Werklust Vrsch C1 beloond met gelijkspel tegen Haaglandia C1

Haaglandia/Winston C1

1 - 1

Vriendenschaar JO15-1

35'
Assist: Mark Verrips
... (schot)
53'

Competitie

C-junioren zaterdag, C1, 2e divisie B

Datum

20 februari 2016 12:30

Scheidsrechter

Haak, A.N.M. van der

Accommodatie

Sportpark Fazantenkamp
Fazantenkamp 619
3607DK
MAARSSEN
tel. 0346-562911

Haaglandia/Winston C1 – Vriendenschaar C1  1-1


In deze uitwedstrijd zou het niet eenvoudig worden om punten te pakken tegen het op de 6e plaats staande Haaglandia. Een stugge ploeg met enkele behendige spelers in de frontlinie en een oer degelijke achterhoede met een imposante keeper, formaat Piet Schrijvers. Ga daar maar aan staan.


Thuis werd eerder een 1-2 nederlaag geleden in een bijzonder aantrekkelijk duel. Nu werden de zenuwen een beetje op de proef gesteld doordat beide teams in vrijwel dezelfde outfit het veld betraden. Logisch dat de verder uitstekend leidende scheidsrechter Van der Haak de thuisploeg verzocht voor andere shirts te zorgen. Dat duurde bijna een half uur en toch zat de Zeeman recht tegenover het sportcomplex . . . .

Door het ontbreken in de achterste linie van zowel Tim als Viktor die vakantie gingen vieren was de technische staf genoodzaakt een ander concept te kiezen wat uiteindelijk goed uitpakte.  Met een war grieperige Lukas in de goal, Dave op links en Marcin op rechts met Cornee en Stefan in het centrum van de verdediging leek het achterin goed dicht getimmerd. In het centrum van het middenveld opereerde Mark met rechts van hem Desley, terug gehaald van de rechtervleugel en op links Huseyin. Dat werden de pendelaars tussen achter- en voorhoede en belangrijkste afbrekers van de aanvallen van de tegenstanders. Voorin moesten Anouar, op rechts, Nawfal op links en Gill in het centrum voor oorlog zorgen. En al na 20 seconden na de aftrap kreeg Nawfal een uitgelezen, bijna niet te mussen mogelijkheid zijn elftal op een 0-1 voorsprong te zetten. Als een mes door de zachte boter verliep de aanval over de linkerflank met Nawfal als eindstation. Hij kon de bal beheerst in het doel schuiven maar koos voor een acrobatische, circusachtige oplossing over de 1,85 meter hoge keeper heen. Geen kracht in het schot zodat de bal nog ruim voor de doellijn kon worden weg gewerkt. Haaglandia werd sterker en Vrsch moest alle zeilen bijzetten om een achterstand te voorkomen. Na bijna een kwartier spelen de gevaarlijkste uitval van de Hagenaars tot dan toe. Vanuit een snelle aanval werd de bal goed ingeschoten. Flitsende reactie van Lukas. Uit de rebound belandde het schot op de paal en werd daarna weg gewerkt. Dat was even billen knijpen. Gelukkig dat Lukas voor de wedstrijd nog een aspirine had ingenomen zodat hij geen hoofdpijn meer had. Dat kreeg hij bijna weer nadat bij het uitverdedigen soms wat al te slordig met de bal werd om gegaan. Op slag van rust een uitval van Vrsch over de linkerkant. Nawfal brengt de bal op, plaatst op Huseyin, die tikt door op Mark die met een steekbal Anouar bereikt die beheerst de 0-1 binnen schiet. Vloeiende aanval uit het boekje. Ook de scheidsrechter stond te genieten maar liet niet meer aftrappen. Met een goed gevoel en een voorsprong rusten.

Na de thee een gemotiveerd Haaglandia dat op jacht ging naar de gelijkmaker. Even alle hens aan dek maar deze eerste aanvallen werden, soms met kunst en vliegwerk, goed gepareerd. Vrsch was aangewezen op de counter en in minuut 47 werd op rechts Desley 47diep aangespeeld. Behendig passeerde hij zijn man en zijn schot werd door de keeper gestopt, ketste terug voor de voeten van Gill die daarna de bal ongelukkig raakte en net naast schoot. Dit had hem moeten worden. Maar twee minuten later weer een uitstekende pass door het centrum op Gill. Snel als hij is ging hij zijn verdediger voorbij waarna de grensrechter voor buitenspel vlagde dat werd overgenomen. Puntje verdiend voor de grens, uitstekende mogelijkheid op een doelpunt verkeken.

En dan toch de beslissende aanval van Haaglandia in de 53e minuut. Een snelle aanval over links, een terug getrokken voorzet op de mee opgekomen spits, de uithaal en de vertwijfelde duik van Lukas naar de niet te pakken bal, 1-1.

Met deze stand floot scheidsrechter Van der Haak, die het voortreffelijk deed, voor de laatste keer. Nog een opmerking. Er komt te weinig rendement uit de aan Vrsch toegekende vrije trappen. Hier moet een soort automatisme in worden aangebracht, wie ze neemt en waar de bal heen moet. Nu leverden deze vrije mogelijkheden precies een rendement nul op. We hebben lengte en kracht voorin waar juist met vrije trappen veel meer gebruik van gemaakt moet worden. Verder een prima resultaat behaald door weer veel inzet en een goede conditie. Het is maar één puntje maar onderin tellen deze punten bijna dubbel.  

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!