C-Junioren beker poule Groep 1 42

21 augustus 2010 12:15

Jager, W. de

De eerste klap is een daalder waard!

Afgelopen zaterdag 21/8/2010 stond de eerste echte wedstrijd van het nieuwe seizoen voor de C-1 op het programma. Thuis tegen 1e klasser Desto C-1 voor de KNVB beker. Na de warming –up was het, met Joey, Tom en Joram op de bank, om 12.15 uur zover.Obbe in actie

In het begin werden er een paar overtredingen door Vriendenschaar gemaakt. Niet zozeer opzet, maar meer net een pas te laat komen. Het was allemaal even wennen. Regelmatig werd over de vleugel de snelheid van Abdila gezocht, wat in de 8e minuut leidde tot een mooi schot van Ennes. Er volgden nog wat kansen en corners, maar de echte scherpte ontbrak nog.

In de achterhoede was het ook nog even zoeken. Het was duidelijk dat een ieder, nu het er echt om ging, nog even moest wennen. In de 15e minuut kwam Desto gevaarlijk door over de linkervleugel. Na een snelle inworp ging de Desto -spits alleen op onze keeper Marc af en gaf de bal een mooie lob over hem heen . Onhoudbaar……….  0-1.

Vriendenschaar was duidelijk even aangeslagen. Passes kwamen niet aan, er werd moeizaam gecombineerd. De inzet was er duidelijk wel. Dit resulteerde in de 15e minuut in een mooie combinatie tussen Abdillah, Maikel en Jeffrey. Een schot op doel, de Desto-keeper liet de bal los en … niemand. Meerdere keren vergat Vriendenschaar de afvallende bal op te pikken.

In de 18e minuut moest Marc ( die de C-1 kwam versterken vanuit de D-1 waarvoor dank!) als een haas zijn doel uit om de lange bal van Desto te onderscheppen. Hij kwam precies op tijd en redde zijn team. Het was duidelijk, het tempo moest omhoog. En dat gebeurde ook. Vriendenschaar werd gevaarlijker. Bij een lange bal van Desto kreeg onze verdediging de bal niet goed weg en gaf de Desto- spits weer een lob … 0-2. Ondanks dat Vriendenschaar gevaarlijker werd keken we nu wel tegen een flinke achterstand aan. Zo gingen we de rust in.

Wat trainer Willem in de rust tegen onze jongens heeft gezegd weet uw reporter natuurlijk niet, maar het heeft wel geholpen. Na het fluitsignaal van de uitstekend leidende scheidsrechter W. De Jager leek alles opeens heel anders. Passes kwamen aan en we zagen “driehoekjes”. Opvallend was dat de verdediging opeens veel meer rust uit leek te stralen. Het middenveld sloot goed aan en was in staat de bal ook even binnen de ploeg te houden. Kortom er was nog hoop.

In de 44e minuut schoot Manel na een goede corner hoog over. Er kwamen kansen!  Kort hierna kwam Joram in de ploeg voor Jeffery.  In de 46e minuut was het zover : Appie ging door op inzet en kon net zijn teen eerder tegen de bal krijgen dan de Desto-keeper:  1-2 . Er hing meer in de lucht. Onze jongens voelden dat ook.  In de 49e minuut werd Achraf, na een prima partij op het middenveld, gewisseld voor Tom. Het overwicht van Vriendenschaar werd steeds sterker. De 2-2 kon je bijna voelen aankomen. Joram ging op snelheid langs de verdediging van Desto, maar werd aangetikt waardoor hij viel. Jammer van de kans en geel voor Desto. Tom kwam alleen voor de keeper, maar bleek buitenspel te staan. Moegestreden verliet Appie in de 62e  minuut het veld voor Joey. Het regende inmiddels kansen, maar waar bleef het doelpunt? Kort hierna vond Maikel de tijd voor een prachtig afstandschot en scoorde de 2-2.

Vriendenschaar bleef aandringen. Er zat ook meer in. Desto leek vermoeid en bij de Culemborgers gaf de 2-2- extra energie. Terwijl de verdediging met Sonny, Bram, Mike en Obbe het achterin steeds goed dicht hielden ging de rest steeds aanvallender spelen. De druk nam enorm toe. In de 66e minuut na rust kwam Tom mooi door over de linkervleugel en gaf een voorzet die Enness knap inschoot: 3-2. Het leek  gespeeld. Direct hierna kreeg Joram de bal op het middenveld. Hij speelde  direct door naar Joey, die behendig 4-2 scoort. Ennes scoort de 3 - 2

Een goed begin van het nieuwe seizoen. Een leuke wedstrijd, die door de uitstekend fluitende heer De Jager ook echt een wedstrijd kon worden. Kortom, de eerste klap is een daalder waard. Uw reporter kijkt al uit naar a.s.  donderdag als de volgende bekerwedstrijd op het programma staat.