Mark Verrips (schot)
50'

27 februari 2016 12:30

WSV C1 (Apeldoorn)  - Vriendenschaar C1 0-3

Gezellig een oefenwedstrijdje spelen in Apeldoorn en natuurlijk gaat Pa mee. Tegenstander WSV C1, eveneens uitkomend in de 2e Divisie D en net als Vrsch, 14 gespeeld en 13 punten. Een goed vergelijk hoe het er in deze twee afdelingen, qua sterkte voor staat.

Bij het warmlopen en inspelen kijk je onwillekeurig even naar de tegenstanders. Stevige knapen met over het geheel wat meer kilo’s dan wat Vrsch in het veld brengt. Eveneens een professionele aanpak. Het maakt een goede indruk. Ook een schitterend mooi sportcomplex. Als dan ook nog de zon uitbundig mee werkt merk je eigenlijk niet dat het toch maar een graadje of 5 is. Dus kraag op, uit de wind en we gaan als toeschouwer genieten van een, wat later blijkt, een heerlijke pot voetbal.

En met een prima scheidsrechter. Een clubman weliswaar maar in de goed zin van het woord. Aardig voor de tegenstanders en beslist geen thuisfluiter . . . .

Zoals altijd even aftasten hoe de verhoudingen liggen. En die lagen goed. Vrsch in een enigszins fantasie-opstelling. Uiteraard Lukas, die weer een stuk opgeknapt was t.o.v. vorige week. Achterin Marcin, Cornee, Dave (in het centrum) en Souhail. Het middenveld met Desley, Jawed, Mark en Huseyin en voorin Youri (gastspeler) en Anouar. Even wat rust voor vaste kern waardoor Gill en Stefan eens vanaf de bank zo’n wedstrijd kunnen meemaken. En dat was dikke pret voor de jongens. Die wisten totaal niet hoe gezellig zo’n bank met wisselspelers en stafleden tijdens een wedstrijd tekeer gaat. Ze gaven al aan dat vaker mee te willen maken . . . .

Na dat eerste aftasten bleek dat Vrsch met name sterk is in balverovering en de snelle voortzetting daarna. Daar verkeken de spelers van WSV zich behoorlijk op. Het handelsmerk van Vrsch: fel op de bal spelen en de tegenstander niet op laten bouwen, werkte ook nu weer. Een vrije trap in de 12e minuut werd het begin van de voorsprong. Huseyin legde de bal panklaar op het hoofd van Mark. Die kopte buiten bereik van de keeper op de paal. De terug ketsende bal kwam daarna precies op het hoofd van Desley en die prikte de 0-1 in het netje.

Door een doelpunt van Desley is Vrsch zojuist op een 0-1 voorsprong gekomen.

Hierna een snel en aantrekkelijk duel waarbij de middenvelders zich konden onderscheiden. Leuke acties van Huseyin en Desley en enkele rushes door het centrum van de verdediging van WSV door Mark. Achterin speelden Cornee ouderwets solide en bleek Dave een soort van openbaring. Sterk in de persoonlijke duels en goed in de voortzetting. Marcin en Jawed op rechts kwamen regelmatig sterk door en konden de snelle Desley regelmatig in stelling brengen. Anouar en Youri voorin zetten met af en toe slimme passes hun teamgenoten goed aan het werk. Kortom, het liep als een tierelier maar voor de rust kon de voorsprong niet verder worden uitgebouwd.

In de tweede helft kwamen Gill (voor Youri) en Stefan voor Huseyin, die vlak voor de rust licht geblesseerd raakte, in het veld. Dat leverde al na drie minuten resultaat op. Uit een vrije trap schoot Gill op de paal waarna Jawed de bal alsnog binnen werkte. Helaas stond Jawed al in buitenspel positie. Doelpunt terecht afgekeurd. Direct vanaf de aftrap door WSV pikte Mark op eigen helft de bal op. Met een sublieme rush slalomde hij een stuk of vier verdedigers voorbij, haalde uit en onhoudbaar voor de keeper verdween de bal in het doel, 0-2. Moettie vaker doen . . . .!!!!

Na een kwartier kwam Vrsch zelfs op 0-3. En weer stond Mark aan de basis met zo’n sterke rush. Lange benen, grote stappen, bal op Desley, voorzet op maat waarna Anouar beheerst de 0-3 mocht scoren. Uit het boekje en dit zijn toch de mooiste. Genieten in het veld en genieten op de bank door de staf. Hierna rusten voor Cornee (wat hamstring-problemen en uit voorzorg voor a.s. zaterdag) en Marcin zodat Huseyin en Youri nog wat  minuten konden maken.

Direct na de 0-3 een puike actie van Lukas die onverschrokken de bal van de schoen van een doorgebroken WSV-aanvaller plukte en daardoor een tegentreffer voorkwam. De laatste minuten van de wedstrijd kregen de toeschouwers een vorm van gallery-play voor geschoteld. Snel spel, korte passes, wisselende posities, voor de tegenstanders om gek van te worden. Voor de Vrsch-supporters heerlijk om te zien. Punten in de knip en even laten zien wat we kunnen.

Schrijver dezes denkt dat dit een uiterst nuttige oefenwedstrijd is geweest en dat door dit resultaat op zeker energie en zelfvertrouwen is getankt voor de wedstrijd van a.s. zaterdag tegen UVS (12h00 uur) dat met 24 punten op de 5e plaats staat.