Vriendenschaar C1 boekt belangrijke overwinning

Vriendenschaar JO15-1

2 - 1

Alexandria'66 C1

14'
49'
... (intikker)
Gill van Beurden (vrijetrap)
58'

Competitie

C-junioren zaterdag, C1, 2e divisie B

Datum

13 februari 2016 12:00

Scheidsrechter

Bakkali Yakhlef, F.

Accommodatie

Sportpark Fazantenkamp
Fazantenkamp 619
3607DK
MAARSSEN
tel. 0346-562911

Vriendenschaar C1 - Alexandria C1 2-1

Na de afgelopen weken lekker scherp te hebben getraind en met hele behoorlijke uitslagen een aantal  oefenwedstrijden te hebben gespeeld, was de C1 er klaar voor om het op te nemen tegen het veel hoger geklasseerde Alexandria....

Het moet een heerlijk gevoel zijn voor een sponsor, acht dagen, geheel verzorgd met het team en z’n begeleiders naar Curaçao voor een winterkamp en dan voor de re-start van de competitie zo uit de startblokken komen.  

In de voorbespreking werd al gesproken waar eventueel onze kansen zouden liggen om in deze wedstrijd een positief resultaat te behalen. Dat was, zoals ook in de oefenwedstrijden werd gespeeld,  het direct onder druk zetten van hun verdediging en consequent storen bij hun opbouw. De C1 begon daarom uiterst fel en hier hadden de Kralingers niet direct een antwoord op!! Met al vrij snel een resultaat. Desley werd aan de rechterkant de diepte ingestuurd en zijn hoge voorzet in de 16 werd op juiste waarde beoordeeld door Gil.  Hij won in eerste instantie op kracht het duel tegen de keeper en vanaf zo'n 15 meter kon hij de bal onberispelijk binnen schieten...1-0. Een heerlijke opsteker.

Hierna nog steeds een aandringend Vriendenschaar met o.a. prima kansen voor Gill en Nawfal. Alexandria kwam hiermee goed weg.... maar in het laatste kwartier van de eerste helft werden Rotterdammers steeds sterker. In plaats van vooruit te blijven verdedigen liepen we automatisch achteruit. Hierdoor werd de druk steeds groter. Maar met een aantal sublieme reddingen kon Lukas, met behulp van een solide verdediging, zich goed onderscheiden. Het elftal haalde de rust met een 1-0 voorsprong.

Direct vanaf het begin van de tweede helft hield de druk van Alexandria goed aan, maar Vriendenschaar kon er bij vlagen goed uitkomen. De middenvelders met Viktor, Mark en Huseyin hebben allemaal een topwedstrijd gespeeld. Met name conditioneel konden zij het de tegenstander knap lastig maken door hun verstorende optreden. Misschien niet altijd even mooi om te zien maar wel uiterst effectief. Zelf goed voetballend gaven zij het eigen team voorin de noodzakelijke extra druk maar  waren ook steeds aanwezig wanneer de achterhoede wat extra hulp nodig had !!!

Maar na bijna een kwartier spelen gebeurde dan toch het onvermijdelijke. Een vrije trap vanaf de achterlijn werd bij de eerste paal goed en beheerst ingetikt door de spits van Alexandria 1-1!!! Je zag het gebeuren. Bij een aantal spelers vloeiden de krachten langzaam weg en zodoende liepen er al een paar spelers warm. Ook Gill gaf al aan om gewisseld te willen worden. Hij had behoorlijk last van zijn lies en werd bovendien met nog een kwartier te gaan ook nog eens fors in zijn rug gelopen. Hij zou eerst zelf nog even de toegekende vrije trap voor zijn rekening nemen. Vanaf zo’n 20 meter schoot hij de bal in eerste instantie op de lat. De terugspringende bal caramboleerde daarna via de rug van de keeper alsnog de goal in... 2-1. Een onverwacht cadeau en op dat moment een stand waar 010 totaal geen rekening mee had gehouden.

Het restant van de wedstrijd werd met de verse krachten en een flinke dosis inzet van iedereen maar zeker ook met behulp van de vele toeschouwers over de streep gehaald!!!
Wat een geweldige TEAMPRESTATIE en wat hebben alle spelers er met z'n allen hard voor geknokt!!!

Gefeliciteerd mannen met deze geweldige overwinning!!!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!