Pinksterbloem 91
4102KD
CULEMBORG
tel. 0345-515803

Ons eerste elftal heeft, toch wel wat teleurstellend, met 1-1 gelijk gespeeld tegen Voorwaarts uit Utrecht. We hadden vooraf een positiever gevoel over de afloop van de wedstrijd. Vorig seizoen wonnen we nog met 5-2 van Voorwaarts, dat was toen ook de eerste de beste thuiswedstrijd. En vandaag kwam er niet meer dan een magere 1-1 op het scorebord na 90 minuten speeltijd en een royale vijf minuten extra.

Vriendenschaar begon in de volgende opstelling: Doel Michel Sprong, Achter Kjell Kemseke, Mark Verrips, Dennis Veldhuizen, Thom Souhuwat, Midden Corsin Vogtländer, Marwan Salama,Vincent Zuurmond, Anass Jijih, Voor Servanio Martina, Maurits Nijenhof.
Wissels waren Martijn Bouwmeester (doel), Mitchel van Dalen, Souhail Maatougui, Amine Lakhal, Jesper van Engen.

In de opstelling misten we Abid el Idrissi. Deze moest aan de kant worden gehouden vanwege een schorsing uit het vorige, uiterst korte, competitieseizoen.

DSC04534.JPG

Voorafgaande aan de wedstrijd was er een erehaag opgesteld door de spelers van Vriendenschaar én Voorwaarts om afscheid te nemen van René van Dijk, die tweeëntwintig jaar lang leider van ons eerste elftal was geweest.

Ons elftal begon zeker niet onaardig aan de wedstrijd.  Een actie  in de vijfde minuut ingeleid door Maurits Nijenhof eindigde in een schot van Anass Jijih, waarbij de bal over het Voorwaartsdoel vloog. Drie minuten later begon een aanval bij Thom Souhuwat. Via Vincent Zuurmond kwam de bal bij Servanio Martina die de zacht inschoot. Een gemakkelijke prooi voor de keeper van Voorwaarts. In de tiende minuut was het dan wel raak. Maurits speelde de bal op Vincent en die joeg de bal vervolgens hoog in de touwen van het Voorwaartsdoel: 1-0.

DSC04555.JPG
Servanio legt aan voor een schot. Rechts Vincent Zuurmond die bij heel veel acties was betrokken.

We gingen er eens goed voor zitten. Voorwaarts leek even een gemakkelijk te nemen horde. Een snel tweede doelpunt leek in de lucht te zitten. Die kwam er ook, maar helaas van de schoen van een Voorwaartsspeler. Nadat een aanval van Vriendenschaar  na een kwartier spelen was afgeslagen kwam de bal ergens rond de middenstip in het bezit van Voorwaarts. Onze defensie had zich nog niet op verdedigen ingesteld. Er lag op dat moment achter wel heel veel ruimte. De bal werd door Voorwaarts doorgetikt waarna de weg naar ons doel open lag. En voordat we er erg in hadden was de gelijkmaker een feit: 1-1.

Op dat moment hadden we nog het gevoel dat sprake was van een ‘schadegevalletje; en dat de wedstrijd snel weer naar ons toegetrokken zou kunnen worden. Direct na de gelijkmaker zagen we een goed schot van Vincent dat echter uitstekend door de Voorwaarskeeper werd gekeerd. Vincent was toch al zeer actief met diverse schoten, die echter niet in een treffer werden omgezet. Vriendenschaar verdiende een aantal corners, maar daar kwam niks uit voort. Na een haf uur een prima schot van Servanio, maar opnieuw liet de Voorwaartskeeper zich niet vermurwen. Bij een plotselinge uitval van Voorwaarts moest Michel Sprong door uitlopen alle zeilen bij zetten om een doelpunt te voorkomen.  Vincent raakte geblesseerd tussen enkele corners van Vriendenschaar door. Vlak voor het rustsignaal werd Anass neergelegd. Vincent nam de vrije schop weer voor zijn rekening. De bal raakte het zijnet, maar wel aan de verkeerde kant van de paal .

DSC04583.JPGAnass probeert door de verdediging van Voorwaarts heen te breken. Achter Marwan Salama.

Rust1-1.

Direct na de hervatting ging ons elftal meteen in de aanval. Servanio schoot de bal over. In de vijftigste minuut schonk Servanio een vrije kans aan Anass. Maar deze schoot de bal toch nog royaal naast.

Na een kwartier in de tweede helft besloot Vriendenschaar verse wissels in te brengen. Jesper van Engen voor Maurits en Souhail Maatougui voor Marwan.. Er kwam echter geen verandering in het inmiddels nogal voorspelbare spelbeeld. Aanvallen werden van achteren opgezet, maar smoorden  vervolgens bij herhaling in de voorhoede. Hier ontbrak de precisie in de afwerking, als men zich al niet had vastgelopen.  Een goed schot van Servanio werd overigens op een prima wijze gestopt door de keeper van Voorwaarts.

DSC04667.JPG
Spannend moment voor het Voorwaartsdoel na een corner. Servanio Martina (10) en Mark Verrips (3) proberen de bal in te koppen.

Corsin raakte geblesseerd en moest worden vervangen door Mitchel van Dalen. Vincent mocht weer eens een paar corners nemen, twee achterelkaar, maar daar kwam uiteindelijk niks uit. En verder moest ons elftal beducht blijven voor plotselinge uitvallen van Vooraarts. Met nog een kwartier te spelen mocht Voorwaarts een vrij schop nemen. Gelukkig kon Michel de bal vangen. Daarna een vrije schop van Voorwaarts, waarbij de bal over ons doel ging.

Met nog tien minuten te spelen kon Anass aanleggen voor een schot, maar ook dit keer redde de keeper van Voorwaarts prima. Vincent Zuurmond mocht een vrije schop nemen, nadat Servanio was neergelegd. Het schot van Vincent ging net naast.  Amine Lakhal werd nog ingezet om een beslissing te forceren.  Het hielp niet. De scheidsrechter kende nog vijf minuten blessuretijd toe.

DSC04700.JPGHet is al bessuretijd als Anass (nr.9) nog een vergeefse poging doet.

Ons elftal kreeg nog een drietal vrije schoppen te nemen, maar de ballen ging net naast en over. Ook Voorwaarts kreeg nog een kans, maar scoorde evenmin.

Zo kwam er geen verandering meer in de stand,  die al vroeg in de wedstrijd was ontstaan. De ploegen sloten de ploegen met 1-1 af. We hadden de indruk dat ons elftal daarover het meest teleurgesteld was.