6 februari 2016 12:15

Groot, B.A. de

Einde van het KNVB-Beker-avontuur voor Vrsch C1

Vriendenschaar C1 – BuitenBoys C1 -  2-3

In de achtste finales vandaag de wedstrijd tegen BuitenBoys C1, een team dat uitkomt in de 3e Divisie B en op dit moment op een derde plaats staat achter GVVV en Waterwijk. Voor Vriendenschaar een tegenstander van formaat tegen wie in het vorig jaar gespeelde KNVB-Bekertoernooi in de finale in de laatste minuut met 0-1 werd verloren.

Vrsch had dus wat goed te maken en Gill leek in de 3e minuut al op weg naar een doelpunt maar deze aanval werd uitstekend afgeslagen met een snelle aanval van BuitenBoys waarbij keeper Lukas aanvankelijk goed ingreep maar ook een “Heemskerkje” (keeper van FC Den Bosch) maakte door de bal simpel te verspelen waarbij Cornee de bal alsnog van de doellijn weg kon werken en daardoor een vroeg tegendoelpunt wist te voorkomen.

Binnen het kwartier nog twee perfecte reddingen van Lukas die daardoor weer zelfvertrouwen tankte en verder een puike wedstrijd speelde. Ook Marcin was goed op dreef,  stoorde goed en kon regelmatig op rechts opkomen. Bij een zo’n uitval werd Gill in stelling gebracht die net een voetje tekort kwam om te scoren. Na 20 minuten leverde goed storen door Gill bijna weer een doelpunt op. Uit de door Gill terug gelegde bal volgde een schot dat helaas net over ging.

En zoals vaker valt het doelpunt aan de andere kant. Met een sterke wind mee kreeg BB op links net buiten de 16 een vrije trap te nemen. Met rechts werd de bal naar de verste hoek gestuurd waar Lukas net niet meer bij kon waarna de bal in het doel zeilde, 0-1. Minuten voor de rust een uitval van Desley op rechts gevolgd door een prima strakke voorzet die op een haar na door Gill werd gemist. Maar in blessuretijd  een gevaarlijke uitval van BB waarbij de bal met Kunst en Vliegwerk weer door Cornee van de lijn kon worden weggewerkt. Rusten dus met een 0-1 achterstand.

Na de thee en met een sterke wind nu mee zou het kunnen gebeuren maar BB sloeg keihard toe. Al in de 5e minuut van de tweede helft een snelle uitval, een snelle uitval over rechts, mis tasten, voorzet, schot op doel en hangen, 0-2. Weer vijf minuten later bijna de 1-2. Na balverovering achterin volgt een pass op Gill. Zijn schot belandt echter op de lat i.p.v. in de goal. Het blijft nog 0-2 waar drie minuten later wel verandering in komt. Wederom wordt een foutje achterin genadeloos afgestraft waarna BB koelbloedig afrond, 0-3. Gelopen koers voor BB? Nee dus.

Er wordt een schepje bovenop gedaan, er wordt ook gewisseld en het lijkt of de wedstrijd kantelt. We krijgen de vijf minuten van Huseyin. Eerst mag hij op links een vrije trap nemen, vrijwel op dezelfde plek als waar vandaan BB de 0-1 scoorde. En ook Husyin haalt dat kunstje uit en scoort de 1-3. Minuten later krijgt Vrsch nu op rechts weer een vrije trap te nemen en weer staat Huseyin achter de bal.  Zij schot bereikt Mark die fraai de 2-3 binnen kopt. De wedstrijd wordt een stuk levendiger want met nog een kleine tien minuten te gaan komt er weer hoop. Het wordt een boeiend en zeker spannend einde van een wedstrijd waarin BB toch het betere voetbal heeft laten zien maar waarin Vrsch heeft aangetoond dat met een flinke dosis inzet toch een resultaat kan worden behaald. Hert elftal heeft laten zien dat er progressie wordt geboekt en dat met deze inzet de toekomst met vertrouwen tegemoet gezien kan worden.