Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 2 06

Pinksterbloem 91
4102KD
CULEMBORG
tel. 0345-515803

Een goed spelend eerste elftal heeft tegenstander vierdeklasser VIOD uit Tienhoven, met 8-0 over de knie gelegd. En dat was geenszins een geflatteerde zege. Het had erger voor VIOD kunnen uitpakken.

De wedstrijd speelde zich vrijwel geheel op de helft van VIOD af. Alleen in de tweede helft konden we twee keer een aanval van VIOD op het Vriendenschaardoel noteren. Dat was dan ook alles en in een fase dat VIOD al op een hopeloze achterstand was gezet. Bij de rust stond het al 5-0.

Vriendenschaar begon in de volgende opstelling: Doel Michel Sprong, achter Tibor Veldhuizen, Dennis Veldhuizen, Mitchel van Dalen, Kjell Kemseke, midden Corsin Vogtländer, Vincent Zuurmond, Zinho Neves en Anass Jijih voor Maurits Nijenhof en Abid el Idrissi.
Wissels waren Stan van de Wiel (doel), Servanio Martina, Marwan Salama, Mark Verrips en Thom Souhuwat. De laatste drie zouden in de tweede helft hun opwachting maken.

DSC04113.JPG
Vincent Zuurmond achterhaalt  in de'regentijd' de bal. Achter v.l.n.r. Abid el Idrissi, Maurits Nijenhof en Kjell Kemseke..

Op moment dat de wedstrijd zou beginnen openden de sluizen van de hemel zich. Een pittige regenbui die een kwartier zou aanhouden. Daarna viel het droog. Gelukkig waren er in de regenfase weinig glijpartijen al stoof het water uit het kunstgras op.

Ons elftal zette VIOD van meet af aan vast op eigen helft. In de zevende minuut de eerste corner voor Vriendenschaar zonder resultaat. Twee minuten later een tweede corner genomen door Tibor. Abid kon hierna de bal van dichtbij intikken, maar de bal ging toch naast. In de dertiende minuut opende ons elftal de score. Een combinatie met Vincent Zuurmond, de aangever, op Maurits Nijenhof die van dichtbij binnenschoot: 1-0. Drie minuten later stond het al 2-0. Dit keer speelde Abid Vincent aan. Diens schot werd door een van de verdedigers van VIOD van richting veranderd waardoor de keeper kansloos werd gelaten. 2-0 op het scorebord. Een vrije schop van Vriendenschaar vlak bij de hoekvlag leverde niks op. En Anass schoot even later over.  In de 28e minuut onttrok de weer veel zwervende Abid zich aan de VIOD-verdedigers die hem omringden. De bal kwam bij Anass Jijih terecht, die de 3-0 inschoot.,

DSC04115.JPG
Actie met Anass Jijih. Op de voorgrond Vincent Zuurmond.

Vier minuten daarna ging de bal bij een Vriendenschaaraanval voorlangs het doel van VIOD. De bal werd door Tibor nog opgepikt. VIOD maakte een overtreding. Halverwege cornervlag en doel nam Tibor de vrije schop. De bal belandde vlak voor het doel en werd door Dennis Veldhuizen ingekopt. Het was 4-0.
Er kwamen nog diverse kansen voor ons elftal. Zoals in de veertigste minuut toen een overtreding op Zinho Neves werd gemaakt. De vrije schop genomen door Abid ging over het doel van VIOD. Vlak voor het rustsignaal werd het toch nog 5-0. Bij een schot van Vincent greep de keeper van VIOD niet helemaal goed in, waarna Maurits de bal kon binnenkoppen.

DSC04130.JPG
Abid was vaak weer moeilijk af te stoppen.

Bij de hervatting na de rust kwamen Mark Verrips en Marwan Salama in het veld voor Abid en Zinho. Het spelbeeld veranderde niet. VIOD werd meteen op de eigen helft gezet. In de 48e minuut kon de keeper van VIOD nog een inzet van Dennis ten koste van een corner verwerken. Maar vijf minuten later was de keeper kansloos toen Vincent de bal uit een vrije trap rechtstreeks in het VIOD-doel poeierde: 6-0. Direct hierna ging Vincent het veld af en kwam Thom Souhuwat erin.
De verdediging van VIOD had erg veel moeite met de snelle spurts van Thom. Eentje ervan rondde Thom af met een lage voorzet scherp voor het doel, die door Maurits tot 7-0 werd verwerkt. Er was nog ongeveer een kwartier te spelen.

DSC04216.JPG
Anass zet in de tweede helft een aanval op. Achter de VIOD-speler zien we Kjell Kemseke.

Bij een spaarzame aanval van VIOD werd een schot gelost dat Michel Sprong met een duik naar de bal onschadelijk kon maken. Maar dat was een van de weinige keren dat Michel in actie hoefde te komen.
Tien minuten voor tijd werd Thom in het strafschopgebied van VIOD neergelegd. Maurits nam de toegekende penalty feilloos: 8-0.

DSC04224.JPGMaurits scoort 8-0 uit een penalty.

Het was welletjes zo. Ons eerste elftal deed wat het doen moest tegen een zwakke tegenstander: scoren.  Welke waarde aan deze winst moet worden toegekend zien we volgende week zaterdag thuis tegen Zeist wel. Dat won benauwd met 1-0 van FC Driebergen. Op basis van het nu veel betere doelsaldo heeft ons elftal genoeg aan een gelijkspel om de poulefase te overleven. Tussendoor, dinsdagavond, oefent ons elftal nog tegen MVV ’58 uit Meteren, ook thuis.