Een gelijkspel, een spannende wedstrijd en een gezellige 3e helft

39'

2e klasse 09

16 november 2019 11:15

Team zelf regelen

Zaterdag 18 november. Vandaag wordt de competitiewedstrijd tussen de JO9-1 en de JO9-2 gespeeld. Op diverse schoolpleinen in Culemborg wordt er al lang gesproken over deze zaterdag en deze wedstrijd, met hoge verwachtingen vanuit beide teams.

Vanuit de JO9-1 zijn alle spelers aanwezig, waardoor we met 3 wissels spelen. Amin en Niek zijn vandaag de keepers.

Gezien het feit dat de teams natuurlijk allebei dezelfde shirts hebben, speelt de JO9-1 met de shirts binnestebuiten. De tas met de uitshirts zat namelijk in de was 😊.

Na de aftrap vliegt het spel op en neer en zijn er kansen over en weer. De lat en de paal worden aan beide kanten geraakt, maar een doelpunt valt er maar steeds niet. Na de 1e 10 minuten een korte power speech van de trainers, maar ook na de 1e 20 minuten staat het nog 0-0.
Power speech JO9-1Power speech JO9-2

Na de rust begint de JO9-1 fel met aanvallen. Het is echter de JO9-2 die door een uitbraak van Levi de 0-1 maakt. In dezelfde minuut maakt Thomas weer gelijk! Zo hebben we ineens 2 goals binnen een minuut, waar het de hele wedstrijd daarvoor niet lukte door beide teams om een goal te maken.

Even later is het weer de JO9-2 die een doelpunt maakt, door Junaid dit maal. Het spel golft op en naar en de spanning is voelbaar binnen de lijn maar ook buiten de lijn met bij het aanwezige publiek.

In de laatste minuut is er een laatste krachtsinspanning van de JO9-1 en schiet Sem de 2-2 binnen. Direct na het doelpunt wordt er afgefloten en is de wedstrijd voorbij.
JO9-1 en JO9-2 bij elkaar

Iedereen is blij met de uitslag! Alle spelers komen na de wedstrijd nog gezellig bij elkaar om met z’n allen een frietje te eten met een glas limonade, dik verdiend voor beide teams.
Paten en limonade

En zo kunnen de gesprekken op de schoolpleinen weer verder aanstaande maandag, met hopelijk nogmaals in de toekomst een wedstrijd tegen elkaar.