35'

C-junioren zaterdag, C1, 2e divisie B

19 maart 2016 12:30

Kalmthout, B.H.J.M. van

Na afloop, als eerbetoon voor ass.trainer Henk van Asten, allemaal op de foto na afloop van deze mooie overwinning

TSC C1 – Vriendenschaar C1  1-2

Wat een heerlijk gevoel toch wanneer je in de auto terug rijdt naar Culemborg en je nog even over de pluspunten van de zojuist gespeelde wedstrijd kunt praten. Met name over de behaalde drie winstpunten tegen directe concurrent TSC uit Oosterhout.

Trainer Roger gaf het al voor de wedstrijd aan dat hij het onbestemde gevoel had dat hier meer dan een gelijkspel viel te behalen. Dat hij bijna een nieuwe stopwatch moest kopen toen in blessuretijd van de eerste helft een penalty tegen werd veroorzaakt was een kleine bijkomstigheid.

Marcin als rechtervleugelverdediger stond niet in de basis. Een ritje op een snowboard had enige irritatie aan zijn stuitje opgeleverd. Souhail kwam hem vervangen en deed dat prima. De opstelling was zoals vaker werd gestart met Lukas op goal, Souhail, Cornee, Stefan en Dave in de achterste linie; Viktor, Mark en Huseyin als middenvelders en Desley, Gill en Nawfal in de frontlinie.

Allereerst wat speldenprikjes over en weer om een beetje in de wedstrijd te komen. Vrsch lekker agressief wanneer TSC in balbezit was. Over het gehele veld direct storen om bij de tegenstander zoveel mogelijk de opbouw te verstoren. En dat werkt. Net voor er een kwartier was gespeeld zo’n storingsactie van Gill op de keeper van TSC. Die raakte eerst de kluts kwijt en daarna de bal aan Gill die daarna heel beheerst de bal tot doelpunt liet promoveren, 0-1 en geheel in lijn met het gevoel van Roger om hier met punten het complex te verlaten.

Er moest wel het een en ander voor gebeuren. Zo maakte Cornee minuten later een uiterst nuttige overtreding die met geel werd bestraft en kwam TSC met een schitterende aanval vrij voor de goal van Lukas maar werd de bal net naast geschoten. Ook nog kansen om de voorsprong uit te bouwen voor Mark bij een hoekschop en zag Desley dat zijn schot na een snelle rush vanaf rechts subliem door de keeper onschadelijk werd gemaakt. Toch kwam TSC nog voor de rust, in blessuretijd, op gelijke hoogte. Een aanvaller, verdedigd door Stefan, struikelde over een been van Stefan waardoor beiden net binnen de 16-meter ten val kwamen. De scheidsrechter oordeelde strafschop, Roger raakte zijn stopwatch kwijt en TSC schoot het team naar 1-1.

In de rust werd orde op zaken gesteld en gezegd dat een overwinning zeker tot de mogelijkheden zou behoren. Maar dat dachten ze bij TSC ook. Er werd weer ouderwets op de bal gespeeld en waar mogelijk Gill of Nawfal of Desley in stelling gebracht. Maar ook Viktor zag een mooie omhaal vanaf rechts net voorbij het doel gaan. En dan TSC dat met de (koude) wind mee de achterhoede van Vrsch behoorlijk aan het werk zette. Dit tot genoegen van Lukas die in dat soort situaties vaak tot grote hoogte stijgt. Zeker na de in zijn ogen onterecht toegekende strafschop. Hij steeg tot grote hoogte en haalde zeker tot 3x toe een zeker doelpunt van de doellijn. Niet eens met kunst en vliegwerk maar met gedegen voetbal werd de bal rond gespeeld. Er werd gewisseld, Tim en Anouar voor Gill en Souhail en met nog zo’n tien minuten te gaan werd Desley op rechts weer eens diep gestuurd. Met zijn snelheid en prima balbehandeling speelde hij Nawfal aan. Na een prima lichaamsschijnbeweging lepelde hij daarna de bal over de uitlopende keeper in het doel, 1-2. Zeker in de fase na dit doelpunt een hoofdrol voor Dave die misschien wel de beste wedstrijd tot dan toe speelde. Een keer zelf een actie waarbij hij de achterlijn haalde. Ook mocht Marcin nog even proeven aan deze winstwedstrijd door in de laatste minuten Dave,  de ‘man of the match’, te komen vervangen. Door deze overwinning heeft het elftal in punten weer aansluiting gevonden met de vier daar net boven geklasseerde teams. Een uitstekende prestatie waar iedereen best trots op mag zijn.