28 augustus 2010 10:00

Wedstrijdverslag – 28 augustus 2010
JSV F5-Vriendenschaar F3 : 2-4

** We zullen ze eens een poepie laten ruiken (Yannick) **

Zaterdag 28 augustus 10:00 begint onze eerste wedstrijd van dit seizoen. We spelen om de beker tegen JSV.

Om 10:05 uur begint de wedstrijd met Steijn op doel en Yannick als eerste wissel. We hebben er zin in en gaan dan ook goed van start. Hidde moet een beetje wennen aan het feit, dat we proberen wat positie te spelen. Hij staat in de centrale verdediging en blijft een beetje op zijn plaats hangen, nadat we aangeven, dat hij gewoon overal mag spelen, maar een beetje de achterhoede in de gaten moet houden gaat ook hij ervoor.

De samenwerking tussen de F3 ziet er ook goed uit, en Joas heeft al snel een kansje, ook Omar speelt in de handen van de keeper. We hebben Dylan aanvoerder gemaakt vandaag en dat gaat hem goed af. Hij weet wat we ermee bedoelen en stuurt het team goed aan. Een vrije trap van JSV loopt gelukkig op niets uit. Dan gaat Jeremy van JSV er alleen vandoor hij is wat klein maar erg rap. Hidde verdedigd hem goed zodat de bal in de handen van keeper Steijn terecht komt.

We wisselen Yannick voor Joas en Dani gaat in de aanval en Dylan schiet deze bal keurig richting het doel van de tegenstander. In de 15e minuut is het geluk aan onze kant en scoort Omar de 0-1.

Maar we zijn nog niet klaar, Jelmer komt nog met een mooie actie. We krijgen geen pauze van de scheids en nadat Steijn en Dylan van shirt en doel gewisseld zijn, spelen we gewoon door.

We beginnen aan een rommelige 2e helft. De F3 blijft een beetje voor zijn eigen doel klungelen, we spelen niet over en zijn druk met onze kunstjes. Dit resulteert in de gelijkmaker na 5 minuten is het 1-1. JSV blijft dan nog even gevaarlijk. Maar Hidde is goed op dreef en ruimt een paar keer keurig op. Omar staat op wissel, en Dani is opdracht gegeven, zijn spits positie over te nemen, dit is niet goed overgekomen, dus wisselen we Dani weer voor Omar, zodat we weer kunnen “spitsen”. Omar komt gelijk in actie met een schot op de paal. Dan wordt het even gevaarlijk bij het doel van Dylan, maar hij staat zijn mannetje en helpt ons er door heen. Yannick en Steijn spelen goed over en weten elkaar steeds weer te vinden. Omar speelt naar Yannick, deze neemt de bal mee en speelt vlak voor doel de bal weer naar Omar en deze schiet op doel, helaas mis.

Steijn neemt zijn positie als verdediger ook serieus en nadat hij de bal van JSV heeft afgetroefd neemt hij hem mee naar voren en Omar gaat mee., Yannick neemt de bal aan van Steijn speelt hem naar Omar en er volgt een mooi schot op doel.

Dan ruimt Joas aan de overkant de bal keurig op. Omar schiet vanuit een vrije trap over het mannetje van JSV om 10.45 uur is het 1-2.

JSV krijgt ook een vrije trap en kort hierna is het 2-2.

WE wisselen Dani voor Yannick omdat Yannick zijn veters los zijn. Nadat de veters gestrikt zijn gaat Yannick er weer in en is Joas even wissel. Als ook Hidde zijn veters los zijn wisselen we Joas met Hidde. Omar en Yannick zetten de aanval in. Yannick naar Omar. Omar naar Yannick en vlak voor het doel geeft Yannick weer af naar Omar, deze scoort om 10.55 uur de 2-3.

Vervolgens weer Yannick nu samen met Steyn, ze spelen een paar keer keurig over en weer vlak voor doel geeft Yannick af aan Steijn. 1 minuut later en het is 2-4. Het doelpunt komt op naam van onze Steijn, maar zeker ook met de complimenten aan Yannick.

Dan fluit de scheids de wedstrijd af en hebben we onze eerste overwinning op zak. Goed gedaan jongens volhouden zo.

Groetjes van Gabiëlle en Roswida

PS We hebben vandaag wel geleerd beste ouders, dat de veters van onze jongens goed gestrikt moeten worden, zodat ze tijdens de wedstrijd niet los gaan!!