Vriendenschaar - Lopik 6-1

Vriendenschaar 1

6 - 1

Lopik 1

25'
Assist: Rick Mulder
35'
... (schot)
70'
75'
85'

Competitie

3e klasse D

Datum

21 mei 2022 15:00

Scheidsrechter

J. van den Hazel

Accommodatie

Sportpark Terweijde
Pinksterbloem 91
4102KD
CULEMBORG
tel. 0345-515803

Een zeer goed spelend en uiterst gemotiveerd eerste elftal heeft Lopik met een overduidelijke 6-1 nederlaag naar huis gestuurd. Daarmee werd de blamage van de zware nederlaag in Lopik uitgewist. Ons eerste elftal is met nog twee competitiewedstrijden te gaan nog altijd in de race voor de derde periode.

Ons eerste elftal begin in de volgende opstelling: Michel Sprong (doel), Kjell van Kemseke, Mark Verrips, Dave van Dalum, Thom Souhuwat, Marwan Salama, Souhail Maatougui, Rick Mulder, Maurits Nijenhof, Abid el Idrissi, Vincent Zuurmond. Wissels waren Servanio  Martina, Youri Waroux, Finn Spierings, Corsin  Vogtländer, John Verweij (doel). Servanio had door overbelasting een  knieblessure opgelopen in de laatste wedstrijden en begon derhalve op de bank. Maar in de tweede helft kon hij alsnog worden ingezet. 

Ons elftal begon stormachtig aan de wedstrijd, hoewel de wedstrijd in de eerste minuut al door Lopik werd onderbroken. Souhail werd neergelegd ten koste van een vrije schop. Er waren aanvallen van Vriendenschaar over de volle omvang met schoten en doelpogingen van Rick, Abid, Maurits en van de sterk opkomende backs Thom en Kjell. Het was te danken aan het sterke optreden van hun doelman dat Lopik vooralsnog de 0-0 kon vasthouden.  

DSC08336.JPGAbid passeert de doelman van Lopik. Het zou geen doelpunt opleveren. Later wel. Rechts Rick Mulder.

Halverwege de eerste helft was er een scrimmage in het strafschopgebied van Lopik. Maurits en Rick rolden daarbij in het doel van Lopik, maar de bal niet. Er werd een strafschop geclaimd, maar de scheidsrechter wilde er niet van weten.

Uiteindelijk opende ons elftal in de 25e minuut dik verdiend  de score door Abid, na aangeven van de bal door Rick: 1-0.  Tien minuten later werd het tegen de verhouding in toch 1-1. Bij een uitbraak over rechts van Lopik werd er toch wat te laconiek verdedigd. Waarna de Lopikaanval de bal in de touwen van ons doel joeg.

Ons elftal probeerde de situatie weer in eigen hand  te krijgen maar het duurde net aan tot het rustsignaal dat het gebeurde. Thom Souhuwat was met de bal over links naar voren gesneld en zette de bal laag voor.  Aan de rechterkant was Kjell van Kemseke mee opgerukt. Deze kreeg de bal te pakken en scoorde de 2-1, waarna de scheidsrechter meteen voor het rustsignaal blies.

DSC08365.JPGKjell was goed voor het tweede doelpunt van Vriendenschaar op slag van rust.

Ons elftal kwam in de tweede helft vooreerst ongewijzigd het veld weer in. Vijf minuten na de hervatting speelde Abid de bal naar de wederom mee opgestoomde Kjell. Na goed doorzetten scoorde Kjell de 3-1. Daarmee werd het verzet van Lopik  op dat moment eigenlijk gebroken. Een minuut na deze derde treffer werd Maurits bij een volgende aanval in het strafschopgebied neergelegd. Maar opnieuw weigerde de scheidsrechter er een strafschop in te zien.

In de zestigste minuut kreeg een speler van Lopik een krampaanval. Terwijl hij behandeld werd, was er een soort informele drinkpauze voor de andere spelers. Het moment ook voor Vriendenschaar om enkele wissels toe te passen. Abid werd vervangen door Finn en Souhail maakte plaats voor Corsin.

Lopik maakte  hierna een kansloze indruk en ontsnapte bij schoten van Rick (net over) en Maurits (net naast). Enkele corners voor Vriendenschaar leverden evenmin iets op. In de zeventigste minuut verhoogde ons elftal de score via Maurits na diens uitbraak door de verdedigingslinie van Lopik: 4-1.

Thom werd nu gewisseld en Kjell ging op de plaats van Thom spelen.  Servanio kwam het veld in. Youri Waroux viel in voor Dave van Dalum. In de 75e minuut verhoogde Vriendenschaar de score tot 5-1. Corsin lobde de bal over de verdediging van Lopik heen naar Vincent Zuurmond. En die verraste vervolgens de keeper van Lopik met eveneens een lob.

In het laatste kwartier had de score voor Lopik nog heel ongunstig kunnen uitpakken vanwege de kansen die ons elftal kreeg. Het bleef echter bij een treffer rond de 85e minuut van Finn nadat hij de bal van Maurits ontvangen had: 6-1.

DSC08456.JPGEn dit wordt het zesde doelpunt gescoord door Finn. Achter hem Marwan.

De scheidsrechter vond het kennelijk ook welletjes en trok geen enkele seconde bij vanwege oponthoud tijdens de wedstrijd. Spelers en supporters van Vriendenschaar waren uiteraard zeer tevreden over de uitslag. Hoewel er geen ‘man of the match’ werd uitgeroepen waren diverse supporters van mening dat Marwan Salama een uitstekende pot voetbal had laten zien.

Dit waren de uitslagen van deze zaterdag:

  Aanvang  Wedstrijd  Uitslag
 14.30  Desto - HSSC '61  4-2
 14.30  EDO (U) - DVSU  3-2
 14.30  OSM '75 - Houten  1-3
 14.30  Everstein - Focus '07  5-1
 15.00  Vriendenschaar - Lopik  6-1
 15.00  Hercules - Brederodes    3-1
 15.15  Odysseus '91 - Voorwaarts  2-0Voor nog enkele foto's, klik hier.

EDO (U) is kampioen en gepromoveerd naar de tweede klasse. OSM ’75 is gedegradeerd naar de vierde klasse. Houten is kampioen van de tweede periode. Maar in het resterende programma moeten nog allerlei beslissingen vallen.

Ons eigen elftal heeft nog steeds zicht op de titel van de derde periode. Alleen Hercules staat twee punten boven ons. Hoewel Hercules op dit moment in ‘the winning mood’ verkeert, is een misstap zo maar gemaakt. Tegen Voorwaarts misschien? Hoewel het lot van Voorwaarts, én Focus ’07,  om de nacompetitie te ontlopen aan een zijde draadje hangt, weet je het maar nooit als Voorwaarts thuis moet aantreden tegen Hercules. Vriendenschaar en Brederodes zitten momenteel zoals dat heet ‘op het vinkentouw’. Zo ziet de top van de derde periode eruit:

 Team  Punten  Doelsaldo
 EDO (U)  7- 19  +13
 Hercules  7- 17  +18
 Vriendenschaar  7- 15  +11
 Brederodes  7- 15  +11
 DVSU  7- 13  +10


EDO(U) doet als algemeen kampioen en kampioen van de 1e periode niet mee voor de titel van de derde periode. Vriendenschaar en Brederodes hebben hetzelfde aantal punten én het zelfde doelsaldo. Maar Vriendenschaar heeft meer gescoord en dat is bepalend voor de volgorde. DVSU kan ook nog in de nacompetitie terechtkomen als plaatsvervangend periodekampioen als Desto een misstap zou begaan.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!