Vrsch C1 beëindigt competitie met kleinste nederlaag tegen Spijkenisse

Vriendenschaar JO15-1

0 - 1

Spijkenisse C1

11'
... (schot)

Competitie

C-junioren zaterdag, C1, 2e divisie B

Datum

7 mei 2016 11:00

Scheidsrechter

Ghijsen, H.P.

Accommodatie

Sportpark Fazantenkamp
Fazantenkamp 619
3607DK
MAARSSEN
tel. 0346-562911

Vriendenschaar C1 – Spijkenisse  0-1

De doelstelling deze competitie was: HANDHAVEN. En met de inzet van niet alleen de spelers maar juist ook van de technische staf is deze doelstelling ruimschoots gehaald. Hoewel in het begin van de competitie toch heel veel punten verloren gingen bleef er toch steeds het vertrouwen in een ommekeer.

Er werden in het verloop van de competitie punten gesprokkeld en er werd ruim afstand genomen van de onderste, c.q.  degradatieplekken. Ook volgend jaar kan de nieuwe trainer van de C1 een start maken in de 2e Divisie, de op een na hoogste afdeling van Nederland en dat is zeker een compliment waardig.

Soms beschikt een vereniging over een uitzonderlijke lichting. Nou, van zo’n lichting was dit jaar zeker geen sprake. Er moest elke wedstrijd gebikkeld worden. Fel op de bal spelen en veel trainen waarbij met name de (loop)trainingen van Guus van den Boom veel hebben bijgedragen aan dit resultaat. Ook tegen Spijkenisse, de laatste wedstrijd deze competitie, dat uiteindelijk als vierde eindigde werd bij vlagen leuk en aantrekkelijk voetbal getoond maar de vroege 0-1 bleef tot aan het einde op het scorebord staan.

Het was eigenlijk de eerste actie waarbij Lukas op moest treden want tot dan toe had hij nog geen fatsoenlijke bal te verwerken gekregen. De linksachter van Spijkenisse komt snel op tot vlak voor de achterlijn. Zijn  voorzet bereikt de spits die heel beheerst de bal de bal in de verste hoek tikt. Ongrijpbaar voor Lukas, en 0-1.

Het spel golft heen en weer zonder dat de keepers echt in moeilijkheden worden gebracht. Achterin het centrum met Cornee en Stefan staat het als een huis. Op de flanken hebben Tim en Marcin het een stuk moeilijker met de behoorlijk snelle buitenspelers van Sp’nísse. Op het middenveld heerst Mark die vaak met rushes tot ver in de verdediging van Sp’nisse door dringt. Uit een van deze acties wordt Nawfal in stelling gebracht maar die ziet zijn schot op de lat uiteen spatten. Ook in de 16-meter bij de tegenstander wordt vaak vergeten om te schieten. Een beetje pielen met de bal in plaats van uithalen. Steeds kan de bal, vaak met kunst en vliegwerk, worden weg gewerkt. Kort voor de rust nog een heerlijke actie van Mark. Slalomt tussen vier, vijf verdedigers door richting de goal. Zijn schot gaat via de buitenkant van de paal net naast. Om het de tegenstanders echt moeilijk te maken moet de druk naar voren groter worden. Dat zien we gelukkig terug in de tweede helft. Ondanks dat er drie spelers niet aanwezig waren, Huseyin, Jawed en Viktor, toch een pluim voor de inzet van de rest van het team.

In de tweede helft zagen we weer het soort voetbal waarmee eerder punten werden behaald. Kort op de man spelen, sneller de druk naar voren en eerder schieten, hoewel? Gill had direct na rust bijna de gelijkmaker op zijn schoen. Uit een corner volleerde hij de bal richting doel maar had de pech dat die net naast de verkeerde kant van de paal ging. Ook Sp’nisse kwam natuurlijk ook enkele keren gevaarlijk in de buurt van Lukas. Halverwege zelfs een soort circusact van Lukas waarbij hij de bal tot zelfs vlakbij de hoekvlag verdedigde. En ook enkele hachelijke situaties direct voor zijn doel werd de bal soms op miraculeuze wijze weg gewerkt. De laatste mogelijkheid was voor Nawfal. Ook de Sp’nisse keeper kwam een keer ver zijn doel uit. Moest snel terug sprinten omdat Nawfal de bal van grote afstand op doel schoot. De keeper kon nog net voor de doellijn de gelijkmaker voorkomen.

Jammer dat deze laatste wedstrijd met een 0-1 nederlaag werd afgesloten. We hebben tenslotte een heel seizoen lang kunnen genieten van een leuk stel jongens die onderweg zijn om man te worden. Zij hebben het beste uit zichzelf gehaald mede dank zij de geweldige inzet van Henk, Chris, Tolunay, Martinus en Roger en natuurlijk de vaste kern (groot)ouders die vrijwel wekelijks, uit en thuis van de partij waren. We kunnen er ondanks alles met een goed gevoel op terug kijken.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!