Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 2 06

De Woerd 3
3972KD
DRIEBERGEN-RIJSENBURG
tel. 0343-514064

Ons eerste elftal heeft in Driebergen de eerste wedstrijd in de bekerpoule met 2-4 van FC Driebergen gewonnen. Veel ging er in deze wedstrijd aan onze kant nog niet zo goed. Het duurde eigenlijk tot ver in de tweede helft dat ons elftal Driebergen er echt onder kreeg.

Ons elftal begon in de volgende opstelling. Doel: Michel Sprong; Achter: Kjell van Kemseke, Mitchel van Dalen, Dave van Dalum en Tibor Veldhuizen; Midden: Vincent Zuurmond, Marwan Salama, Corsin Vogtländer, Zinho Neves; Voor: Abid el Idrissi en Maurits Nijenhof.
Wissels waren: Amine Lakhal, Anass Jijih, Ronan Hendrikse en Martijn Bouwmeester (keeper).

DSC03886.JPGHet is nog 0-0 als Tibor duelleert met zijn tegenstander.

FC Driebergen trok zich vanaf de aftrap meteen terug en liet Vriendenschaar maar komen. Na twee minuten spelen mocht Vriendenschaar al een corner nemen.  Na de genomen hoekschop schoot Corsin Vogtländer hoog over. FC Driebergen wilde zich beperken tot uitvallen. De ploeg kreeg al na vijf minuten haar zin. Driebergen brak uit met een zo op het oog ongevaarlijke aanval. Er werd een schot op het Vriendenschaardoel gelost waarbij de bal gemakkelijk gevangen had kunnen  worden door Michel Sprong. Maar hij ving de ingeschoten bal duidelijk achter de doellijn op. Onze grensrechter Huub van Oorschot zag het gebeuren en twijfelde – onpartijdig als hij is – geen moment. Hij wees naar de middenstip ten teken dat Driebergen gescoord had. 1-0 voor Driebergen.

DSC03914.JPG
Abid en Vincent trekken ten aanval. Achter hen Corsin.

Ons elftal was meteen van slag af. Kennelijk hadden de spelers een ander soort wedstrijd  in gedachten. Vriendenschaar probeerde tevergeefs de draad na het onverwachte doelpunt op te pakken. Maar de combinaties liepen niet. Veel aanvallen liepen ontijdig dood. En als er in potentie een kansrijke aanval was, waren de Driebergenaren niet te beroerd om die te onderbreken door een overtreding. Vooral Zinho Neves was herhaaldelijk de pineut en dit terwijl hij net aan hersteld was van een blessure. Ook achterin klopte het niet erg. Er lag wel heel veel ruimte. Na tien minuten spel kon onze verdediging een aanval van Driebergen maar met moeite onderbreken.
Kortom het werd een moeizame partij voetbal van onze kant.
Na een kwartier spelen moest Zinho langdurig door onze verzorger Marcl Uding behandeld worden na weer een tackle. De vrije schop die Abid daarna mocht nemen, leverde niks op.

DSC03909.JPG
Maurits behoefde verzorging en zou na de drinkpauze het strijdtoneel verlaten.

Vijf minuten ging ook Maurits geblesseerd naar de grond, maar dit keer niet vanwege een aanslag. Maurits was de wedstrijd begonnen met klachten in de kuit en hoopte de pijntjes er gaandeweg de wedstrijd uit te lopen. Dat viel tegen. Na blessurebehandeling kon hij nog even verder. Maar bij de drinkpauze, na een half uur spelen, liet hij zich toch maar vervangen door Anass Jijih.

Direct na de hervatting kreeg Vincent de kans op de gelijkmaker. Zijn schot werd gekeerd door de keeper van Driebergen, maar niet klemvast Daardoor kreeg Vincent een tweede kans, maar zijn schot ging nu ver over het doel. Toch scoorde Vincent in de 35e minuut nadat hem de bal door Abid was aangespeeld: 1-1. Tot aan de rust had Driebergen niks meer in te brengen. Abid kreeg nog enkele kansen. Onder meer toen Zinho weer eens werd neergelegd en de scheidsrechter voordeel gaf. Abid schoot  de bal naast en over. Ook een combinatie tussen Vincent en Abid leverde wel een kans, maar geen doelpunt op.

DSC03941.JPGVincent duelleert met zijn tegenstander.

Na de rust kwamen Amine Lakhal voor Zinho en Ronan Hendrikse voor Kjell Kesbeke in het veld. Vier minuten na de rust werd Anass weer eens getorpedeerd. Abid nam de vrije schop, waarbij de bal door een prima redding door de keeper van Driebergen tot corner werd verwerkt.  Die leverde niks voor Vriendenschaar op. Na zeven minuten werd Amine door Abid aangespeeld. Amine dook vrij voor de keeper op, aarzelde niet en schoot de 1-2 binnen.

DSC03956.JPG
Amine laat de keeper van FC Driebergen kansloos. Het wordt 1-2.

Het spel van ons elftal was in de tweede helft beter, maar niet echt goed. Daardoor hadden we het gevoel dat de 1-2 wel eens niet voldoende zou kunnen zijn. Er moest nog een doelpunt bij om Driebergen definitief op de knieën te krijgen. Dat klopte ook wel, want enkele minuten na de 1-2 kreeg Driebergen een kans die zo maar de gelijkmaker had kunnen betekenen.

Er volgde hierna een mooie combinatie van Vriendenschaar waarbij de bal van Marwan naar Ronan ging, vervolgens naar Abid en daarna door naar Vincent die over schoot. Bij een combinatie tussen Anass en Amine ging  de bal uiteindelijk nog vrij royaal voorlangs het doel van Driebergen. Een derde treffer zat in de lucht en daar zorgde Amine weer voor. Hij liet de keeper van Driebergen in de 25e minuut kansloos. De gedachte dat we er met 1-3 nog niet waren, werd bewaarheid. Bij een zeldzame aanval brak Driebergen door onze verdediging heen en werd zo maar tegen gescoord: 2-3. Driebergen zat toch weer even in de wedstrijd.

DSC03973.JPG
Abid ziet zijn actie onderbroken door de keeper van FC Driebergen.

Vijf minuten voor tijd een pass van Ronan op Amine en die zorgde ervoor dat de marge toch weer op twee doelpunten kwam. Amine had bovendien zijn hattrick binnen.

Hoewel Driebergen was uitgespeeld kreeg het nog kans op 3-4 te komen. De aanval mislukte. Snel hierna had ons eerste elftal de bekerwinst echt op zak. Gemakkelijk ging het vandaag echter allemaal niet. Er zullen nog wat tandjes moeten worden bijgezet om ons elftal 'competitieklaar’ te krijgen.

Voor meer foto's klik hier.

In de andere bekerwedstrijd won Zeist overtuigend met 0-5 van VIOD. Voor de poulewinst zal de wedstrijd  van ons elftal tegen Zeist over veertien dagen wel eens doorslaggevend kunnen zijn. Maar eerst moet komende zaterdag wel thuis van VIOD worden gewonnen.