80'
88'

3e klasse D

19 september 2020 15:00

Een zeer sterk en zelfbewust eerste elftal heeft in een boeiend duel met 1-4 van Hercules gewonnen en daarmee zijn visitekaartje voor deze competitie afgegeven. Een prima opening van het seizoen. Zo willen we wel meer duels gaan zien.

Het was het laatste zomerweekeinde en de zon deed nog eens extra zijn best op het mooie kunstgrasbijveld waarop het duel zou gaan plaatsvinden. Waarom het naastgelegen hoofdveld in natuurgras niet voor deze wedstrijd beschikbaar was, geen idee. Er werd wel een partijtje jeugdvoetbal gespeeld.

Vriendenschaar speelde in de volgende basisopstelling: Michel Sprong (doel), Marwan Salama, Mark Verrips, Dennis Veldhuizen, Hans van Blijderveen, Corsin Voglander, Zinho Neves, Maurits Nijenhof, Abid el Idrissi, Charles van Oort en Gill van Beurden.
Wissels waren Rick Mulder, Vincent Zuurmond, junior Felix Brinkhuis en Martijn Bouwmeester (doel).

Huub van Oorschot was vandaag assistent-scheidsrechter aan Vriendenschaarzijde. Tussen het publiek ontwaarden we oud-voorzitter Gerrit Verkerk, die wel eens wilde zien wat Vriendenschaar vandaag in petto had.

Ons elftal pakte meteen het initiatief. Hercules kon vaak niet anders dan het spel van Vriendenschaar te ontregelen door overtredingen. Vooral Abid en Zinho waren veel aan de bal en moesten het nogal eens ontgelden door het fysieke spel van Hercules. Ons elftal verdiende diverse corners, maar die werden door de verdediging van Hercules weggewerkt. Charles van Oort was dichtbij een doelpunt in de vijfde minuut, maar de bal werd werd door Hercules tot corner verwerkt.

DSC08022.JPGCharles van Oort was dichtbij het openingsdoelpunt.

Een minuut later schoot Abid in het zijnet van het Herculesdoel. Af en toe verdiende Hercules ook een corner, maar onze verdediging had er goed het oog in en anders was Michel met een snelle reactie op zijn post.

Na een minuut of twintig moest Marwan Salama voor een pijnlijk blessure aan zijn duim worden behandeld. Zijn tegenstander was vermoedelijk van plan geweest om Marwan aan zijn shirt terug te trekken, maar trok wel heel erg stevig aan diens duim. Gelukkig kon Marwan de wedstrijd na behandeling voortzetten en dat deed hij zowel in de eerste als tweede helft voortreffelijk. In de tweede helft kreeg hij een paar keer applaus van de Vriendenschaaraanhang voor de wijze waarop hij de bal van zijn tegenstander weg griste.

Gill van Beurden als diepe spits werd diverse keren aan het werk gezet, maar hij was niet al te gelukkig in de afwerking. Er zat te weinig kruit in zijn schoen. Toch was hij degene die na pakweg 25 minuten spel een strafschop verdiende. Onderweg naar het Herculesdoel werd hij binnen het strafschopgebied door een verkeerde tackle op onjuiste wijze van de bal gewerkt. Penalty!
Abid nam de strafschop voor zijn rekening  en faalde niet: 0-1.

DSC08112.JPG
Gill wordt van de Herculeskeeper weggehouden

In het laatste kwartier van de eerste helft gebeurde er niet zo gek veel. Vriendenschaar bleef Hercules in het veld de baas. Gill kreeg nog een paar kansen, maar zoals vermeld, waren zijn inzetten te zacht. Abid zag een door hem genomen vrije schop over het doel gaan. Maurits was tien minuten voor de rust kansrijk. Hij werd in het strafschopgebied neergelegd, maar de scheidsrechter zag geen overtreding en Hercules nam de aanval over. Hercules haalde er een corner uit, maar niet meer dan dat.

DSC08090.JPG

De rust kwam met een 0-1 voorsprong voor ons elftal. In de rust verdwenen de spelers van Hercules naar hun kleedkamer, maar bleven de Vriendenschaarspelers op het veld. Beter gezegd verdwenen ze in de bosjes achter het doel dat in de eerste helft door Hercules was verdedigd. Daar werden de spelers voor de tweede helft in de luwte toegesproken voor de tweede helft.

DSC08114.JPG

Na de rust verwachtten we een offensief van Hercules om de gelijkmaker te forceren, maar die kwam er toch niet echt.  Hans van Blijderveen was bij de rust vervangen door Felix Brinkhuis. En die speelde in de tweede helft een degelijke partij voetbal. Aanvallen van Hercules, vooral via de ruimte aan de linkerflank, werden tijdig onschadelijk gemaakt door Corsin Vogtlander en vooral ook door Marwan Salama die zijn tegenstander op voetbaltechniek weg speelde. Michel moest enkele keren toch in actie komen, maar hield door snelle reacties het doel vooralsnog schoon.

Na een kwartier in de tweede helft werd Gill van Beurden vervangen door Vincent Zuurmond. Die leidde door zijn spel diverse aanvallen van ons elftal in. Het was Vincent die na ongeveer twintig minuten spel een aanval opzette, waarbij de bal bij Maurits terecht kwam. Die klopte zijn bewaker op snelheid en vervolgens liet hij de keeper van Hercules kansloos: 0-2.

Vriendenschaar leek op rozen te zitten, maar dat was toch niet het geval. Hercules mocht, met nog ongeveer een kwartier te spelen, een vrije schop aan de rand van het strafschopgebied nemen. De bal verdween hard en laag in het Vriendenschaardoel: 1-2. Zou Hercules alsnog opveren?

Abid el Idrissi liet zich vervangen en voor hem kwam Rick Mulder in het veld, een geheel ander type speler dan Abid. Rick moet het van zijn snelheid hebben. Welk verschil in speelstijl dan ook, Rick stond aan de wieg van de 1-3. Hij werd bij een aanval van Vriendenschaar, na een corner, in het strafschopgebied aangepakt. De scheidsrechter wees voor de tweede keer vandaag naar de stip. Maurits schoot de penalty onberispelijk in.

DSC08206.JPGRick neergelegd in het strafschopgebied. Penalty.

DSC08207.JPG
Maurits benut de strafschop: 1-3

Hercules probeerde nog wel in de wedstrijd terug te komen, maar de tijd was tekort en het echte geloof was ook weg. Vijf minuten voor het eindsignaal was er kort een opstootje door verontwaardiging bij Hercules dat een van zijn spelers over de zijlijn was gewerkt. Het was echter meer de frustatie over de naderende nederlaag:

DSC08222.JPG

Twee minuten voor het slot van de wedstrijd bezorgde ons elftal Hercules nog een extra domper. Rick Mulder bracht zijn tegenstander in de problemen en versierde een corner. Die werd genomen door Zinho. De bal kwam perfect voor het Herculesdoel. En daar was de ineens van achteruit opgedoken Dennis Veldhuizen die voor de vierde keer de Herculeskeeper het nakijken gaf met een onhoudbare kopstoot. En zo won ons elftal ruim van de Utrechtse ploeg.

Een pluim voor ons elftal dat op deze wijze het competitieseizoen voor geopend heeft verklaard.