Prijsseweg 14 AA
4105LE
CULEMBORG
tel. 0345-512924

Onder ideale weersomstandigheden werd op deze Paaszaterdag de plaatselijke derby afgewerkt. Een fors aantal toeschouwers was op deze wedstrijd afgekomen. Een wedstrijd in de onderste regionen van de derde klasse, waarin beide teams probeerden zich met een overwinning uit de gevarenzonde te spelen. Met een sterker Vriendenschaar in de eerste helft en een dominanter Focus in de tweede helft kan iedereen met deze 0-0 eindscore tevreden zijn.

De wedstrijd begon met één minuut stilte wegens het overlijden van oud-voetballer Joop de Leeuw, waarna de bezoekers aan deze wedstrijd een leuke en spannende partij voetbal kregen voorgeschoteld met al in de 6e minuut een geweldige redding van de keeper van Focus. De bal wordt door Abid in de zestien geplaatst, de keeper stompt de bal recht in de voeten van Thom die direct uithaalt waarna de keeper met een katachtige reactie een vroeg doelpunt van Vriendenschaar weet te voorkomen.
Na precies een kwartier spelen speelt de goed opkomende Mitchel de bal op de van links inkomende Maurits. Ook zijn schot levert een schitterende reactie op van de keeper, waarna de hoekschop ook niets oplevert. Hierna een spel dat zich voornamelijk op het middenveld afspeelt. Door de wind die dwars over het veld staat ontbreekt het vaak aan zuiverheid in de passes waardoor kansrijke aanvallen vroegtijdig tot een einde komen. Ook worden ballen vaak te hard ingespeeld. Na een halfuur een mooie actie van Maurits die net buiten de zestien te stevig van de bal wordt gewerkt. De vrije trap van Abid wordt helaas weer door de keeper met een schitterende save uit het doel gehouden.

DSCN5734_3.JPGKopduel met Mark Verrips. Links van hem Corsin en geheel links Thom.

Met een actie speelt Abid even later de bal mooi vrij, passt op Servanio, die gaat het strafschopgebied binnen en haalt uit. En weer is het de keeper die zijn team voor een achterstand behoedt. De man van de eerste helft is dan ook de keeper van Focus.

De tweede helft begint daarom ook met 0-0 en zonder Mitchell die licht geblesseerd is geraakt. En omdat de trainer ook aanvallender wil gaan spelen wordt hij vervangen door Lucas Beck.

Het lijkt erop dat Focus in de rust te horen heeft gekregen dat ze er een schepje bovenop moesten doen. Hoe dan ook. De spirit die in de eerste helft bij Focus ontbrak was nu helemaal terug. Vriendenschaar kwam onder druk te staan en waar in de eerste helft keeper Michel van Vriendenschaar slechts twee keer handelend moest optreden, kon hij nu lekker aan de bak.

En nu was het Vriendenschaar dat zich af en toe onder de druk uit speelde en gevaarlijke momenten creëerde. Zinho, breker op het middenveld,  soleerde zo'n tien minuten na de aftrap door de Focus-verdediging maar kwam net iets tekort om af te ronden.

DSCN5745_3.JPGZinho (nr.8) in actie.Geheel rechts Servanio.

Ondanks dat het een sportieve wedstrijd was en er best wel wat op het spel stond, werd er door de scheidsrechter kwistig met gele kaarten gestrooid. In die periode kwam Vriendenschaar onder druk en moest Michel op doel enkele keren handelend optreden maar deed dat naar behoren. Toch ook in die laatste minuten van de wedstrijd, die ruim 50 minuten duurde, enkele gevaarlijke counters van Vriendenschaar en vrije trappen van net buiten de zestien voor zowel Focus als Vriendenschaar. Spanning dus tot aan het einde maar in de stand veranderde helaas niets.

De opstelling: Michel Sprong; Mitchel van Dalen, Mark Verrips, Corsin Vogtlander, Dave van Dalum, Thom Souhuwat, Zinho Neves, Abid el Idrissi, Souhail Maarougui; Maurits Nijenhof en  Servanio Martina. Wissels: Lucas Beck, Vincent Zuurmond, Kjell Kemseke, Marwan Salama, Amin Lakhal, Tibor Veldhuizen, Finn Spierings en John Verweij.