11 september 2010 9:00

Wedstrijdverslag – 11 september 2010
Hoograven F1-Vriendenschaar F3 : 1-0

Een wedstrijd met veel emoties.

Zaterdag 11 september verzamelen we om 7.30 uur aan de Rietveldseweg voor onze eerste competitiewedstrijd. Om 9.00 uur begint de wedstrijd en omdat we bij JSV eigenlijk te laat aankwamen, besloten we iets vroeger af te spreken. Omar is afgemeld, dus we hebben net 7 spelers. We arriveren een beetje vroeg bij Hoograven, maar worden erg gastvrij ontvangen door de jeugdcommissie. Nadat we warm gelopen en gevoetbald zijn, volgt er een kleine bespreking, we wijzen onze spelers op een paar puntjes, geven Hidde de aanvoerdersband en Jelmer schuift door naar de spitspositie. Steijn besluit om niet mee te gaan voetballen en dan hebben we een probleem, met 6 spelers kan de wedstrijd niet beginnen. Gelukkig hadden we de avond ervoor contact gezocht met de ouders van Jelmer, of dat zijn broertje Wessel zijn schoenen en scheenbeschermers mee wilde nemen in geval van nood. Nu was het dus 2 minuten voor de aanvang van de wedstrijd nood: Wessel werd gauw in het Vriendenschaar tenue gehesen en in de verdediging gezet. Joas vonden we bereid de eerste helft te keepen.

Om 9:05 uur begint de wedstrijd en al gauw blijkt dat Wessel niet onderdoet voor al die “grote” jongens, hij blokt een mooie kans van Hooggraven goed af. Hidde neemt een vrije trap, die via Dani naar Yannick gaat, deze probeert een schot op doel, maar komt helaas net iets tekort.

Om 9:10 is het 1-0. Een rommelige situatie zorgt voor dit doelpunt, dat absoluut geen mooie is en die door ons opgeruimd had moeten worden.

Een ingegooide bal van Hoograven neemt Hidde over en hij schiet keihard op de paal, Jelmer kan het dan ook nog een keer proberen, maar schiet hoog over. Dan gaat Hidde de verkeerde kant op en wordt het voor Joas gevaarlijk maar gelukkig volgt een goede redding. En Hoograven gaat nog een keer in rap tempo richting ons doel, maar weer is Wessel er en loopt het met een sisser af.

De wedstrijd verhardt een beetje en er wordt door beide partijen een beetje op de man gespeeld in plaats van op de bal en dat levert Yannick een waarschuwing op van de scheids. Op de man spelen is ook niet wat we van de F3 gewend zijn en is zeker ook niet iets waar we trots op moeten zijn. We gaan met 1-0 de rust in en ik heb echt het gevoel, dat we ze kunnen hebben, er zit best een doelpuntje voor ons in. In de rust zetten we nog even de puntjes op de i. Hidde neemt teveel de spitspositie van Jelmer over en dat is niet de bedoeling. Hidde is verdediger en Jelmer deze wedstrijd onze spits.

Om 9:35 uur beginnen we aan de tweede helft en Dylan gaat op doel. Hidde wordt direct weer op de man gespeeld en is wat aangeslagen. Wessel echter heeft de smaak te pakken en gaat steeds meer mee voetballen. De tegenstanders schiet hard op de paal en ook daarna is het nog even gevaarlijk bij Dylan, maar hij lost het prima op. Weer wordt Hidde geraakt en je ziet dat onze spelers een beetje “bang” beginnen te worden en niet meer vrij uit durven te voetballen. Hidde krijgt een vrije trap mee, die door Jelmer aan Joas wordt doorgegeven en Joas schiet in de handen van de keeper, mooi samenspel.

Dan wordt Hidde weer op de man gespeeld (zou het door zijn aanvoerdersband komen?) en de scheids stuurt de speler van Hoograven na twee waarschuwingen van het veld. We gaan verder met 6 tegen 7. Er volgt nog een mooi samenspel tussen Yannick, Joas en Jelmer schiet vervolgens nog een keer op doel, maar de keeper red. Ook Hidde schiet vlak voor het einde van de wedstrijd een keer keihard op de paal. Helaas het doelpuntje zat er niet in deze de tweede helft. Maar een 1-0 verloren wedstrijd vind ik geen ernstige zaak gezien de situatie. Wessel ontzettend bedankt dat je mee hebt willen spelen.