam toch weer het initiatief. Er waren steeds mogelijkheden tot kansen, maar de eindpass was wederom net niet goed genoeg.

Na enkele vrije trappen, losse flodders en corners was er in de 75e  minuut balverlies op het middenveld, waardoor de linksbuiten kon oprukken en de achterlijn kon halen. De voorzet werd teruggelegd en de 3-1 werd binnengeschoten. Na deze goal was het Jonathan die de wedstrijd uitspeelde en Vriendenschaar kwam er eigenlijk niet meer aan.

Ondanks het resultaat was het een nuttige wedstrijd.