Aantrekkelijk duel eindigt in 1-1

Vriendenschaar JO15-1

1 - 1

OJC Rosmalen C1

Datum

30 januari 2016 12:30

Accommodatie

Sportpark Fazantenkamp
Fazantenkamp 619
3607DK
MAARSSEN
tel. 0346-562911

Vriendenschaar C1 -  OJC Rosmalen C1 1-1

Door de mannen was op deze ‘vrije’ zaterdag een leuke oefenwedstrijd georganiseerd. Tegenstander was OJC Rosmalen C1, uitkomend in de Derde Divisie D. In deze Divisie staat OJC-C1  op de tweede plaats direct achter Baronie C1 dat met 32 punten stevig los staat. OJC heeft 26 punten.
Onder verre van ideale weersomstandigheden ging deze wedstrijd van start.  

Scheidsrechter Ton Copper kwam ruim voordat de wedstrijd het derde veld keuren. Door de vele regen stond het blauwe veldje en het pupillenveld vrijwel geheel onder water. Ook aan de andere kant van het complex was het helemaal mis. De elftalcontainers onder de tribune stonden in een laag water van zo’n 15 centimeter. Het was onmogelijk om zonder natte voeten ballen te kunnen oppompen. Daar moet beslist wat aan gedaan worden.

Het derde veld was dus goed bespeelbaar en er werd afgesproken om drie keer 20 minuten te spelen. En het werd een boeiende wedstrijd. In het eerste part een gelijk opgaande wedstrijd met de toch wel betere kansen voor Vrsch. Net als eereder deze week tegen FC Utrecht, werd het accent door Vrsch gelegd op het vroeg druk zetten. OJC had daar behoorlijk veel moeite mee en kon daardoor niet in het spel komen. Juist door dit vroeg storen werd regelmatig een door OJC opgezette aanval onderbroken en overgenomen. Kansen en kansjes werden helaas niet benut.

Ion het tweede part creëerde Vrsch een overwicht dat meerdere kansen op een doelpunt opleverde. OJC zakte wat in, was kennelijk niet zo gewend dat er zo kort werd gedekt maar Vrsch profiteerde niet van de mogelijkheden om de score te openen. Echter vlak voor het einde van part-2 werd Nawfal door het middenveld aangespeeld, die speelde de bal vrij en bediende Mark op maat. Enkele stappen, een schot en buiten bereik van de OJC-keeper verdween de bal in het doel, 1-0.

Hoewel het er op leek dat de spirit er bij beide teams in part-3 wat weg leek te zakken ondanks dat het intussen droog was geworden liet ook OJC zien dat ze niet voor niets op plek twee op de ranglijst staan. Er werden soms stevige duels uitgevochten waarbij ook Vrsch zich zeker niet onbetuigd liet. Resultaten van trainingen worden langzamerhand zichtbaar. En ook door enkele omzettingen lijkt het elftal sterker te worden. Toch kwam OJC aan de gelijkmaker. Uit een toegekende corner, wat geen corner was, kopte een OJC-aanvaller snoeihard en tegendraads de bal binnen. Lukas had hierbij geen schijn van kans, 1-1. In de vijf minuten die daarna nog gespeeld moesten worden kwam in de stand geen verandering meer.

Een uiterst nuttige oefenwedstrijd vond ook trainer Ricardo van Gaal van OJC. Hij vond dat we binnenkort maar weer eens tegen elkaar moesten oefenen. Lekker fel gespeeld in een leuke wedstrijd waar alle spelers flink aan de bak moesten. Wel jammer van al die regen.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!