Bekerwinst voor Vrsch C1 na uitstekende 1-3 overwinning op GVVV

C-junioren, C1, Groep 1 09

24 oktober 2015 12:00

Bakkali Yakhlef, F.

GVVV C1 – Vriendenschaar C1 1-3.

Na een goede warming-up en wat gerichte aanwijzingen over de manier van spelen is Vrsch C1 de wedstrijd goed begonnen. Ook werd de spelers verteld op welke manier zij het spel van GVVV het beste konden ontregelen. En dat de spelers nu al snelle leerlingen en uitstekende toehoorders zijn bleek al snel. Want binnen drie minuten was er een schitterende door gekopte bal van Nawfal op de attente Gill die daarna de linkerhoek uitzocht om fraai de 0-1 binnen te werken. Een geweldige opsteker en een domper voor Veenendalers die toch een volstrekt ander scenario in gedachten hadden.

De wedstrijd verloopt daarna in een hoog tempo over en weer. Hierdoor werd ook direct duidelijk waarom GVVV bovenaan staat in de 3de divisie!!! Maar Vrsch had zijn huiswerk goed gedaan. Wist waar met name de kracht bij GVVV lag zodat door uitstekend anticiperen en goed spel van ons middenveld, met Cornee, Viktor en Desley, dit uitstekend te ontregelen. Een en ander zeer tot frustratie van GVVV-spelers en trainer.

De grootste kans van GVVV op een doelpunt was nota bene een kopbal van onze linkerverdediger Dave die griezelig zuiver in de richting van de kruising ging, maar met ren katachtige reflex werd deze inzet gepareerd door Lukas die ook vandaag weer een enorme sta in de weg was voor de tegenstander!!! Reactie van Dave ‘even kijken of Lukas ook goed bij de les was . . . ‘

De eerste helft werd dus afgesloten met een 0-1 stand.

In de tweede helft kwam Huseyin voor Jawed in het veld. GVVV gooide er nog een schepje bovenop, ging  nog feller spelen maar Vriendenschaar speelde zich daar vrij gemakkelijk onderuit. In de 52ste minuut wilde de keeper van GVVV de back inspelen, maar Nawfal was er als de kippen bij, veroverde de bal, zette een solo in en scoorde beheerst de 0-2. Hierna een fase waarin de scheidsrechter een hoofdrol opeiste door wel heel gemakkelijk met gele kaarten te gaan strooien en hoe wonderlijk vrijwel het merendeel van deze gekleurde kaarten vielen aan de kant van Vrsch. Dan een situatie waarbij de keeper van GVVV heel opzichtig Desley vast pakte, hetgeen duidelijk met een rode kaart bestraft had moeten worden en een strafschop. De scheidsrechter liet doorspelen.

In de 57ste minuut een diepe bal die voor de voeten van Nawfal valt. Met een schitterende beweging krult hij de bal met een curve over de keeper heen in het doel, 3-0. Gelopen koers? Nee, want een wedstrijd met  een voorsprong is pas gewonnen wanneer de scheidsrechter voor de laatste maal heeft gefloten. Inzet dus tot aan dat laatste fluitsignaal.

Met nog 7 minuten te spelen krijgt Marcin zijn tweede gele kaart, dus rood, waarna in de 69ste minuut uit een vrije trap vanaf de linkerzijde van GVVV de 1-3 valt. Hierna is het alle hens aan dek waarbij in de extra tijd Huseyjn ook nog eens direct rood krijgt voor geschoteld voor vermeend natrappen ( iets wat wij niet hebben gezien). Vlak hierna fluit de scheidsrechter af en heeft de C1 een geweldige team prestatie geleverd door zich een ronde verder in het KNVB-Beker-Avontuur te hebben geknokt. Grote Klasse!!!

Iedereen, begeleiding en supporters kunne weer supertrots op de C1 zijn. Ze hebben het toch maar weer geflikt. Hard gewerkt mannen en verdiend gewonnen!!!! Nu op naar de komende weken waarin zeer cruciale wedstrijden op het programma staan. Want met deze inzet en motivatie moeten we in de komende weken veel punten gaan pakken!!!!