Langeweg 4
4133AX
VIANEN UT
tel. 0347-373233

Ons eerste elftal heeft ver in de tweede helft het hoofd moeten buigen na een omstreden tweede doelpunt van Brederodes. Dat zou in buitenspelpositie zijn gescoord. De scheidsrechter wenste niet in te gaan op de protesten van Vriendenschaar.

Vriendenschaar begon in de volgende opstelling: Doel Michel Sprong, Achter Kjell Kemseke, Mark Verrips, Dennis Veldhuizen, Thom Souhuwat, Midden Corsin Vogtländer,Vincent Zuurmond, Zinho Neves, Jesper van Engen, Voor Abid el Idrissi, Maurits Nijenhof.
Wissels waren Stan van de Wiel (doel), Anass Jijih, Mitchel van Dalen, Marwan Salama en Amine Lakhal.

Servanio Martina speelde niet mee vanwege een blessure die in een eerdere wedstrijd was opgelopen en weer opspeelde.

DSC04724.JPGAantreden van Vriendenschaar met v.l.n.r. Corsin, Kjell, Michel, Teus en de scheidsrechter die in de tweede helft een veelbesproken doelpunt zou goedkeuren.

Vanwege het honderdjarig bestaan van Brederodes moest de aftrap even wachten. Eerst moest het elftal van Bredodes worden gefotografeerd in nieuwe jubileumshirts.
Na de aftrap ontspon zich een wedstrijd waarbij, zeker in de eerste helft, de derbysfeer ontbrak. Geen spektakel, nauwelijks opwindende momenten. Brederodes oogde in de eerste helft aanvallend wat agressiever dan ons elftal. Maar het Vianense aanvalsspel bracht ons toch nauwelijks in de problemen. Aanvallend creëerde ons elftal daarentegen ook niet zo veel. Een paar corners en een enkele vrije trap, weinig echt uitgespeelde aanvallen. Abid schoot een keer voorlangs het doel van Brederodes, maar de scheidsrechter had vlak daarvoor al afgefloten wegens buitenspel. Halverwege de eerste helft was  Jesper van Engen redelijk kansrijk bij een aanval, maar uiteindelijk kon de Brederodeskeeper, botsend op Jesper, de gevaarlijke situatie voor zijn doel nog opknappen.

DSC04779.JPG
Jesper botst op de keeper van Brederodes en raakt bal en kans kwijt.

Een vrije schop na een half uur spelen schoot Vincent Zuurmond redelijk hoog over het doel van Brederodes.  Zinho Neves stond verdedigend zijn mannetje, maar moest daarbij wel een aantal aanslagen op zijn benen incasseren. Gelukkig kon hij na blessurebehandeling steeds weer verder.

DSC04746.JPG
Actiefoto met Zinho, die in de eerste helft nogal eens overeind geholpen moest na en blessurebehandeling. Rechts Mark en Dennis.

In de tweede helft kwam Anass Jijih in het veld voor Maurits Nijenhof. Er zat wat meer beleving in de tweede helft. Beide partijen kregen wat kansen uit vrije schoppen, maar de afwerking miste de nodige scherpte. Aanvallen over en weer eindigden vaak in een fluitje van de scheidsrechter: buitenspel. Pas in de 65e minuut werd het bestaande evenwicht doorbroken door een snelle uitbraak van Brederodes. De aanval sneed door onze defensie en ook Michel Sprong werd kansloos gelaten: 1-0.

DSC04827.JPG
Michel klaart hier met een redding de situatie.

Vijf minuten later stond het alweer gelijk na een fraaie aanval van Vriendenschaar. Kjell Kemseke bracht de bal van achteren op naar voren. Hij gaf de bal bijtijds af naar Anass. Die bediende op zijn beurt Abid, die de bal hard en hoog in het doel van Brederodes schoot. De keeper was kansloos: 1-1. Een fraai doelpunt.

Mitchel van Dalen kwam in het veld voor Thom Souhuwat. Even later ging Dennis Veldhuizen van het veld voor Marwan Salama.

De wedstrijd leek af te stevenen op een 1-1 eindstand tot in de 82e minuut. Brederodes zette een aanval op. Deze leek opnieuw te verzanden in buitenspel. Grensrechter Teus Zuurmond vlagde nadrukkelijk daarvoor, maar de scheidsrechter gebaarde dat de aanval kon doorgaan. Brederodes profiteerde van de situatie door de bal achter Michel Sprong te deponeren. Teus bleef hierna vlaggen zodat de scheidsrechter zich genoodzaakt zag om Teus te raadplegen. Maar vervolgens bleef de scheidsrechter bij zijn beslissing: 2-1.

DSC04890.JPGJesper ontwijkt een sliding van zijn tegenstander.

Vriendenschaar poogde de gelijkmaker te forceren. Amine Lakhal kwam in de 85e minuut  als ‘pinchhitter’  in het veld voor Vincent, in een poging de wedstrijd voor ons elftal nog ten goede te laten keren. Maar toen de 90e minuut op het scorebord verscheen, stond het nog steeds 2-1.

DSC04906.JPGDe keeper van Brederodes gaf in blessuretijd geen krimp.

De scheidsrechter gaf nog zo’n vijf minuten extra op de wedstrijd toe. Ons elftal drong aan en hiervan profiteerde Brederodes door in blessuretijd de 3-1 te scoren. Formeel kon daarmee de discussie over het tweede Brederodesdoelpunt  worden gesloten. Na afloop was er toch nog wel een gesprek met de scheidsrechter over dit doelpunt. Maar het deed niks meer af aan het eindresultaat: Brederodes was er met de winst vandoor gegaan en Vriendenschaar stond met lege handen. Het was beter geweest als de wedstrijd conform het spelbeeld in 1-1 zou zijn geëindigd, want het duel verdiende eigenlijk geen winnaar. De werkelijkheid was echter anders.