EDO (U) - Vriendenschaar 4-0

EDO (U)

4 - 0

Vriendenschaar 1

... (penalty)
42'
... (schot)
55'
... (kopbal)
65'
... (schot)
80'

Competitie

3e klasse D

Datum

3 oktober 2020 14:30

Accommodatie

Sportpark Overvecht-Noord
Manitobadreef 8
3565 CH
Utrecht
tel. 030-2610361

Ons eerste elftal is in de tweede helft van de publiekloze wedstrijd met 4-0 tegen EDO (U) kopje onder gegaan. Op de nederlaag valt niks af te dingen, al waren de twee doelpunten vlak vóór en vlak na de rust ongelukkig. Maar ze vormden wel de nekslag voor een nederlaag die wellicht nog royaler had kunnen uitvallen. De weersomstandigheden in de tweede helft waren ronduit beroerd, maar was natuurlijk geen echt excuus voor de geleden nederlaag.

Ons elftal begon in de volgende opstelling:
Michel Sprong (doel), Marwan Salama, Mark Verrips, Dennis Veldhuizen, Tibor Veldhuizen, Corsin Vogtlander, Zinho Neves, Maurits, Abid el Idrissi, Anass Jijih en Gill van Beurden. Wissels waren Stan van de Wiel (doel),Vincent Zuurmond, Rick Mulder en junior Dave van Dalum.

DSC08464.JPGMichel Sprong onderschept een bal bij een aanval van EDO(U)

EDO(U) speelde vanaf de aftrap open kaart. Wanneer een aanval werd geopend, werd geprobeerd zo snel mogelijk de voorhoede en met name de snelle vleugelspelers in stelling te brengen. Ons elftal wilde het daarentegen meer van een geleidelijke opbouw van het spel hebben. Een botsing van twee speelstijlen, die elkaar in evenwicht hielden. Onze defensie maakte de opportunistische aanvallen van EDO(U) vrij probleemloos onschadelijk. EDO(U) wist ook wel raad met onze aanvallen en als het moest werd aan de noodrem getrokken. Dat ondervond Zinho Neves meermalen, wiens acties onderbroken werden door hem hard onderuit te halen, ten koste van twee gele kaarten overigens.

DSC08486.JPGZinho had heel wat aanslagen te verduren

Het spel ging verder op en neer zonder dat de aanvallen echte kansen kregen. Pas halverwege de eerste helft kwam er meer leven in de brouwerij. De eerste reele kans was voor EDO (U), maar de vrij gekomen aanvaller schoot van dichtbij over. Enkele minuten later een vrije schop voor Vriendenschaar, opnieuw na neerleggen van Zinho. Uit de vrije schop kwam de bal in het bezit van Anass, die zijn schot op het doel geblokkeerd zag worden door de Utrechtse keeper. Weer een paar minuten later schoot Gill de bal over en naast het EDO-doel. Na een half uur spelen moest Dennis wegens een liesblessure behandeld worden, maar hij kon daarna toch weer door. Vrije schoppen van Vriendenschaar nadat Anass en (weer) Zinho weer eens onreglementair waren tegengehouden, leverden niks op. 

DSC08518.JPGDuel met Maurits Nijenhof
Het zag ernaar uit dat de rust met een 0--0 stand zou ingaan. Dat was in zekere zin terecht, want beide aanvallen kregen uiteindelijk weinig uitgespeelde kansen. Toch zou EDO(U) nog voor de rust aan een 1-0 voorsprong komen. Bij een aanval van EDO (U) werd de bal tegen de arm van Mark Verrips aangeschoten. De scheidsrechter oordeelde dat hierbij sprake van hands. Strafschop en Michel Sprong werd kansloos gelaten. Behalve de opgelopen achterstand kregen Abid en Dennis wegens protesteren de gele kaart.

Na de rust kwam Vincent Zuurmond in het veld voor Gill van Beurden om meer kracht aan de aanval bij te zetten. Ons elftal speelde vandaag echter niet met de overtuiging om de wedstrijd naar de hand te zetten. Dat speelde EDO(U) natuurlijk in de kaart. Na een kleine tien minuten in de tweede helft liet EDO(U) zien hoe je moest scoren. Een zeer snelle aanval over rechts en een lage voorzet. Van dichtbij werd de bal in het doel van Vriendenschaar gewerkt.Mogelijk dat Dennis Veldhuizen een handje meehielp toen de bal in ons doel werd gegleden.
Abid had de kans om ons elftal weer in de wedstrijd terug te brengen, maar zijn schot kwam tegen een speler van EDO(U) aan en stuiterde vervolgens corner. Direct erna had EDO(U) de kans om de 3-0 te scoren, maar het schot ging net naast ons doel. Twintig minuten na de rust werd het toch 3-0. EDO(U) mocht een vrije schop nemen. De bal kwam bij een inlopende speler die de bal al vallend keihard in ons doel kopte. Daarmee was de wedstrijd feitelijk beslist.

DSC08527.JPGActiefoto uit de tweede helft met Zinho Neves.

Hoewel ons elftal wellicht vocht voor een beter resultaat kon je toch aan het spel, onder voordurende regen, afzien dat het geloof weg was. Bovendien kreeg Abid drie minuten na de Utrechtse treffer voor de tweede keer de gele kaart voorgetoverd. Het gebeurde nadat de keeper van EDO(U) de bal vanaf de grond wilde uittrappen. Abid stond dichtbij en blokkeerde de bal. De scheidsrechter floot voor een overtreding van Abid. Die vond dat er geen sprake was van een overtreding en protesteerde. Abid ontving weer geel en met de tweede keer geel kon Abid naar de kleedkamer.

Een kleine tien minuten voor het einde tekende EDO(U) voor 4-0 en miste het daarna nog een opgelegde kans om 5-0 te scoren. Dat bleef ons elftal nog bespaard. In de tweede helft kwamen Rick Mulder en Dave van Dalum nog in het veld voor Zinho Neves en Dennis Veldhuizen, maar toen was allang bekeken dat ons elftal een dikke nederlaag zou gaan leiden. Zeker in de tweede helft was ons elftal steeds verder weggezakt en daar profiteerde EDO(U) optimaal van.

Komende zaterdag ontvangt ons elftal Houten en hopelijk zijn de scherven van vandaag dan weer bijelkaar geveegd. 

De uitslagen:

 14.00  Houten   -  Odysseus '91  4-3
 14.00  Voorwaarts   -  DVSU  0-2
 14.30  DESTO   -  Kockengen  2-1
 14.30  EDO (U)   -  Vriendenschaar  4-0
 14.30  Focus '07   -  FC Oudewater  1-2
 14,30  FC Lopik   -  Brederodes  1-1
 15.00  Hercules   -  OSM '75  2-3

 

Voor de stand na drie wedstrijden, klik hier.

Voor een serie foto's van de wedstrijd, klik hier.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!