OSM '75 - Vriendenschaar 4-6

OSM '75 1

4 - 6

Vriendenschaar 1

30'
... (schot)
40'
41'
55'
... (schot)
60'
... (schot)
75'
78'
Amine Lakhal (schot)
... (penalty)
85'
98'
Assist: Amine Lakhal

Competitie

3e klasse D

Datum

23 april 2022 14:30

Scheidsrechter

N.P. Bos

Accommodatie

Sportpark Fazantenkamp
Fazantenkamp 619
3607DK
MAARSSEN
tel. 0346-562911

OSM '75 – VRIENDENSCHAAR 4-6

 23 april 2022 22:30

 FrW

Vriendenschaar heeft vanmiddag in een doelpuntrijke wedstrijd een toch wel benauwde 4-6 overwinning behaald op het stijf onderaan staande OSM '75. In de voorbeschouwing werd het al gezegd. Zeker geen appeltje-eitje wedstrijd, hoewel na zes minuten Servanio Martina, uit een geweldige voorzet van Thom Suuhuwat, zijn team al op een aangename voorsprong zette.

OSM '75 heeft een schitterend sportcomplex, maar een ramp wanneer je iets tergends creatief parkeren moet en hopen dat je op tijd bent voor de aftrap. Om precies half drie was het zover.

Vriendenschaar kon en mocht het zich niet permitteren om hier punten te laten liggen. “Aanvallu” was dus het toverwoord en aldus geschiedde. Na al enkele gevaarlijke acties voor het doel van
OSM '75 was het dus al in de 6e minuut raak.

DSCN5794_2.JPGThom Souhuwat speelde een voortreffelijke wedstrijd, snel aan de bal en prima voorzetten

Op links werd Thom gelanceerd. Razendsnel bracht hij de bal op en zijn teruggetrokken bal op Servanio was precies op maat. De wegdraaiende intikker was onhoudbaar voor de keeper: 0-1.
We gaan er maar eens goed voor zitten. Minuten later weer een snelle uitbraak. Nu is het Servanio die in het centrum diep wordt gestuurd. Thom loopt op links goed mee, krijgt de bal en ziet dat zijn uitstekende schot schitterend door de uitstekende goalie wordt gestopt.. Maar na een half uur spelen wordt de marge uitgebreid.

DSCN5797_2.JPG
En weer probeert Servanio met zijn hoofd het doel te bestoken

Dat mocht ook wel want de Blauw-Zwarten heersten op het middenveld en zorgden middels Abid, Vincent en Souhail voor voldoende aanvoer. Mogelijkheden voldoende maar of door treuzelen of door foute passes werden kansen verprutst. Niet dus na een een halfuur spelen. Via Abid werd Maurits op rechts weg gestuurd. En nu deed Maurits wat vaker zou moeten. Een heerlijk schot dat laag en ongrijpbaar voor de keeper in het doel verdween: 0-2.

Mooie voorsprong, wat kan ons gebeuren. Nou, meer dan verwacht werd. Slordig uitverdedigen, balverlies, de geheel vrijstaande man aangespeeld. Drie, vier stappen, gevolgd door een schot en het stond 1-2.

Weg mooie voorsprong. Dus niet, want van de aftrap af werd een ijverige Abid aangespeeld. Niks passes, gewoon mannetje passeren, en nog een, een droog maar doeltreffend schot en 1-3 op het scorebord.. Een verdiende maar te laag uitgevallen voorsprong, waar ook de rust mee inging.

Deze voorsprong werd nog mooier toe ruim 10 minuten na de hervatting Maurits het op zijn heupen kreeg, door de verdediging van OSM '75 soleerde en Servanio in stelling bracht. Gelukkig weet die wel raad met zulke pareltjes van aanvallend vermogen. Hij scoorde beheerst de 1-4.

DSCN5807_2.JPGEn weer is het Servanio die boven iedereen uitkomt om het de keeper van OSM '75 moeilijk te maken.

Gelopen koers dus?  Er daalde een soort onoverwinnelijkheid over de ploeg die heel rap werd afgestraft. Enkele minuten nadat er bij Vriendenschaar werd gewisseld werd de organisatie achterin stevig op de proef gesteld, zo stevig dat niet alleen de 2-4 werd gescoord. Keeper Michel Sprong wist in eerste instantie nog knap te redden, maar was kansloos bij poging twee door OSM '75. En ondanks enkele 100%-tjes hierna, was balverlies in het centrum de aanleiding dat het zelfs 3-4 werd. Er was nog een kwartier te gaan.

Het zou toch niet?

Nee, gelukkig niet want drie minuten na de 3-4 was het uitblinker deze wedstrijd, Thom, die met een formidabele sprint doorging tot de achterlijn bij OSM '75. Hij trok de bal weer knap terug trok op de meegekomen Amine Lakhal, die fraai de marge weer op twee bracht: 3-5.

Mooie eindstand, maar nee hoor! Met nog 5 minuten te gaan een hoekschop voor Maarssenbroek. De bal belandt ter hoogte van de penaltystip. De scheidsrechter constateert een duwfout en uit de benutte strafschop wordt het zomaar weer 4-5. Alle supporters van Maarssenbroek gaan er nog eens goed voor zitten. Is hier een stunt in de maak? Ook de scheidsrechter doet vrolijk mee  en Vriendenschaar moet alles uit de kast halen om deze middag niet de schlemiel van de afdeling te worden. Nadat er door de scheidsrechter 'nog vier minuten' was aangegeven, was het nog vier minuten later (dus al totaal 8 minuten) dat Vriendenschaar uit een counter de 4-6 scoorde. Amine werd diep gestuurd en zijn voorzet werd door Finn secuur binnen gewerkt.
Een formidabele en uiterst nuttige overwinning in een spannende wedstrijd. Zeker in dat laatste kwartier (+ verlenging) en een pluim voor iedereen. Keihard gewerkt.

De opstelling: Michel Sprong; Mitchel van Dalen, Corsin Voglander, Dave van Dalum, Mark Verrips, Thom Souhuwat; Vincent Zuurmond, Souhail Maatougui. Abid el Idrissi; Maurits Nijenhof, Servanio Martina. Wissels; Lucas Beck, Marwan Salama, Kjelt Kemseke, Amine Lakhal, Finn Spierings,

De uitslagen van deze zaterdag:

 Aanvang  Wedstrijd  Uitslag
 14.00  Houten - Desto  3-1
 14.30  DVSU - Focus '07  1-1
 14.30  HSSC '61 - Hercules  1-1
 14.30  Lopik - Brederodes  0-3
 14.30  OSM '75 - Vriendenschaar  4-6
 14.30  Everstein - Voorwaarts  4-1
 15.15  Odysseus '91 - EDO (U)  1-2Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!