Pinksterbloem 91
4102KD
CULEMBORG
tel. 0345-515803

Ons eerste elftal heeft een 2-5 nederlaag geleden tegen het zeer sterke EDO(U). De ploeg uit Utrecht won verdiend, daarop valt niks af te dingen. Bij de rust was het al 0-3. Dat ons elftal in de tweede helft EDO (U) nog het vuur na aan de schenen legde, verdient alle lof. Daardoor was de nederlaag nog te verteren.

Vriendenschaar begon in de volgende opstelling: Michel Sprong, Marwan Salama, Mitchel van Dalen, Dave van Dalum, Tibor Veldhuizen, Corsin Vogtländer, Vincent Zuurmond, Zinho Neves, Amine Lakhal, Abid el Idrissi en Anass Jijih. Wissels waren John Verweij, Jesper van Engen, Lucas Beck, Finn Spierings en Mark Verrips. Thom Souhuwat was geschorst. Servanio Marina hoopt over een dag of veertien weer in actie te komen. Maurits Nijenhof was nog niet hersteld van zijn hoofdblessure, vorige week opgelopen bij Odysseus '91.

DSC05313.JPGOpkomst van de spelers, de scheidsrechter en beide grensrechters.

Ons elftal begon heel goed aan dit treffen. In de eerste twee minuten had ons elftal zelfs op voorsprong kunnen komen door een drietal kansen. De beste was voor Anass Jijih, maar hij schoot recht op de keeper van EDO af. Door het schot te blokkeren hield deze ons elftal van de openingsscore af. De wedstrijd begon dus heel redelijk voor ons elftal. Men had greep op het spel van EDO (U) en ons elftal voetbalde onbevangen. Maar in de twaalfde minuut was het ineens uit met de pret. Door EDO werd op links een aanval opgezet. De aanvaller van EDO passeerde met grote snelheid Marwan. Hij liet vervolgens een messcherpe voorzet los, die van dichtbij in ons doel werd geschoten: 0-1.

DSC05344.JPG
Zinho Neves worstelt zich door de verdediging van EDO(U). Achter hem Vincent Zuurmond en Tibor Veldhuizen.

Een tegenslag dat wel, maar het leek niet onoverkomelijk. Een minuut na de goal een kans voor Amine, maar hij kwam net te laat. De keeper van EDO(U) greep de bal. Het spel van ons elftal bleef alleszins acceptabel tot aan de 21e minuut. EDO(U) sloeg nu van rechts toe. Een voorzet werd voor het doel gebracht en in ons doel gewerkt. De indruk was de onze defensie daarbij niet geheel vrijuit ging. Hoe dan ook 0-2.

DSC05363.JPGEDO (U) speelde overtuigend. Hier een actie met Abid.

Hierna viel ons elftal terug. Er werd te veel gelopen met de bal en er werd veel balverlies geleden. Er waren wel enkele kansjes. Dave van Dalum schoot een keer, maar ruimschoot naast. En Zinho ging er weliswaar met de bal vandoor, maar gleed uit.

EDO(U) liet zien hoe het anders kon. Na ruim een half uur spelen scoorde de ploeg uit Utrecht de 0-3. Ook in dit geval oogde onze defensie niet geheel attent. Michel deed nog een ultieme poging door naar de bal te grabbelen; het mocht niet baten.

DSC05381.JPG
De 0-3 wordt geboren...

Bij een hierna volgende actie kreeg Abid geel door te hard aanvallen op zijn tegenstander. Amine kwam nog een keer vrij voor de keeper van EDO(U), maar hij kwam niet tot een schot. Corsin kwam er vervolgens nog genadig vanaf dat hij met zijn actie slechts geel kreeg. EDO(U)  kreeg nog een kans om verder uit lopen. De rust kwam tenslotte na een voorzet van Abid, maar er was niemand aanwezig om iets met de bal te doen.

De bange vraag was hoe het in de tweede helft met ons elftal zou aflopen gezien het directe en efficiënte spel van de Utrechters.

In n de tweede helft kwamen Mark Verrips en Lukas Beck meteen in het veld voor Zinho Neves en Mitchel van Dalen. Onze defensie straalde hierdoor meer evenwicht uit. EDO (U) probeerde de wedstrijd definitief op slot te gooien. Vanaf de aftrap kreeg EDO(U) achter elkaar drie corners te nemen. Ons elftal toonde zich vervolgens onverzettelijk en had geen zin om afgeslacht te worden.

DSC05406.JPGEen goede invalbeurt voor Lucas, hier verwikkeld in een kopduel. Rechts Mark Verrips die gelijk met Lucas inviel.

Integendeel. In de 57e minuut kreeg Amine de bal te pakken na een actie van Abid. Dit keer was het raak. Met een schuiver en de 1-3 gaf Amine de wedstrijd een draaglijker aanzien.
Michel verhinderde hierna een vierde treffer van EDO(U) door de Utrechtse inzet uit het doel te werken.

In de 66e minuut kreeg Amine de bal opnieuw aangespeeld. Hij schoot op het doel, de keeper stopte de inzet, maar uit de rebound kwam de bal opnieuw bij Amine. In de poging opnieuw op het doel te schieten, werd Amine  in het strafschopgebied ondersteboven gelopen. De scheidsrechter besliste penalty en Abid schoot ons elftal naar de 2-3.

DSC05432.JPG
Abid scoort 2-3 uit een penalty. Hoop voor Vriendenschaar...

Ineens was het overwicht van EDO(U) over. Ons elftal probeerde uit alle macht de gelijkmaker te scoren. Anass kwam in kansrijke positie, maar schoot tegen de keeper op. De bal ging corner. Vier minuten later teisterde Abid de paal van het EDO-doel. Wel uit een wat moeilijke hoek geschoten. Nog een schot van Abid, maar van te verre afstand, waardoor de keeper van EDO(U) de bal kon stoppen. EDO(U) leek te wankelen.

Een kwartier voor tijd was de strijd ineens over. Een snelle uitbraak van EDO(U) over links betekende de 2-4. Finn Spierings en Jesper van Engen kwam in het veld om toch nog een poging te doen de achterstand in te lopen. Marwan Salama en Anass Jijih maakten plaats.
Direct na deze wissel maakte Michel nog een aanval van EDO(U) onschadelijk. De tijd verstreek en dat Vriendenschaar nog iets kon uitrichten, werd met de minuut minder aannemelijk. Integendeel, met 90 minuten op de klok, sneed de linkerspits van EDO(U) nog eens met hoge snelheid door onze verdediging: 2-5 en dat was ook de uitslag.

EDO(U) maakte, hoewel het seizoen nog maar kort gaande is, de favorietenrol tegen Vriendenschaar volkomen waar. De nederlaag was voor ons elftal zuur, maar toch veel minder dan die tegen Odysseus ’91 een week geleden. Daarvoor werd in de tweede helft veel strijd geleverd en met  kans op de gelijkmaker. Het kwam er helaas niet van. De scheidsrechter bij deze wedstrijd leidde prima.