C-junioren zaterdag, C1, 2e divisie B

30 april 2016 11:00

Kuijt, J.C.

Spartaan'20 C1 - Vriendenschaar C1  3-0

Vandaag dus de voorlaatste wedstrijd van deze competitie. En niet de minste. Met nog slechts twee wedstrijden te gaan heeft tegenstander Spartaan ’20 zes punten voorsprong op nummer twee Barendrecht. Een gelijkspel volstaat voor het kampioenschap maar de koploper gaat natuurlijk voor meer en dat is logisch zou ook Cruyff zeggen.

Vaak alle zeilen bijzetten om de 'kampioenen' van onze goal vandaan te houden

Maar hoe gek het ook klinkt, na zeven minuten had het zo maar 0-2 kunnen staan. Natuurlijk waren ze in Rotterdam ook zenuwachtig in deze kampioenswedstrijd. Natuurlijk hadden ze ook de resultaten gezien van Vrsch in het tweede deel van de competitie en natuurlijk wilden ze ook deze wedstrijd winnen. Slordig of eigenlijk knullig en overmoedig uitverdedigen door de Spartaan-keeper bracht al in de eerste minuut Gill in balbezit. Die schrok eigenlijk van deze buitenkans en schoot te gehaast zodat de keeper alsnog kon redden.

En kwamen ze in de buurt van onze goal dan bleek Lukas vaak een te grote sta-in-de-weg

Minuten later een snelle uitval met [perspectief maar ook deze kans werd niet in een doelpunt omgezet. In de 11e minuut werd echter de ban gebroken. De aanval van Spartaan’20 werd via het centrum opgezet richting rechtervleugel, op dat moment de minst sterke kant van Vrsch. De rechterspits kwam dichtbij het doel van Lukas, waagde een schot en buiten bereik van Lukas sloeg de bal binnen, 1-0. Met deze voorsprong verdween ook direct het voorzichtige voetbal van de Rotterdammers. Ze kwamen los en hoe. Met fris voetbal, perfect positiespel werd Vrsch alle kanten uit gestuurd. Het sterkste deel van Vrsch, de achterhoede, hield echter goed stand. De uitvallen van Vrsch werden schaars maar af en toe kreeg ook Gill voorin nog wel eens de bal aangespeeld om de forse keeper op de proef te stellen. Helaas, daar bleef het bij. Niet alleen in fysiek opzicht kwam Culemborg te kort.

Achterhoede en middenveld moesten flink aan de bak tegen dit elftal

Ook het positiespel van Spartaan’20 was stukken beter. Hier zag men de enige, echte kampioensploeg aan het werk. Werden we eerder in de competitie nog finaal weg gespeeld nu ging dat  stukken moeilijker. Het duurde zelfs tot in de blessuretijd van de eerste helft voordat de 2-0 werd gescoord. Een vrijwel identiek doelpunt als de 1-0. Van het centrum naar de vleugel, voortrekken en binnen schieten. Lukas is bij dit soort ballen vrijwel kansloos. Hem valt dan ook niets te verwijten.

Regelmatig stond onze verdediging onder grote druk van een sterker Spartaan'20

In de 2e helft kwamen Nawfal voor Jawed en Souhail voor Tim in het veld. Nawfal moest via de linkerflank proberen de druk naar voren wat op te voeren wat aanvankelijk lukte maar vooralsnog geen doelkansen opleverde. Ook nadat Huseyin voor Marcin in het veld kwam veranderde het in dat opzicht niet  echt. Hoewel Huseyin nog een geweldige kans kreeg te achterstand te verkleinen. Even te lang wachten met schieten bood de verdediger de mogelijkheid er nog net een voetje tegenaan te krijgen. Ook de hoekschop leverde niets op.

Spartaan’20 speelde er lustig op los en kreeg met name op hun rechterflank zeeën van ruimte om de mooiste aanvallen op te bouwen. Lukas op goal genoot met volle teugen. Dit was nog eens een wedstrijd waar hij de blitz kon maken. Voorzetten, inzetten, schoten op doel, alles pakte hij. Maar minuten voor het einde weer zo’n aanval als in de eerste helft beschreven. Centrumaanval, bal naar de rechterflank, door tot aan de achterlijn, terugtrekken en boem/pats hangen, 3-0. We zagen de enige echte kampioensploeg in deze afdeling aan het werk. Een voorbeeld voor velen met enkele spelers die we later nog wel bij een van de grote clubs uit Rotterdam tegen zullen komen. Een lust om naar te kijken vooral als je uit Rotterdam komt.

Soms met man en macht de aanvallen van Spartaan'20 weerstaan

Maar los daarvan, onze jongens hebben gespeeld voor wat ze waard waren. Hoewel er enkele het bijltje er eerder bij neer gooiden werd er toch keihard gewerkt en Spartaan’20 heeft dan wel met 3-0 gewonnen maar zeker geen ‘makkie’ gehad. De scheidsrechter floot een goede wedstrijd en heeft er mede toe bijgedragen dat het een mannelijk duel is geworden. In dit geval een wedstrijd van de mannen tegen de jongens die toch het beste uit zichzelf hebben gehaald.

Mannen, of nu nog jongens: volgende week de laatste competitiewedstrijd thuis tegen Spijkenisse. Laat in de wedstrijd zien dat jullie ook op weg zijn naar de ‘mannen’. Dat siert jullie maar ondanks alles zijn wij hartstikke trots op hetgeen jullie in deze competitie hebben laten zien.

Opstelling: Lukas, Tim (35. Souhail), Cornee, Stefan, Marcin (48. Huseyin); Desley, Viktor, Mark; Anuar, Gill, Jawed (35.Nawfal).

"De Staf" kijkt ook met veel bewondering naar de prestaties van dit elftal. Wacht maar, volgend seizoen gaan we ook weer helemaal meespelen.