Vrsch C1 bekert ronde verder na strafschoppen tegen Elinkwijk C1

C-junioren, C1, Groep 1 2

21 november 2015 12:25

Moolhuizen, A.

Elinkwijk C1 - Vriendenschaar C1 1-1 (Vrsch wns)

Hierbij het verslag van de bekerwedstrijd in de tussenronde van de tweede knock out fase van het bekertoernooi West 1 voor de standaard teams C- junioren

De eerste tik werd al uitgedeeld voordat de eerste bal werd gespeeld; vraag van de trainer was op welk veld wij konden warm lopen..... Antwoord van de Elinkwijk vertegenwoordiger; “gaan jullie maar warm lopen op dat veld daarachter”; één grote modderpoel was het. Lukas die bij wijze van spreken niet één keer gedoken had omdat hij dan al helemaal doorweekt zou zijn...
Tot onze verbazing zagen we Elinkwijk gewoon hun warming-up doen op een goed veld!!! 1-0 zou je zeggen voor Elinkwijk, ware het niet dat je dit soort dingen ook kunt omzetten in positieve energie!!! Roger had dit ook nog even aangegeven bij de scheidsrechter en omdat Elinkwijk zich ook nog eens bijna tien minuten later op het veld presenteerde waren onze jongens meer dan 100% super gemotiveerd om hier een resultaat te gaan behalen!!!

Elinkwijk koploper in de tweede divisie A en wij op een 10de plaatst in de tweede divisie B. Het eerste wat je dan verwacht is dat de ploeg uit Utrecht de lakens gaat uitdelen maar niets was minder waar... Onder aanvoering van Mark als aanvoerder werd de ploeg uit Zuilen onder druk gezet, zonder dat we echt direct gevaarlijk werden!!! Elinkwijk probeerde constant van achter op te bouwen maar waar wij hun opbouw direct onder druk bleven zetten.... Vriendenschaar had optisch het overwicht, maar de eerste kans kwam uit een standaard situatie. Een toegekende vrije trap van Novell na ongeveer 18 minuten werd bekwaam door de keeper uit de rechterhoek gestompt.  In de 25ste minuut een vrije trap vanaf de linkerkant werd door Mark in de 16 geplaatst waarna Gill de bal doorkopte en Yawed de bal met het hoofd over de keeper verlengde,  0-1!!!!

Niks aan het handje zou je zeggen....  Maar vijf minuten voor de rust werd een misverstand tussen Stefan en Lukas direct afgestraft door de spits van de Zuilenaren 1-1.  Net hiervoor was Tim ( voetblessure) vervangen door Savio die hiervoor nog zijn pot in de C2 had gespeeld.

De tweede helft begon met aan Elinkwijk zijde een nieuwe rechterspits, waar Savio zijn handen aan vol had maar het toch behoorlijk goed heeft gedaan!!  De eerste 20 minuten van de tweede helft waren zeker voor de ploeg uit Utrecht, zonder echt direct gevaarlijk te worden. En die ene keer dat ze dat wel deden stond Lukas met een katachtige reflex in de weg!! Toen kwam het omslagpunt in de tweede helft. Een diepe bal op Novell,  die na een mooie actie een stevige tackle te verwerken kreeg en daarna, toen er al gefloten was ook nog eens van zo’n  drie meter de bal in zijn gezicht getrapt kreeg!!!! De eerste tackle werd bestraft met  geel en de bal die Novell in zijn gezicht kreeg werd bestraft met direct rood....  Hierna werd Vrsch sterker en Novell schoot nog één keer op de lat en één keer een uitstekende redding van de Elinkwijk-keeper.

Vrsch  voelde dat er meer in zat maar het bleef uiteindelijk 1-1.  Vermeldenswaard zijn de invalbeurten van Savio en Anuar, beide spelers van de C2, die het op dit niveau zonder meer prima hebben gedaan!!!
Na de eindstand van 1-1 moesten direct strafschoppen de beslissing brengen. ( Elinkwijk had één minuut voor tijd hun keeper gewisseld; waar hebben we dit eerder gezien......)

De eerste pingel werd genomen door Novell,  aanloop....en mis!!!  Alleen had de keeper te vroeg een stapje naar voren gedaan waardoor hij nog een keer mocht aanleggen en nu feilloos raak schoot, 1-0. Nu was het de beurt aan Lukas en hij stopte direct de eerste inzet, nog steeds dus 1- 0 voor ons! Stefan legde aan voor de tweede strafschop ..... Mis!!! En Elinkwijk maakt de tweede 1-1. Nu de beurt aan Gill, aanloop en... Mis!!! Fluitje van de scheids en die gaf aan dat de keeper wederom te vroeg een stapje naar voren had gezet dus de pingel moest overnieuw; en ook nu ging de herkansing erin. 2-1 en Elinkwijk scoort ook 2-2. Nu ging onze C2-er Anuar achter de bal en hij liet deze kans niet onbenut 3-2 voor ons; nu moest Elinkwijk voor de gelijkmaker gaan, maar ze zijn de bal nu nog aan het zoeken. Hij schoot de bal bij de tweede paal van het oude Minerva veld erin... Dus 3-2 voor ons en Mark mocht de beslissende nemen!!! Mark die dit seizoen twee keer een strafschop niet had benut stond nu wel zijn mannetje en hij schoot onberispelijk de 4-2 binnen!!!! Wat een feest..... Vriendenschaar door naar de laatste 16!!! Wat een geweldige teamprestatie mannen, iedereen was trots op de uitslag en was blij met de inzet en het vertoonde spel!!!! Toppers....