Vrsch C1 speelt wedstrijd met duidelijk twee gezichten

16 april 2016 12:00

Griendt, J. van der

Vriendenschaar C1 – Laakkwartier C1 8-0

De trainer van Laakkwartier kwam op voorhand zijn excuses aanbieden voor zijn team. Op het laatste moment, vlak voor vertrek uit Den Haag, enkele afmeldingen zodat hij maar met negen spelers kon beginnen en hopelijk ook eindigen. Hij zou het intern bij de club nog ter sprake brengen zeker op 2e Divisie-niveau.

Negen tegen elf spelers. Bij Vrsch wisten ze er nog niet goed mee om te gaan. Eigenlijk een wedstrijd waar geen eer aan was te behalen. Een overwinning valt altijd te laag uit om over een kleine nederlaag maar te zwijgen. In de 4e minuut leek Gill, met een schitterende solo, op weg naar de openingstreffer maar met een evenzo mooie reflex werd de bal gestopt. Na een kwartier was een verkeerde uittrap van de keeper de inleiding voor de openingsgoal. Anouar ving de bal op, speelde Gill aan die daarna subliem de bal in het doel schoot, 1-0.

Twee minuten later het eerste werk voor Lukas. Een diepe bal plukte hij boven het hoofd van een tegenstander keurig uit de lucht. Vlak daarna weer een actie van Laakkwartier waarbij de vrije man werd gevonden. Die schrok zo van deze mogelijkheid dat hij de bal hoog over schoot. Rusten dus met deze magere 1-0 voorsprong.

In de rust werden niet de puntjes maar de PUNTEN op de i gezet. Aangenomen mag worden dat de technische staf laaiend ontevreden was over de inzet en het vertoonde spel. Even dreigde zelfs een straftraining voor de zondagochtend. Met duidelijke instructies werd daarna aan de 2e helft begonnen en je zag direct een complete verandering van spelaanpak en –opbouw. De flanken werden bezet waardoor het spel breder werd gehouden en voor het ‘postbodevoetbal’ van de eerste helft, steeds de bal brengen, kwam het positievoetbal in de plaats, namelijk de bal het werk laten doen. Laakkwartier kreeg het moeilijk en zag dat al na vier minuten de voorsprong van Vrsch werd uitgebouwd. Net over de middenlijn kreeg Vrsch een vrije trap te nemen. Huseyin schoot de bal richting 16-meter waar iedereen de bal liet lopen behalve Gill, die overal op loopt. Hij pikte de bal op, haalde uit en de 2-0 kon genoteerd worden.
Nadat een vrije trap nog door de keeper perfect uit de bovenhoek werd getikt was het wederom Gill die uit de hoekschop van Huseyin nummer 3 binnen kopte. Een solo van Nawfal, waarbij hij een mannetje of vier voor schut zette werd nog maar net met een voetje door de keeper naast het doel gewerkt. Hierna kwam Daan Lelapary Huseyin op het middenveld  aflossen. Deze D1-speler pakte zijn debuut prima op. Stoorde waar mogelijk, was sterk bij balbezit en door zijn snelheid van handelen bij het uitverdedigen verloor Laakkwartier heel simpel de slag op het middenveld. Dat betaalde zich direct uit. Een diepe bal van Dave op Gill, die speelt zijn man uit en scoort 4-0. Even later balverovering door Daan, direct een pass op Dave, in een beweging door op Gill en pats, 5-0. Solootje van Nawfal, afleggen op Mark, twee stappen, schot en 6-0. Daarna weer zo’n juweeltje. Met een vloeiende sleepbeweging snijdt Nawfal weer door de verdediging van Laakkwartier en wordt de 7-0 genoteerd.  En terwijl de aanwezige moeders het serieus over de prijzen en de kwaliteit van de groente en het fruit hebben wordt vanaf de aftrap na de 7-0 , zo maar deen eindscore bereikt van 8-0. Gill trapt af naar Mark, terug op Gill, door op weer Mark, uithaal en de 8-0 is een feit.

Een overwinning die er mag zijn maar de trainer had toch liever met 2-0 gewonnen tegen elf man na een boeiend voetbalgevecht, maar het is niet anders. Liever dus zo en toch spelen dan een telefoontje “We komen niet want we hebben personele problemen”.