Oud Wulfseweg 2
3992LT
HOUTEN
tel. 030-6372179

Voor de tweede achtereenvolgende keer heeft ons eerste elftal een 5-2 nederlaag geleden. Vorige week tegen EDO(U), dit keer tegen Houten. In tegenstelling tot vorige zaterdag was deze verliespartij ergens onnodig en toch stond de 5-2 opnieuw op het scorebord en in ons nadeel. De trainer van Houten zal wel in zijn nopjes zijn met de vijf doelpunten van zijn ploeg. Want hij maakte zich nogal zorgen over de productiviteit van zijn ploeg gezien de eerdere uitslagen deze competitie.

Ons eerste elftal speelde in de volgende opstelling: John Verweij (doel), Marwan Salama, Mark Verrips, Dave van Dalum, Thom Souhuwat, Corsin Vogtländer, Vincent Zuurmond, Jesper van Engen, Amine Lakhal, Abid el Idrissi en Maurits Nijenhof. Wissels waren Servanio Martina, Anass Jijih, Zinho Neves en Mitchel van Dalen. Zij kwamen allen in de tweede helft in actie. Michel Sprong was niet fit en John Verweij was zijn vervanger. Servanio Martina was na een aantal weken blessureleed eindelijk weer fit, maar veiligheidshalve werd hij pas in de tweede helft ingezet.

Geruime tijd hebben we gekeken naar een wedstrijd waarbij we de indruk hadden dat ons elftal die nog kon winnen ondanks de opgelopen achterstand. Want zo overtuigend speelde Houten niet. We hebben in het recente verleden wel eens sterker Houten zien opereren. En toch ging deze ploeg er met een royale uitslag en drie winstpunten vandoor.

Na vier minuten stond ons eerste elftal al met 0-1 achter.

De wedstrijd was nog nauwelijks tot ontwikkeling gekomen of Houten doelpuntte als in de vierde minuut. De bal werd van achteruit voor gegeven en van dichtbij ingekopt. Onze verdediging stond erbij en keek ernaar  en ook John was kansloos: 1-0. In de zesde minuut kreeg Vriendenschaar een corner te nemen. De keeper van Houten wist de inzet van Abid opnieuw tot corner te verwerken. Bij de tweede corner werd de bal over het doel van Houten geschoten.
In de negende minuut werd Thom, die al een paar keer mee naar voren was opgerukt, neergelegd in het strafschopgebied. De toegekend penalty moest even wachten omdat Corsin geblesseerd was geraakt. Nadat deze weer klaar was om verder te spelen, legde Abid  in de elfde minuut aan voor het nemen  van de strafschop. Zo verkeerd was de inzet niet, maar met een uitstekende reflex keerde de Houtenkeeper de bal.

DSC05550.JPG
Amine aan de bal. Het scorebord wijst al 2-0 voor Houten aan.

In plaats van tegen de gelijkmaker keek ons elftal twee minuten later tegen een 2-0 achterstand aan. Een aanval van Houten van achteruit werd besloten met een schuiver op het Vriendenschaardoel. John kon niet meer bij de bal.

Vriendenschaar kreeg allerlei kansen om iets aan de achterstand terug te doel. Maar zodra de bal in het vijandelijke doelgebied was aangekomen, ontbrak het gogme of de slimheid om tot een doeltreffend slotakkoord te komen. De aanval liep vast, de bal werd verspeeld of er was wel een Houten been (let op de hoofdletter H) om het gevaar te keren. Zo had Jesper van Engen zich in de 26e minuut in een kansrijke positie gemanoeuvreerd en toch kon hij de laatste tik niet uitdelen.  Een vrije schop na een half uur spelen leverde niks voor Vriendenschaar op. Een minuut later een uitval van Houten besloten met een lepe boogbal. Maar John zag de bal over zijn vingers in het doel verdwijnen: 3-0.
Een kleine tien minuten voor het rustsignaal eindelijk een productieve aanval van ons elftal. Abid bediende Amine en die weer Maurits Nijenhof. De laatste schoof de bal in het doel van Houten: 3-1.  Houten kreeg twee minuten later nog een kans om qua score uit te lopen, maar door goed uit zijn doel te komen kon John de bal tot corner verwerken. Rust 3-1.

DSC05614.JPGIn de tweede helft werd Servanio Martina direct ingezet om de 3-1 achterstand goed te maken.

Het geloof om in de wedstrijd terug te komen was er bij Vriendenschaar zeker. En onze trainers zetten na rust meteen vier nieuwe spelers in. Marwan Salama, Mark Verrips, Thom Souhuwat en Jesper van Engen maakten plaats voor Zinho Neves, Mitchel van Dalen, Kjell Kemseke en Servanio Martina. Wat het plan ook moge zijn geweest, het plan viel in duigen doordat Abid ongeveer vijf minuten na de hervatting door de scheidsrechter van het veld werd gestuurd. Wat er precies gebeurde is velen ontgaan. Maar Abid zou zodanig in conflict zijn geraakt met een toeschouwer dat het voor de scheidsrechter aanleiding was om Abid naar de kleedkamer te zenden. Vriendenschaar moest dus verder met tien man. Op dit amateurniveau is ‘tien tegen elf’ nog niet eens zo’n groot probleem. En of de vierde treffer van Houten met de man méér situatie van doen had, is de vraag. Feit is wel dat er in de 63 e minuut een uitval van Houten over links was en de aanval opnieuw werd besloten met een slimme boogbal waarop John geen antwoord had (4-1).

DSC05650.JPGKjell Kemseke strijdt om de bal terwijl Anass komt oplopen om de bal verder te kunnen spelen.

Ons elftal had zich nog niet neergelegd bij een nederlaag. Een kwartier voor tijd werd Anass Jijih in het veld gebracht voor Amine Lakhal. En er gloorde zelfs hoop toen Servanio twee minuten later de 4-2 binnen schoot. In de resterende speeltijd kon nog van alles gebeuren. Zo was er in de tachtigste minuut een schot van Anass dat knap door de keeper van Houten werd geblokkeerd.

Het ‘klokje van gehoorzaamheid ’tikte echter onverbiddelijk door. Vriendenschaar zag geen kans meer om het doel van Houten onder schot te nemen. Dat Houten in de 89e minuut van dichtbij de score nog naar 5-2 tilde, was voor de statistiek. Even later was het pleit beslecht en stond ons elftal voor de derde achtereenvolgende keer weer met lege handen.  Toch denken we dat ons elftal deze periode te boven komt. Volgende zaterdag, 6 november, moet ons eerste elftal  weer uit, nu tegen Hercules.