Burg Norbruislaan 680
3555EZ
UTRECHT
tel. 0611254546

Ons eerste elftal heeft eigenlijk een onverdiende nederlaag tegen koploper EDO (U) geleden.
De regel dat het geluk vaak met de kampioen samen gaat is ook in deze wedstrijd doorslag gevend geweest. In blessuretijd maakt Vriendenschaar met 10 man de gelijkmaker. Vanaf de aftrap valt EDO via de linkerflank aan. De voorzet die volgt lijkt te mislukken maar draait over de keeper en belandt via de binnenkant van de verste paal in het doel, 2-1. De scheidsrechter fluit voor het einde.
Diepe teleurstelling en het elftal speelde meer dan prima. Scherp op de bal. Zelf aanvallen wanneer dat kon en hoog verdedigen. EDO had er flink moeite mee.

Een prima spelend eerste elftal had EDO(U) bij de rust al op 0-0 gehouden. Een groot deel van de tweede helft speelde Vriendenschaar met tien man, na het wegsturen van Abid. Hierna maakte EDO (U) uit een strafschop 1-0. Drie minuten na de officiele speeltijd maakte Vriendenschaar 1-1. Maar na de aftrap wist EDO toch nog het doel van Vriendenschaar te doorboren. Een wel heel zure nederlaag.

Vriendenschaar begon in dezelfde opstelling als tegen Hercules. De eerste helft speelden twee teams die goed aan elkaar gewaagd waren, waarbij EDO misschien wat meer balbezit had, maar dat niet kon vertalen in gevaarlijk aanvallend voetbal. Natuurlijk werden er kansen gecreëerd en ook door Vriendenschaar. Vooral de sterk spelende en vaak goed opkomende Thom op links was een regelrecht gevaar voor de EDO-verdediging.  Halverwege deze helft stond Thom met een dieptepass op Maurits bijna aan de basis van de 0-1. Maurits kon alleen op de keeper afgaan die ten koste van een hoekschop met zijn been net redding kon brengen. Ook Servanio was met zijn lengte een moeilijk te verdedigen speler voor de EDO achterhoede en hij stichtte herhaaldelijk gevaar met zijn door gekopte ballen.

Huub als assistent scheidsrechter houdt alles scherp in de gaten

Keeper John kon na een uitstekend genomen vrije trap van net buiten de 16 laten zien dat hij over voldoende talenten beschikt. Met een heerlijke actie werkte hij stijlvol de bal tot hoekschop.
Uit deze hoekschop ontstond een rommelige situatie voor het doel, waarbij de bal wel werd binnen geschoten maar enkele spelers van EDO onze keeper zodanig belaagden dat het doelpunt terecht wegens obstructie binnen het doelgebied werd afgekeurd.

Na ruim een half uur spelen was de eveneens goed spelende Dave mee opgekomen, speelde op links de bal vrij en probeerde uit een moeilijke hoek te scoren. De bal verdween helaas in het zijnet.
Met nog zo'n vijf minuten te gaan leek EDO dan toch te gaan scoren. Uit een snelle aanval kwam de spits alleen voor onze keeper, maar met weer een weergaloze redding wist hij een doelpunt te voorkomen. Tot aan de rust geen gekke dingen meer. Rusten dus met 0-0 na een echt leuke en uitstekende pot voetbal.

Het goede spel van de eerste helft werd voortgezet in de tweede helft. Een degelijk spelend centrum met Mark en Corsin en Kjell op rechts die de linkerspits weinig mogelijkheden gaf acties te maken. Dave, sterk aan de linkerkant zorgde regelmatig met goede passes dat Thom zijn acties naar voren kon maken. Op het middenveld de weer sterk spelende Souhail die net als Zinho de opbouw van EDO vaak wisten te ontregelen.

Hier Abid nog in actie. Hij zal in de 2e helft rood krijgen voor een vermeende elleboogstoot

En daar tussendoor zwervend en steeds aanspeelbaar Abid en Maurits. Abid met een goede pass en Maurits met zijn snelheid telkens een gevaar op de rechterflank. Aan al dat moois kwam een einde toen rond de 65e minuut Abid wegens een elleboogstoot direct rood van de scheidsrechter kreeg. Met 10 man verder tegen de gedoodverfde kampioen. De knock-out volgde direct. In het strafschopgebied onderbrak Zinho een aanval van EDO, volgens de scheidsrechter onreglementair. De strafschop die volgde werd benut en de 1-0  werd feilloos binnen geschoten.

Wat we daarna te zien kregen was bewonderenswaardig. Er werd meer dan een schepje bovenop gedaan. We zagen een keihard werkend team dat met de moed der wanhoop alsnog een goed resultaat wilde behalen. Met nog een kwartier te gaan werden de moegestreden Maurits, Zinho en Kjelt vervangen door Vincent, Amine en Marwan. En minuten later Thom en Souhail voor Tibor en Finn. En deze werklust leek succesvol te zijn. Uit een geweldige aanval werd Servanio op 2 meter voor het doel vrij gespeeld. Zijn loeiharde schot ging echter …. hoog over.
In blessuretijd … Vincent moest nog het veld uit met een bloedneus, 9 tegen 11. Vincent weer terug. Drukte voor het doel van EDO en ja hoor … Amine schiet de gelijkmaker binnen. Dolle vreugde die 2 minuten later volledig omsloeg door die mislukte voorzet die doel trof. Een onverdiende nederlaag in een uitstekende wedstrijd waar iedereen zich voor de volle 100% heeft gegeven. Klasse!!!