85'

3e klasse D

26 september 2020 15:00

F.M. (Frank) Tol

Ons eerste elftal heeft toch nog met 5-2 royaal afstand genomen van Voorwaarts, dat na een kwartier spelen brutaal weg met 0-2 de leiding had genomen van een slaperig Vriendenschaar. Maar na dat kwartier was ons elftal eindelijk wakker geschud.

Ons elftal begon in de volgende opstelling:

Michel Sprong (doel), Marwan Salama, Mitchell van Dalen, Mark Verrips, Dennis Veldhuizen, Corsin Vogtlander, Zinho Neves, Maurits Nijenhof, Vincent Zuurmond, Abid el Idrissi, Gill van Beurden.
Wissel stonden Charles van Oort,  Han van Blijdenveen, Anass Jijih, Rick Mulder en Stan van de Wiel (doel).

In het eerste kwartier van de wedstrijd was ons elftal bepaald niet bij de les. De bal ging traag heen en weer, alsof bij voorbaat vast stond dat Voorwaarts toch wel zou verliezen. Daar dacht Voorwaarts anders over. Al na vijf minuten stond Voorwaarts met 0-1 voor. De Utrechters zette een aanval op en er werd van onze zijde laks verdedigd. Met een schuiver passeerde Voorwaarts onze keeper.
Ons elftal wilde wel wat terug doen met doelpogingen van Vincent Zuurmond en de opgerukte Zinho Neves. Maar daarna was het woord weer aan Voorwaarts. Een Utrechtse aanval werd wegens buitenspel afgefloten; vervolgens werd een bal over ons doel geschoten. Voorwaarts mocht na een klein kwartier een corner nemen. De bal werd goed voorgezet en vervolgens doeltreffend ingekopt. 0-2 voor Voorwaarts en we stonden erbij en keken ernaar.

DSC08246.JPGNa zeven minuten een tegenaanval met Vincent; we staan al met 0-1 achter.

Ons elftal bleek door de twee doelpunten enigszins wakker geschud. Er kwamen een paar aanvallen via Abid en Zinho die niks opleverden. En Voorwaarts had zowaar nog de mogelijkheid om verder uit te lopen. Zinho verspeelde na 25 minuten de bal en dat leidde tot een tegenaanval van Voorwaarts waarbij de bal over ons doel werd geschoten. Twee minuten later moest bij weer een aanval van Voorwaarts de bal met een sliding uit ons doel worden gewerkt en ten koste van een corner.

Toch was de wedstrijd al aan het kantelen. Bij een goed opgezette aanval rond de dertig minuten spel bracht Gill van Beurden met een hard en zuiver schot de achterstand terug tot 1-2. Zulke doepunten heeft Gill nodig. Twee minuten later was het alweer gelijk. Nu door een schot van Maurits Nijenhof. Met enig gestuit lag de bal weer achter de keeper van Voorwaarts: 2-2.

DSC08279.JPGDruk op het doel van Voorwaarts

Vanaf dat moment bleek Voorwaarts defensief veel kwetsbaarder te zijn. Abid moest eerst nog worden behandeld wegens een blessure, maar toen was Vriendenschaar weer aan zet. Een collectieve aanval werd aan de rechterkant van het veld opgezet. Na een soort rondo  met diverse aanvallers kwam de bal in het bezit van Abid  die de bal loepzuiver  in de linkerbovenhoek van het Voorwaartsdoel schoot: 2-3 (minuut 40).

DSC08314.JPGAbid schiet Vriendenschaar naar 3-2

Direct erna probeerde Mitchel ook wat, maar zijn schot mislukte. Dat was een minuut later niet het geval, toen Gill de bal bij een aanval via Vincent toegespeeld kreeg. Gill scoorde opnieuw zonder aarzelen: 2-4.
Dennis Veldhuizen mocht nog een vrije schop nemen, maar die trof geen doel. Ons elftal ging toch maar met een mooie voorsprong rusten na een slap eerste kwartier.

