Pinksterbloem 91
4102KD
CULEMBORG
tel. 0345-515803

Ons eerste elftal heeft op de slotmiddag van het voetbalseizoen 2022/23 thuis een 1-4 nederlaag geleden tegen Houten. Een toch wel gehavend elftal was niet opgewassen tegen Houten dat vormbehoud voor de nacompetitie toonde.

Ons eerste elftal kwam uit in de volgende opstelling: Michel Sprong (doel), Youri Waroux, Mark Verrips, Servanio Martina, Corné Pieter, Corsin Vogtländer, Souhail Maatougui, Marwan Salama, Vincent Zuurmond, Maurits Nijenhof, Finn Spierings. Wissels waren John Verweij (doel), Cameron Venekamp, Ferris Harte en Michaël Boutisma. De laatste drie waren afkomstig van onze O23. Dat deed het eerder op de middag verdienstelijk door het hoger geplaatste Schijndel/De Wit met een 3-2 nederlaag naar huis te sturen.

De vraag die vooraf gesteld kon worden was of ons elftal het seizoen zou afronden met een spetterend optreden. Het antwoord kon deels al worden gegeven door de samenstelling van ons elftal. Er ontbraken toch wel wat vaste krachten, vooral achter. We misten Thom Souhuwat, Kjell van Kemseke en Dave van Dalum.  Rick Mulder, verdienstelijk spelend in ons eerste elftal tijdens de laatste wedstrijden, speelde mee in de slotwedstrijd van het tweede elftal, waarin hij het merendeel van het seizoen was opgetreden. Abid el Idrissi was geschorst. Amine Lakhal zat niet bij de opstelling. We zagen Mitchel van Dalen langs het veld met een draagband vanwege een schouderblessure. In de beginopstelling was Servanio Martina achter opgesteld, in plaats van in de voorhoede.

DSC08776.JPGFinn probeert door de verdediging van Houten te breken.

We hadden niet de indruk dat dit Vriendenschaarelftal er met de pet naar zou willen gooien. Maar een feit was dat Houten binnen twee minuten al op een 0-1 voorsprong kwam na een vlotte combinatie. Het verschil tussen ons elftal en dat van Houten werd al snel duidelijk. De in het wit gestoken Houtenaren bewogen zich vlot over het veld en combineerden aantrekkelijk. Ons elftal wilde ook wel, maar in de passing en spelnauwkeurigheid moest het afleggen tegen Houten. Het was dan ook niet zo verwonderlijk dat Houten er na twaalf minuten al 0-2 van maakte. Een combinatie op rechts, de bal vervolgens scherp voorgetrokken en raak!
Het duurde tot halverwege de eerste helft voordat ons elftal wat terugdeed. Vincent Zuurmond loste een verraderlijk, hard laag schot dat door de keeper van Houten met moeite tot corner kon worden verwerkt. Een minuut later kon Finn Spierings net niet bij de bal toen die in het doelgebied van Houten werd voorgezet. Daarna werd het spel weer bepaald door Houten. Met uitzondering van rond de veertigste minuut toen Servanio mee naar voren gekomen een schot op het Houtendoel loste. De bal ging echter naast. Daarna moest Michel een aanval onschadelijk maken nadat Houten door onze verdediging was gebroken. Nadat Houten nog eens naast had geschoten, werd het in de slotminuut van de eerste helft toch 0-3, na weer een vlotte combinatie, afgerond met een harde schuiver.

DSC08792.JPGWedstrijdbeeld uit de eerste helft met Souhail en Corsin (op de rug gezien)

In de tweede helft kwamen Cameron, Ferris en Michaël in het veld voor Finn, Vincent en Mark. Servanio werd naar voren gedirigeerd om meer kracht in onze aanval te brengen. Het spel van ons elftal  zag er wat evenwichtiger uit en er waren nu wat meer aanvallen over met name Servanio. In de 53e minuut moest Marwan na een botsing even verzorgd worden. Een minuut later werd het 0-4. Houten zette een aanval van achteren uit op. Een voorzet volgde en onze defensie was geklopt.
Enkele minuten later zette Houten drie wissels tegelijk in die de wedstrijd mochten uitspelen. In de 64 e minuut deed ons elftal eindelijk iets terug. Na een goede combinatie via Corsin kwam de bal bij Servanio die voor Vriendenschaar raak schoot: 1-4.

DSC08845.JPGServanio pakte, in de tweede helft in de spits, toch weer zijn doelpunt mee. Met dertien treffers werd Servanio topscorer 2021/22 van ons elftal.

Daarna toch weer enkele aanvallen van Houten waarbij Michel gelukkig een sta in de weg was door reflexen en goed uitlopen. Souhail Maatougui, altijd fel op de bal, moest een paar keer worden verzorgd. Vijf minuten voor tijd lanceerde Maurits Servanio, maar diens schot was te zacht. Ook een poging van Servanio om nog wat aan de score te veranderen strandde. De laatste aanvallen waren voor Houten, maar ons elftal liep geen verdere schade op. De scheidsrechter telde geen seconde bij de wedstrijd en dat vond iedereen prima. Houten was overtuigend winnaar en vond in ons elftal een ideale sparringpartner voor de nacompetitie.

Onze coaches mogen gaan puzzelen hoe het seizoen 20223/24 ingevuld moet gaan worden. Over twee maanden zitten we al dik in de voorbereiding van het nieuwe seizoen. Het zou niet verkeerd zijn als ons eerste elftal zich volgend seizoen naar hogere regionen op de ranglijst zou kunnen spelen.

Dat Focus '07 uit bij Desto met 1-3  won was wel verrassend. Desto had voor de nacompetitie de hete adem van DVSU in de nek, maar dat verloor ook. Desto toch plaatsvervangend periodekampioen. Eindresultaat:
EDO (U) kampioen en gepromoveerd naar de tweede klasse.
In de nacompetitie voor promotie naar tweede klasse: Houten, Hercules en Desto.
In de nacompetitie voor degradatie naar de vierde klasse: Focus '07 en Voorwaarts.
Teams die niet promoveren blijven gehandhaafd in de derde klasse, evenals de teams die degradatie weten te ontlopen.