Vriendenschaar C1 wint 3-puntenduel tegen concurrent Laakkwartier met 0-3

C-junioren zaterdag, C1, 2e divisie B

28 november 2015 12:00

Brinkman, D.Th.

HVV Laakkwartier C1 – Vriendenschaar C1 0-3

Na een week hard werken op de trainingsavonden moest dan vandaag de tweede overwinning een feit worden. En dat werd het Met de juiste instelling en keihard werken werd deze tegenstander geen enkele kans geboden om aanspraak op de drie punten te maken.

Eigenlijk werd het nooit een wedstrijd. Vriendenschaar verzuimde na de 0-1 door Nawfal goede uitgespeelde kansen niet te verzilveren. Reden voor Laakkwartier om alles uit de kast te halen om misschien toch nog een puntje dan wel de volle mep uit deze wedstrijd te halen. Helaas voor de Hagenaars.

De 0-1 viel nog voor er een kwartier gespeeld was. Gill zag op links Nawfal diep gaan. Op zijn pass in de ruimte liepen Nawfal en de keeper uit. Nawfal, net iets eerder  bij de bal, omspeelde de keeper en zijn lepe boogbal verdween onhoudbaar in het verlaten doel. Een schietkans voor Gill minuten later ging echter net naast. Ook een actie van Gill in de 23e minuut verdiende een beter lot. Uitgeweken naar links omspeelde hij zijn directe tegenstander. Het schot uit een moeilijke hoek werd prima door de keeper uit zijn doel geranseld. Rusten dus met 0-1.

Na de thee mocht Jawed nog even rustig uit douchen en kwam Anouar hem aflossen. En die deed dat bepaald niet verkeerd. Deze speler van de C2 bleek een regelrecht brutaaltje. Leuke acties, prima balaannames en ook vaak een goede voortzetting lieten zien dat deze speler duidelijk naar een basisplaats in dit elftal solliciteert.

Na ruim tien minuten een scherpe aanval waaruit tot zeker drie keer toe een ideale scoringspositie werd gecreëerd maar waaruit evenzovele keren toch niet werd gescoord. Nog geen vijf minuten later gaat Gill achter een diepe bal aan. Ook nu is de keeper net te laat, Gill omspeelt, wordt in een moeilijke hoek gedreven maar kan toch schieten. De bal wordt echter door twee verdedigers van de doellijn tot hoekschop gewerkt. Laakkwartier wordt onder druk gezet. De betere conditie van Vrsch gaat een positieve rol spelen.

.Gill, die vandaag weer een van zijn betere wedstrijden speelt, onderschept een uitval van de tegenstander, gaat alleen op de uitgelopen keeper af, omspeelt deze en schiet weer uit een moeilijke hoek op doel. Hoewel nog een been van een tegenstander de bal raakt verdwijnt deze alsnog in het doel en de bevrijdende 0-2 ligt in het mandje. Desley krijgt vlak hierna een uitgelezen kans om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Zijn schot gaat echter rakelings over de kruising. De 0-3 door Gill, op aangeven van Nawfal wordt wegens buitenspel???? afgekeurd.

In de laatste minuut mag de uitstekend leidende scheidsrechter D. Brinkman alsnog naar het midden wijzen. De aanval over rechts bereikt Desley. Zijn pass op Anouar is briljant zodat deze speler zijn eerste doelpunt in de 2e Divisie kan noteren, 0-3.

Het is een overwinning van het collectief. Achterin heeft Lukas die dingen gedaan die van hem verwacht werden. De laatste linie heeft daaraan een belangrijke bijdrage geleverd. De middenlinie was heel attent bij het vroegtijdig storen bij de aanvalsopbouw van Laakkwartier. Ook voorin werd er aantrekkelijk gevoetbald. Vaak snelle en goede passing. Belangrijk is om het goede overzicht te houden bij schietkansen.

Als we even positief terugkijken dan heeft dit elftal in de laatste zes wedstrijden niet meer verloren en zelfs een ronde verder in het KNVB-Bekertoernooi gekomen. Misschien toch een gevolg van keihard trainen? We zullen het a.s. zaterdag meemaken wanneer Vrsch weer uit moet spelen in Delft tegen DHC, aanvang 13h00 uur.

Wij hebben op de site van HVV Laakkwartier in het “Historisch Overzicht” nog iets over Vrsch gelezen. Helaas niet erg positief in tegenstelling tot deze wedstrijd die in alle opzichten uiterst sportief is verlopen.

“De uitwedstrijd in Culemborg, tegen een grof spelend Vriendenschaar en met zeer onsportief publiek kwam Laakkwartier niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Het resultaat voor Vriendenschaar was niet fraai want hun middenvoor werd door de politierechter, wegens mishandeling, veroordeeld tot een week gevangenisstraf. Laakkwartier liet zich echter niet van de wijs brengen en won een week later in Leiden met 4-2 van Lugdunum.”

Voor u gelezen in het “Historisch Overzicht” op de site van HVV Laakkwartier - Seizoen 1957-1958