Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 2 06

Pinksterbloem 91
4102KD
CULEMBORG
tel. 0345-515803

Door een 2-1 zege op Zeist is ons eerste elftal poulewinnaar geworden. Ons elftal gaat dus verder in de knock-outfase van de bekercompetitie. Maar over knock-out gesproken… Ons elftal verzuimde Zeist al in de eerste helft een beslissende knock-out toe te dienen.

Ons elftal begon in de volgende opstelling: Doel Michel Sprong, Achter Kjell Kemseke, Mark Verrips, Dennis Veldhuizen, Thom Souhuwat Midden Corsin Vogtländer, Marwan Salama, Vincent Zuurmond, Anass Jijih Voor Abid el Idrissi, Maurits Nijenhof
Wissels Martijn Bouwmeester (doel) en voorts Servanio Martina, Mitchel van Dalen en Zinho Neves.

DSC04281.JPGAnass Jijih was nauwelijks af te stoppen. Links Marwan Salama

Al heel snel werd duidelijk dat Zeist helemaal niks had in te brengen tegen ons elftal. Dat combineerde goed, hield de bal breed. En onze backs Kjell en Tom konden naar hartenlust mee ten aanval trekken, nauwelijks gehinderd door de verdediging van Zeist. Onze gasten wisten niet waar ze het moesten zoeken. Vriendenschaar kreeg al vanaf de tweede minuut diverse corners te nemen. De aanvallen golfden op het doel van Zeist af.  In de achtste minuut was er een combinatie tussen Abid en Anass. De laatste zette laag voor. De bal ging voorlangs het Zeister doel, maar er was niemand van Vriendenschaar aanwezig om het beslissende tikje te geven. Een minuut later viel de 1-0 wel. Anass was in duel geraakt met een verdediger van Zelst. Uit dit duel sprong de bal weg voor de voeten van Maurits die raak schoot:1-0.
De aanvallen van Vriendenschaar bleven komen. De tweede treffer kon gewoon niet uitblijven. Vincent Zuurmond mocht in de 17e minuut een corner nemen. Die leidde tot een tweede, korte corner aan de andere kant van het veld.  Abid zette de bal voor en de mee opgerukte Dennis Veldhuizen kopte de bal van dichtbij onhoudbaar in: 2-0.
De aanvallen van Vriendenschaar bleven het doel van Zeist rollen, dan weer Vincent, dan weer Abid, Maurits of Anass. Zeist werd dol gedraaid. Doelpunten kwamen er niet, wel verscheidene corners.

DSC04300.JPG
Abid had verzorging nodig van Marcel Uding.

Tussendoor was raakte Abid geblesseerd geraakt bij een aanval, waarbij zijn tegenstander niks anders te doen stond dan een flinke overtreding begaan. Na behandeling ging Abid weliswaar door, maar na twintig minuten  verder spelen was het toch beter dat hij zich liet vervangen. Voor hem kwam Servanio in het veld.
In de laatste fase van de eerste helft liet ons elftal de teugels te veel vieren. Het spel werd trager en minder zuiver.  Wel nog kansen voor Vincent en Anass. Zeist kon echter opgelucht ademhalen dat het bij de rust nog maar 2-0 stond.
DSC04335.JPG
Nog in de eerste helft was Srvanio voor Abid in het veld gekomen.

In de tweede helft kwam Michel van Dalen uit de kleedkamer als vervanger van Thom. Ons elftal had het gevoel dat het ook in de tweede helft niks van Zeist te duchten had. Al een minuut na rust was er een kans voor Mitchel, na aangespeeld te zijn door Dennis.
Twee minuten later mocht ons elftal een corner nemen. De bal werd uit de verdediging van Zeist weggewerkt. Direct hierna een kluts tussen twee spelers. De bal sprong hoog op en ging richting de achterlijn van Vriendenschaar. Een speler van Zeist wist de bal te achterhalen en schoot vervolgens op ons doel. Strak langs de binnenkant van de linkerpaal ging de bal langs Michel het net in: 2-1. Hier had Vriendenschaar, gezien het verloop van de wedstrijd  tot dan, allerminst op gerekend.

Hoewel ons elftal na deze tegentreffer de draad weer oppakte, was het goede van het spel uit de eerste helft weg. Ons elftal toonde weliswaar beter veldspel, maar moest nu rekening houden met mogelijke tegenstoten van Zeist die tot een tweede tegendoelpunt zouden kunnen leiden. Mitchel van Dalen en Kjell Kemseke kregen de ruimte om de bal van achteruit naar voren te sturen. Er ontstonden diverse kansen voor Servanio, Anass en Maurits, maar elke keer bleef het beslissende schot uit. Of er werd voor buitenspel gefloten of er werd afgefloten voor een overtreding. Het ritme raakte zoek.

DSC04373.JPG
Mitchel van Dalen zocht heel vaak, van achteren uit, de aanval op.

In de twintigste minuut na rust kwam Zinho Neves in het veld als vervanger van Corsin. Maar dit deed het spelbeeld niet wezenlijk meer veranderen. Bij aanvallende acties raakten Anass, Maurits en Zinho geblesseerd na overtredingen. Na behandeling konden ze weer verder. Uit de vrije trappen kwam niks voort. Bij een aanval ging Maurits te hard in op de keeper van Zeist, waardoor hij geel kreeg. Deze gele kaart telt alleen voor de bekercompetitie. Een paar jaar geleden heeft de KNVB besloten dat de bekercompetitie en de gewone competitie apart behandeld moeten worden.

DSC04392.JPG
Bij deze actie kreeg Maurits de gele kaart. Terecht???

Ons elftal had de wedstrijd verder onder controle, ondanks minder spel vergeleken met de eerste helft. Er waren ook lastige momenten voor ons elftal bij enkele aanvallen van Zeist, die met wat moeite onschadelijk werden gemaakt.

Al met al een dik verdiende, maar toch wat te magere overwinning. Zijn we klaar voor de competitie? Die begint aankomende zaterdag.