In de tweede helft had Voorwaarts niet zo gek veel meer te vertellen. Als er duels moesten worden uitgevochten ging Voorwaars meermalen buiten het boekje. Na een kleine tien minuten kreeg Zinho, die wel een riskante speelstijl heeft met zijn dribbels, zo'n  'doodschop' dat de Voorwaartsspeler dat met direct rood moest bekopen.

DSC08355.JPGNa de aanslag werd Zinho verzorgd en kon hij gelukkig weer voort spelen

Vriendenschaar met elf tegen tien in overtal. Even later werd ook Mitchel gepakt.
Een hakballetje van Gill bij een aanval mislukte. Zinho rukte daarna op naar het doel van Voorwaarts, maar de defensie van Voorwaarts kon nog ingrijpen.

Na vijftien minuten in de tweede helft mocht Anass Jijih invallen en ging Gill van het veld af.  Vriendenschaar bleef de sterkere ploeg, maar kon het overwicht niet in grote kansen, laat staan doelpunten tot uitdrukking brengen. Rond de twintigste minuut stond ook ons elftal met tien man. Mitchel wilde met een sliding van achteren een aanval van Voorwaarts onschadelijk maken. De uitvoering van de sliding was zodanig dat Mitchel ook direct rood kreeg.

Vriendenschaar kreeg diverse kansen om verder uit te lopen. Ons elftal mocht een vrije schop van achteruit nemen. De bal kwam in het bezit van Vincent. Diens schot teisterde de kruising van paal en lat. Direct erna mocht Zinho een corner nemen. De bal werd door Maurits over het doel van Voorwaarts gekopt. Voorwaarts kreeg een vrije schop op de rand van het strafschopgebied te nemen. Maar die bracht Voorwaarts niet dichterbij.

In de 25e minuut werd Zinho weer eens ten val gebracht. Hij werd verzorgd. Tegelijk werd Abid van het veld gehaald en kwam Charles van Oort voor hem in de plaats.

Direct na deze wissel liet Voorwaarts zien zich nog niet bij een nederlaag te hebben neergelegd. Bij een aanval van Voorwaarts moest Michel naar de bal duiken en deze met behulp van onze defensie voor de voeten van de Voorwaartsaanval weggrissen.

DSC08392.JPGCharles van Oort jaagt op de bal.

Met nog een kwartier te spelen kwam Hans van Blijderveen in het veld voor Maurits.
Voorwaarts maakte weer eens een overtreding, ditmaal op Charles.De vrije schop werd ingekopt, maar ging net naast. Hierna waren er schoten op het doel van Voorwaarts door Vincent , Anass en nog eens Anass, de tweede keer met een halve omhaal. Geen succes.

Voorwaarts kreeg op de rand van het strafschopgebied van Vriendenschaar twee vrije schoppen achter elkaar te nemen. Een doelpunt bleef uit doordat de Voorwaarsaanvaller in kansrijke positie de bal knullig verspeelde.

Het was uiteindelijk Anass de impasse in de tweede helft doorbrak. Hij brak met de bal door de verdedigingslinie van Voorwaarts heen. En dan kan Anass als geen ander een fraai doelpunt maken. De bal  werd over en langs de keeper van Voorwaars gewipt (5-2). Nog geen minuut later kreeg Anass een uitgelezen kan om weer te doelpunten. Hij brak op identieke wijze door de verdediging van Voorwaarts heen. Nu werd hij hardhandig neergelegd. Penalty. Anass voltrok zelf het vonnis. Maar hij had buiten de keeper van Voorwaarts gerekend. Die dook naar de goede hoek en ranselde de bal uit zijn doel ten koste van een corner.

DSC08411.JPG

DSC08416.JPGAnass krijgt een penalty, maar benut die niet door een fraaie reactie van de keeper van Voorwaarts.

Nadat Vincent bij een aanval ook nog eens was aangepakt, floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Een duidelijke winstpartij, maar ons elftal speelde wel met vuur.

15.15  Odysseus '91  -  DESTO  1-1

Klik hier voor de stand na de tweede wedstrijddag. Ons elftal is na twee wedstrijdenaan  kop gekomen. FC Oudewater en EDO(U) zijn na twee wedstrijden ook zonder veriespunten. Dat geldt ook voor Brederodes dat de wedstrijd tegen DVS afgelast zag.