VVIJ 1

Groep 2 43

12 september 2020 14:00

KNVB G.H. Meier

In een van Vriendenschaarzijde toch wel matige partij voetbal heeft ons elftal met 2-2 gelijk gespeeld tegen de zaterdagploeg van VVIJ. Dit gelijke spel was voldoende om op doelsaldo naar de knockout-fase in de bekercompetitie te gaan. Maar we hadden meer vuurwerk van ons elftal verwacht.

Je weet nooit waarom het in de ene wedstrijd beter loopt dan in het andere. Was er sprake van onderschattting of liep het een keer niet zo goed? Feit was dat de zaterdagploeg van VVIJ meer in zijn mars had dan iedereen vooraf had verwacht. Het elftal bezat enkele routiniers die het ons elftal knap lastig maakten. En VVIJ had ook een knappe doelman in de gelederen. Het spel van ons elftal was zeker in de eerste helft traag en er werd op een of andere manier nogal 'voorzichtig' gespeeld.

Vriendenschaar begon in de volgende opstelling: Michel Sprong (doel), Marwan Salama, Dennis Veldhuizen, Mitchel van Dalen, Thom Souhuwat, Corsin Vogtlander, Zinho Neves, Vincent Zuurmond, Abid el Idrissi, Anass Jijih en Gill van Beurden. Wissels waren Martijn Bouwmeester (doel), Hans van Blijderveen, Charles van Oort, Mark Verrips en Maurits Nijenhof.

DSC07876.JPGDuel met Abid

Na een drietal minuten de eerste serieuze aanval van Vriendenschaar die over Abid liep. De aanval liep stuk. Twee minuten later was er een aanval van VVIJ die door Michel onschadelijk werd gemaakt. De eerste corner was voor VVIJ in de dertiende minuut. De bal kon door onze defensie worden opgeruimd.

Na een kwartier spelen leek Vriendenschaar in een zetel te worden geholpen toen de scheidsrechter na een lichte, vrij onbeduidende duw  van VVIJ in het strafschopgebied ons elftal beloonde met een penalty. Gill nam de strafschop, maar de goede keeper van VVIJ dook naar de goede hoek en zorgde ervoor dat het 0-0 bleef.

DSC07879.JPG
Gill doet een uiterste poging om de bal te achterhalen

Dat VVIJ niet van zins was om zich bij voorbaat over te geven, bleek uit een tweetal vrije schoppen in de achttiende en twintigste minuut, die de ploeg mocht nemen. De bal kon door onze defensie worden weggewerkt. Hierop een aanval van Vriendenschaar in de 25e minuut, door de heel de wedstrijd ijverige Zinho, die echter op niks uitliep. Een minuut later redde de keeper van VVIJ bij een inzet van de opgerukte Thom. Weer twee minuten later speelde Abid met een bekeken hakballetje Vincent vrij, maar die schoot de bal over.

Dan gebeurde het onverwachte na pakweg 35 minuten spel. VVIJ brak uit en na een paar passes werd de bal  van dichtbij in het Vriendenschaardoel gewerkt: 0-1. Ons elftal probeerde via ondermeer Thom en Corsin terug te slaan, maar hun acties hadden geen resultaat. Vlak voor de rust kwam ons elftal toch op 1-1. Gill speelde de bal af naar Anass die heel beheerst en met een droog schot de keeper van VVIJ kansloos passeerde.

DSC07930.JPG
Corsin ontwijkt een sliding

In de tweede helft zette Niek Amelink drie wissels in. Mark Verrips voor Mitchel, Charles van Oort voor Anass en Maurits Nijenhof voor Gill. Vooral door de inbreng van Maurits kwam er meer snelheid in de ploeg. Al in de eerste minuut een snelle aanval van Vriendenschaar, maar Maurits kwam een fractie te laat. De keeper van VVIJ pakte de bal net even eerder.

Vriendenschaar kwam vooralsnog niet verder dan een paar vrije trappen na overtredingen op Abid. Ons elftal had uiteindelijk de hulp nodig van VVIJ. Bij een onbetekende situatie, na ongeveer een half uur in de tweede helft, liet een verdediger van VVIJ de bal door zijn benen glippen. Een buitenkans voor Maurits die de bal oppikte en de VVIJ keeper met zijn schot kansloos liet: 2-1. Gemopper uiteraard bij VVIJ.

Inmiddels waren er nogal wat overtredingen op Zinho begaan, die zijn misnoegen daarover kenbaar maakte. De scheidsrechter toonde hem tenslotte de gele kaart.

DSC07955.JPGCharles van Oort in actie

Twintig minuten voor tijd had Abid de kans om voor Vriendenschaar de score te verhogen. Maar onderweg naar het doel van VVIJ raakte hij de bal kwijt. Kort daarop werd Thom Souhuwat gewisseld voor Hans van Blijderveen. In de tachtigste minuut moest Hans worden verzorgd na een op hem gemaakte overtreding. Een minuut nadat hij was opgelapt, was hij betrokken bij een aanval via Maurits. Die zette vanaf de flank prima voor, maar Hans zag kans de bal van dichtbij toch over het VVIJ-doel te schieten.

In plaats van dat het 3-1 zou worden, werd het 2-2. VVIJ mocht een cormer nemen. De bal werd voor het Vriendenschaardoel gebracht. Onze defensie greep niet in en de 2-2 werd door VVIJ ingekopt.

In de slotfase had ons elftal de mogelijkheid om alsnog de winst te pakken. Het was een raadsel dat Maurits werd afgefloten terwijl hij op weg naar het VVIJ-doel tot twee keer toe werd afgestopt. Ook Zinho kreeg nog een kans, maar de pass van Vincent was te hard waardoor de bal over de doellijn ging.

DSC07988.JPGHoewel Maurits ten val wordt gebracht, wordt toch tegen hem gefloten.

Het bleef uiteindelijk 2-2. Zeker bevredigend voor VVIJ, minder voor ons elftal. Toch door naar de volgende ronde in de beker. Maar eerst wacht ons elftal bij de ouverture van de competitie in Utrecht het sterke Hercules.

Voor wat extra foto's, klik hier. De eerste foto is overigens een verzoekplaatje van VVIJ.